Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • lala land
  • Мнения: 398
Тъй като скоро имах такъв проблем и харесах тази статия реших да я споделя с вас.o   При условие, че бебето е правилно поставено на гърдата вие ще откриете, че най-бързия и успешен начин да увеличите количеството на кърмата е като кърмите по-често.
o   Може да предложите кърмене на всеки2 -3 часа през деня за няколко дена или поне да увеличите броя на кърменията чрез предлагане на гърда между обичайните хранения на бебето. Ето лесен начин даостигнете това. Ако бебето ви не се успокои след хранене, изчакайте 20 или 30 минути и тогава предложете друго бързо малко десертно ( Laughing) кърмене. Тези няколко минути допълнително хранене и гушкане могат да бъдат всичко, което е необходимо да се успокои и задоволи бебето. Когато е възможно, оставете бебето ви да приключи с едната гърда преди да предложите другата. Оставете бебето да определи продължителността на кърменето. На някои бебета може да са необходими около 20 минути или повече да изцеди гърдата и да получи цялото богато на килоджаули мляко.
o   Или може да откриете, че помага да сменяте гърдите няколко пъти по време на хранене, когато сученето на бебето се забавя. Някои хора считат, че това насърчава бебето да суче по-енергично и стимулира добър рефлекс на потичане на млякото.
o   Ако бебето е будно може да предложите малко кърмене, без да чакате то да заплаче.
o   Може да предложите гърдата за залъгалка за няколко дена вместо залъгалка или палец.
o   Можете също да опитате с масаж на цялата гърдата по посока на зърното докато бебето се храни.
o   Ще откриете, че при кърменето ще има дни, през които бебето ще се нуждае от по-често кърмене. Това е начинът на природата да произведе повече мляко за растящите нужди на вашето бебе.
o   Повечето майки откриват, че имат нужда да кърмят поне 6 пъти за 24 часа, за да подържат количеството мляко. Много новородени бебета се нуждаят от 8-12 или повече хранения за 24 часа. Честотата на храненията обаче по принцип намалява с растенето на бебето.
o   За да увеличите количеството на кърмата трябва да вмъкнете повече хранения от обичайното за вашето бебе. Кърменията може и да не са много продължителни, само по-чести. Макар че на всеки 24 часа някои хранения ще продължат само 5-10 минути,други могат да бъдат 30 минути или по-дълги, особено когато бебето заспива и суче бавно и доволно.
o   Помогнете на млякото да потече бързо. Отпуснете се и се наслаждавайте по време на кърмене. Махнете нещата, които ви разсейват (изключете телефона, поставете на вратата бележка “Не ме безпокойте”), след това се настанете се бебето в удобен стол и дишайте дълбоко, отпускайки всяка част от вашето тяло по отделно, както може би сте учили в класовете за бъдещи родители. Вземете си нещо за пиене, книга или списание, слушайте радио или гледайте телевизия.
Бебетата се различават по количеството сукане, от което се нуждаят. Не се тревожете, ако бебето ви е доволно след доста кратко хранене. Някои бебета обаче обичат да продължат да сучат дълго след като потокът от мляко e преминал в тънка струйка. Това също не е проблем. Вашето бебе само ще покаже колко дълги е нужно да бъдат храненията. 
Добре позиционираното бебе може да изсуче гърдата. Дръжте бебето близо до гърдите, тялото да е обърнато към вашето и долната ръка да е около талията ви. Устата на бебето трябва да бъде директно срещу зърното ви. Това улеснява бебето да засуче гърдата. Когато предлагата гърдата, просто докоснете устните му със зърното и изчакайте то да отвори широко уста.


ПО-ЧЕСТО КЪРМЕНЕ ЗНАЧИ ПОВЕЧЕ МЛЯКО

Как да увеличим количеството кърма:

o   Къмете бебето си по-често от обичайното;
o   Проверете дали бебето е правилно поставено на гърдата;
o   Когато е възможно позволете бебето само да определи продължителността на кърменето.
 

 http://www.breastfeeding.asn.au/bfinfo/supply.html

# 1
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 917
Благодаря ти  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 3 748
  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт