Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 119
Здравейте момичета,мъжа ми ще напуска старата си работа и най-вероятно ще му създават проблеми.Затова се порових в кодекса на труда,но нещо не разбирам...Тои си е подал молба за напускане с 1 месец предизвестие вчера,но ако не ъа приемат какво се прави...намерих само това,,Чл. 325. Трудовият договор се прекратява без която и да е от страните да дължи предизвестие:
1. по взаимно съгласие на страните, изразено писмено. Страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието;''.Другото е,,Чл. 326. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работодателя.
(2) Срокът на предизвестието при прекратяване на безсрочен трудов договор е 30 дни, доколкото страните не са уговорили по-дълъг срок, но не повече от 3 месеца. Срокът на предизвестието при прекратяване на срочен трудов договор е 3 месеца, но не повече от остатъка от срока на договора.''Въпроса ми е имат ли право да не му удовлетворят молбата,и какво се прави в такъв случай newsm78.Благодаря за вниманието  bouquet

Цитирай

София

Мнения: 4 978
В подписаният от съпруга ти трудов договор трябва изрично да са посочени и начините за прекратяването му. В общият случай, едностранното прекратяване е с 30-дневно предизвестие. Ако чисто физически отказват да приемат молбата, да я изпрати по пощата препоръчано с обратна разписка. Тогава срокът на предизвестието започва да тече от датата, на която е получено от работодателя.
Цитирай

Сливен

Мнения: 375
Само да добавя,ако той лично си подаде молбата в деловодството на фирмата,трябва да изиска да му сложат печат с входящ номер и актуална дата(т.е.ако днес си депозира молбата датата да е днешна),и да си направи копие .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.