Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Ох, подсказвайте нещо Confused Утре вечер ще имам едни гости и имам кайма, която искам да употребя. Ама ми писна да сервирам все кюфтета или руло Стефани. Мусаката пък не е много подходяща за този случай, че ще сме доста хора. Приемам всякакви предложения, стига да не са много трудоемки, че няма да имам много време за готвене. Благодаря предварително Hug

# 1
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
Направи запечени на фурна спагети със сос.
Спагетите се сваряват не много и се отцеждат от водата. Докато са в тенджерата добавяш половин пакетче масло и разбъркваш, докато са топли, за да попие маслото.
В друга тенджерка слагаш малко олио и запържваш вътре ситно нарязани лук и чесън. Добавяш каймата, но малко по малко, за да стане рохка, като за мусака. Можеш да сложиш малко риган вътре. Осоляваш я. Ако обичате гъби, можеш да сложиш мариновани гъби и да ги запържиш и тях. След това добавяш доматен сос и го оставяш да поври.
В тавичка изсипваш спагетите и ги разстилаш, за да станат равни, разбъркваш ги със соса, настъргваш кашкавал отгоре, да ги покрие хубаво и ги запичаш във фурната, докато кашкавалът порозовее. След това се реже много лесно и става вкусно.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Пълнени тиквички

Нарязваш наполовина тиквичките и ги издълбаваш много хубаво.Запържваш лук,нарязаната вътрешност от тиквичките,каймата,царевица и 1 домат на ситно.Подправки по желание.
Печеш под фолио 20 минути.Наръсваш кашкавал и пак запичаш!

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 153
Яйца на очи върху подложка от кайма
Продукти:
В зависимост от порциите(за 4 порции)

0,5кг.кайма
кашкавал
гъби
маргарин
4 яйца
подправки,сол

Каймата се омесва с кашкавал нарязан на малки кубчета и една шепа нарязани гъби,добавя се една лъжица маргарин,подправки и сол по желание.Всичко се омесва и се разстила в тава намазана с олио.Оформят се кладенчета и се чука във всяко по едно яйце.Пече се около 15-20 мин. при 180градуса.

# 4
  • София
  • Мнения: 22 411
Чили конкарне/ с червен боб и царевица/ - едно от нещата, които моето семейство обожава.

# 5
  • USA
  • Мнения: 7 091
Може да направиш картофено руло пълнено с кайма, яйце, кисели краставички, гъбки и бекон.
Или от картофено пюре се правят топчета, в които се слага кайма и се пържат.
Или "писюр" кюфтета ( ако някои го знае като други име, поправете ме). Правят се от кайма( по-малки от нормалните, по-големи от за супа топчета), премесват се с ориз и се прави лучена яхния с повече домати , сервира се с пресен магданоз.

Ако искаш мога да ти пусна рецептите ако ти харесва идеята.

# 6
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Мусака по персийски

500 гр. кайма
300 гр. мариновани гъби
3-4 кремвирша
150 гр. пушено сирене
2 яйца
1 филийка хляб, натопен във вода
кашкавал за ръсене, масло, чер пипер

Кремвиршите се нарязват на колелца, гъбите се режат на едро, а пушеното сирене на кубчета. Хлябът се изцежда. Към каймата се добавят всички продукти + 2 жълтъка. Налива се малко и от марината на гъбите. Омесва се добре. Пече се в тава намазана с масло. Пече се докато се отдели от стените на съда. Белтъците се разбиват на сняг, намазва се мусаката и се поръзва с кашкавал. Запича се и после хам, хам!

# 7
  • Пз
  • Мнения: 293
  chefТова е от мен.  chef  bouquet
1 кг. кайма
1 кг. гъби
2 връзки зелен лук
малко кашкавал и пушено сирене
сол, черен пипер на вкус

Гъбите се задушават предварително, отцеждат се от водата, прибавят се към каймата, нарязания на кубчета кашкавал и нарязания на ситно зелен лук. Всичко това се омесва и се разстила върху тава. Пече се в умерена фурна докато хване коричка със златист цвят. Изключва се фурната и се прибавя нарязаното на филийки пушено сирене докато се покрие тавата отгоре. Сиренето се разтопява равномерно в горещата фурна без да се запича отново.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 5 312
Лазаня Wink

# 9
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Az се сещам за гювечета.
Запържвам каймата с лук, сипвам в гювечетата, отгоре слагам пържени домати, малко сирене, гъби. Запичам, настъргвам кащкавал, пак запичам, и пожелание може да се чукне по 1 яйце. ПОръсва се магданоз и това е bowuu Общо взето каквито продукти имаш, такива можеш да сложишSimple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 1 947
Руло ,<Стефани>

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 867
моята рецепта е следната:
 1/2 или 1 кг кг.кайма
 1-2 глави лук
 сол, черен,червен пипер, кимион, магданоз, 1-2 филии сух хляб, 200гр шунка и 200гр гъби-задушени предварително.Всичко се омесва добре и се разстила в намазнена тава.Запича се до готовност и отгоре се разстила готово картофено пюре и накрая се настъргва кашкавал. Запича се до разтопяване на кашкавала. Много ефектно, нахранва много гости и винаги става!

# 12
  • No Line On The Horizon
  • Мнения: 2 166
1 глава лук
1/2 кг. кайма
1 пакет замразен грах + моркови
картофено пюре
1 яйце
Задушаваш лук, добавяш каймата, после замразените зеленчуци. Черен пипер, кимион, вегета.
Разстилаш в тава и покриваш с картофеното пюре /малко по-рядко от обикновенно/, в което си прибавила яйцето.
Пече се около 30 мин. - докато се запече пюрето.

# 13
  • Мнения: 2 392
сърмички Simple Smile

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28445.msg548916#msg548916

Това само ако гостите разбират от майтап  Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт