Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504

ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ!!!

С тази тема искам да ви напомня, че предстои 2-рата среща на клуба и ще е ориентировачно за 24 юни.
Тъй като искам да се съберем повече родители на такива деца, има шанс да дойдат и от други градове като Варна и София, да се съберем повече и да направим официално откриване, с шампанско, хапванеее. Обмислям го точно това и за сега искам да ви ориентирам за 24 юни събота. С по-точни координати ще пусна нова тема - официална покана с дата, час, място....

Приемете  Hugбъдещата официална   bouquetпокана. От нас зависи newsm78 да направим нещо по-голямо със смисъл и действия за в бъдеще да помогнем на много деца.

Поздрави и в очакване - Даниела, Rosoneri

# 1
 • гр.Пловдив
 • Мнения: 2 524
Как така ги улучваш срещите винаги когато плануваме пътуване- за съжаление и този път няма да дойда!

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 1 408
Давам идея за място - ресторант Чадърите на изхода на Пловдив в посока Пазарджик - от центъра автобус №6. Има чудна детска площадка с оградка и изход от нея към двора на ресторанта. Тоест съкровищата ще са под контрол.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Здравейте, мами !!!

Veni-b, съжалявам, че все така се случва за срещите, но със сигурност винаги ще има за някой да не е удобно. Искам сериозно да организирам срещата и за в бъдеще другите. Този клуб на майките... ще има цел да помага на родители с проблемни деца.

Имам идея и за разпространение в медиите - за сега в Пловдивските, за да се разбере, че гледаме сериозно на проблема и че Клуба и срещите от клуба няма да са просто ей така, а наистина ще искаме сериозно да помагаме, освен майки ще каним и специалисти - невролози, психиатри, логопеди...
Живот и здраве на срещата ще има семейства от Варна и София.

За това ще ми е приятно на следващата среща да дойдеш. Тя също ще е важна. До скоро veni-b.

А сега относно мястото за срещата:
нямам нищо против да е и там, но ми се струва че е отдалечено, mama mariana Вие сигурно живеете там наблизо.
Идеята ми е мястото на срещата да е удобно за повече майки от различни квартали на Пловдив.
Тази вечер ще говоря със собствениците на кафето с детска площадка- голяма е върху тревичка, точно на входа за стадион "Локомотив" успоредно срещу "Ескалибур". Има 5-6 люлки, катерушки, пързалка. След разговора с тях ще разбера дали ще е там.
Благодаря за отговора, но се надявам да дойдете, впредвид по-горе писаното, ще ми е приятно да се запознаем и срещам със сериозни майки.
Очаквам още ваши мнения....
До скоро, поздрави, Даниела, 0888 46 06 15, 680482 дом.
  bouquet Joy  bouquet Joy  bouquet Joy  bouquet Joy    bouquet

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Утре ще ви информирам за мястото на срещата със сигурност.
И във връзка с проблемите на такива деца, Мая Стоицева организира обучение и в Пловдив,/ по наша инициатива/ същото като за Русе. Прегледайте темата във форума, ако желаете.
Предвижда се за 17- ти юни, събота

# 5
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 972
Даниела, как точно ще се проведат тези срещи и какъв резултат се очаква от тях. Питам това, защото всяка майка с такова дете вече е минала през съответните специалисти и работи по някакъв начин по въпроса. Макар и със сходни проблеми, децата ни са със строго индивидуални потребности, нещата се проявяват по различен начин. Форума е чудесно място, където могат да се уточнят тези подробности и да се дават и обсъждат идеи. Що се отнася до медиите, това е начин да се привлекат повече хора, но трябва да сме наясно с целите и идеите на този клуб. Би ли ги споделила тук?

# 6
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
Даниела, как точно ще се проведат тези срещи и какъв резултат се очаква от тях. Питам това, защото всяка майка с такова дете вече е минала през съответните специалисти и работи по някакъв начин по въпроса. Макар и със сходни проблеми, децата ни са със строго индивидуални потребности, нещата се проявяват по различен начин. Форума е чудесно място, където могат да се уточнят тези подробности и да се дават и обсъждат идеи. Що се отнася до медиите, това е начин да се привлекат повече хора, но трябва да сме наясно с целите и идеите на този клуб. Би ли ги споделила тук?
и аз чат пат влиз0ам и наистина едно разяснение какво ще представлява рещата и какво ще обсъждате и т.н. е важна информация!
а и за клуба да напишеш повече също е добре
ние тук си се виждаме ама на любителски начала... а ти го правиш по-сериозно - затова изложи идеи, цели, насоки и т.н да е ясно, пък и да може майките с проблемни деца да преценят - не винаги могат да дойдат но ако дадена тематика е важна и срещата е с опр цел - може презглава да скочат за да дойдат

Успех на срещата!

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Ето сядам да Ви отговоря на въпросите:

Знам, че всяка майка работи със съответните специалисти и че децата ни имат идивуална разлика.
Опитвам се да правя тези срещи на така нареченото от мен Клуб на майките...  с цел, свързана с настоящето и бъдещето на тези деца.
сега са малки, с детската градина например, добре, а после училище.. и като знам, че децата са ни по-различни/мен това много ме тревожи/, реших да направя нещо.
Аз също съм благодарна на изключително много на форума. Той е основна връзка и място, от където може да черпим информация, да контактуваме.
Тъй като ми се искаше и на живо майките да поддържаме връзка, да се срещаме и обменяме опит и инф. реших да организирам срещи за гр. Пловдив. В един град сме, имаме доколко общи и различни проблеми, поне веднъж в месеца, си мисля аз какво ни пречи да се видим, дори и да го нарека любителски срещи, както се цитира във вашите запитвания.
С времето тези любителски срещи, които съм провела  и майките, посещавали ги също имат идеи и желания да направим нещо по-голямо и възоснова на това от любителските срещи продължиха да се осъществяват под формата на "Клуб на майките ..." с по-голяма отговорност, старанение и желание да го има този клуб.
А за да вие по интересно или по-да има тежест срещите предлагах участие на специалисти от тази сфера.
Исках за много от тези неща да поговорим и на 24 юни, но ще се видим и преди това на 17-ти, но след като ме питате, аз отговарям:

Целите и идеите на този клуб са свързани с децата, за тяхното добро настояще и бъдеще.
С ваша помощ и подкрепа да създадем и ако е по силите ни сдружение, което да се грижи за проблемните деца, за подпомагане от институциите, може да се вземе сграда за помещения, които да превърнем в център, където да се занимават с проблемни неща.

Идеята е също да се обърне повече внимание, да има по-добра база, да разбере нашата страна, че има много нуждаещи се деца, които свързват с хиперактивност, с ГРР, с аутизъм или атипичен аутизъм, с леко умствено изоставяне.

За да обхванем
А това че се мъча newsm78 #Crazy да ви събера, да дойдете /за Пловдив имам предвид/ е МНОГО ТРУДНО, Sad Sad Sad пък на място да се види и прецени какво ще се получи, МИ коства също време, притеснения и вълнения, как ще мине срещата, колко майки ще дойдат и евела на тези, които идват и към момента се чуваме и по тел и обсъждаме бъдещите срещи.
За всичко това исках да говорим на 24-юни, събота и да се съберем повечко майки. Да си направя сценарий + темата за пресата - искате ли или не да работим с нея, да се пише за нас, ако е да, какво точно и как ще желаете да стане това, журналистката има желание и да направи репортаж....
Много неща ми се иска да кажа, вероятно ще пропусна нещо...

Както си решите, никой не насилвам. Това е само една идея, благодородна според мен. Ако се получат срещите, хубаво, ако не, здраве да е, да са живи, здрави и щастливи децата, това е най-голямото ми желание.
Ако сами не си помогнем и Господ не може да ни помогне.

Надявам се, че поне от части съм успяла да ви отговоря.

Поздрави, Даниела.
  bouquet
Eто и още нещо, изпратено ми от една майка на 14 годишна дъщеря с аутизъм, която посещава срещите на Клуба .... и също има желание и идеи, за идеите, насоките...

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 16:36 от Rosoneri

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Цитати мото:                                 “Най –голямото зло,което можем да причиним на едно дете аутист,е да го оставим да тъне в своя аутизъм”                                             Ст. Томкиевич                                                “Да си трагично  изолиран от другите е различие, което изглежда неразбираемо и дори нечовешко.Аутизмът е по-скоро едно от предизвикателствата към човещината.Какъв е нашият избор-да посочим различните с пръст като малцинство,което пречи на подредения ни свят,или да ги приемем сред нас?”                                          д-р Т.Мирчев,  психиатър                                                      Цели :                              1.Подпомагане на децата с аутизъм и техните семейства.                                          Средства за постигане:                                                      1. Медийно популяризиране сред обществеността на детския аутизъм,като една от формите на ГРР със тенденция към прогресивно нарастване  на броя на диагностицираните случаи.   
                2. Споделяне на личен опит,относно диагностиката,лечението,обучението и възпитанието на деца с аутизъм.                        3. Обсъждане и обмен на специализирана медицинска и педагогическа литература.                                 4. Провеждане на срещи със специалисти –детски психиатри,психолози,логопеди,дефектолози и др.               5. Организиране на кратки обучителни семинари за децата и техните родители и близки,от специалисти по утвърдени програми.            
               6.Изграждане на модели на общуване между децата./ подходящи игри и стимули/                                                                  Създаване на дневен център в гр. Пловдив за деца с нарушения от аутистичния спектър.                              Работни етапи:                        1.Информиране и  евентуално съдействие от Асоциация Аутизъм гр.София                                 2.Осигуряване на финансова помощ и подкрепа от съответните общински служби,местни сдружения и др.                  
                3.Намиране на подходяща сграда.                     4.Привличане на специалисти и помощен персонал.            5.Изграждане на индивидуални програми за обучение,създаване и доиграждане на практически умения,модели на свободно общуване,игри,разходки и т.н.         6.Определяне на  месечна такса с фиксирана базова цена и допълнително заплащане на специализираното обучение/според възможностите на детето и родителите/.                                 7.Осигуряване транспорт на децата от домашния адрес до дневния център и обратно.

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
След публикацията във в-к "Пловдивски труд" за събиране на клуба със заглавие "Майки на деца аутисти се сдружават", ми се обадиха още на същата вечер майки на деца с аутизъм на възраст 5-6 год. и много доволни и радостни, че са намерили  Rolling Eyesсродна душа от родител с проблемно дете.
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Очаквам още вашите обаждания по тел, емейл, във форума, където ви е удобно. С интернет разполагам от 9,00-17,30 ч.  Sad, вечер само по тел. 032/680482, 0888/460615 -  Даниела Петрова.

Поздрави  Joy Joy Joy

# 10
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 972
Това е много хубаво! Инициативата ти е чудесна, искрено се надявам да получиш подкрепата освен на нас, майките, и на държавните институции и всички които са готови да помогнат  bouquet

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Здравейте, пиша и тук.
Днес логопедката на специална детска градина "Елица" ми потвърди, че ще дойде на 24-юни, както и ще присъства нейната колежка Качорина, която я госпожа на едната логопедична група в градината. Ако имате въпроси, които са свързани с "Елица" те ще могат да ви отговорят на място.
Очакваме да присъстват и специалист /преподавател в помощно училище/ и психолог от София, но за него чакаме още потвърждение със сигурност.
Ще присъстват и майки на деца с аутизъм и аутични прояви, които ми се обадиха след публикуването за събитието във вестник "Пловдивски труд".
Майката от Варна - Цвети, също е потвърдила участието си, живот и здраве.
Мисля, че ще е интересно и само може да спечелите с участието си в срещата на Клуба на майките...

Последна редакция: вт, 20 юни 2006, 15:09 от Rosoneri

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 3 504
Здравейте мили мами,

С някои от Вас се видяхме на 17-ти на обучението СКОК.

Наближава 24-юни, тази събота аз ще ви очаквам на 2-рата среща на Клуба на майките на деца ... Очаквам тя да бъде интересна за вас, защото се очертава присъствие на повече майки и специалисти и учители.

Очаквам Ви  Partyна 24 юни, събота, от 11,30 ч. в кафе "Бистро Лаута", което се намира точно пред ресторант "Лаута", успоредно на "Ескалибур", автобусната спирка след спирката на Аграрния университет/ВСИ/. За връзка  newsm78с мен 0888 46 06 15 Laughing

Поздрави и до скоро
Даниела   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт