Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юни 2006, 12:10 ч.

Тиквички с ориз

  • 32 612
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 386
Момичета,моля за помощ! Как да направя тези тиквички?

# 1
  • Варна
  • Мнения: 6 879
Не знам какво точно имаш предвид, но аз вчера правих ориз с тиквички.  Laughing

Запържих лук, моркови, сложих ориза, добавих водичка, колкото да го покрие - така си къкри докато се понадуе малко.

Режа тиквичките на кубчета, добавям ги към ориза и доливам вода. Така всичко заедно пак си къкри.

В една чашка смесвам 1 супена лъжица оцет, 1 суп. лъжица вегета и добавям малко водичка, всичко се разбърква добре и се изсипва при ориза.

Добавя се накрая много нарязан копър.

Става много вкусна постна лятна манджичка. Мъжото я хареса, а и Вики, която си е злоядичка, яде с апетит!  Simple Smile


Тази рецепта я взех от форума миналото лято! Wink

# 2
  • Мнения: 386
Да,за нешто такова става реч.Може би не сам се изразила правилно.Благодаря ти!  bouquet

# 3
  • Мнения: 10 295
Може да нарежеш тиквичките на кръгчета, да ги посолиш и оставиш да се отцедят. В това време задушаваш лук, добавяш една ч.чаша ориз, копър, чер пипер. В тава редиш тиквички, разстилаш ориз, пак тиквички и т.н........най-отгоре тиквички. Зависи от тавата на колко реда ще стане. Заливаш с вода и печеш. Водата зависи от ориза, при 1 ч.ч. ориз 2 1/2- 3ч.ч. вода. Може и така да се яде, а може и да му направиш заливка с кисело мляко и яйца. На мен лично студена ми е по-вкусна тая манджа. Grinning

А може и с нарязани на кубчета тиквички, объркваш с ориза и запичаш.

# 4
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Аз правя -Пълнени тиквички с ориз"
Продукти
1 кг тиквички(Избират се по дребни-ако са едри се режат на две)
250гр ориз
една глава лук(средно голяма) -може и пресен лук
сол,подправки по ваш вкус

Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре изрязват се дръжките и се издълбават внимателно с лъжичка. Сърцевината се нарязва на ситно. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в малко мазнина( аз използвам зехтин). Прибавя се сърцевината на тиквичките и всичко се задушава на слаб огън. Оризът се изчиства,измива и се прибавя към тиквичките и лука.заедно с вода (1 част ориз = 3 части вода) прибавя се сол на вкус + подправки.Слага се на котлона и се бърка до набъбването на ориза. Сваля се от котлона и се оставя десетина минути да поизтине.Издълбаните тиквички се "намужкват на няколко места с нож. Пълнят се с охладената прлънка и се подреждат в намаслена тавичка(ако остане от плънката се изсипва в тавичката около пълните тиквички) Налива се вода(равна на първоначалното количество на ориза).  Всичко се запича за около 30-40 минути на 180 градуса.
Става много вкусно.

# 5
току що ги направих и аз.само че им сложих и малко домати(от консерва).и накрая подправих с копър,сол и черен пипер.много са вкусни и диетични Embarassed

# 6
  • Мнения: 119
Може да нарежеш тиквичките на кръгчета, да ги посолиш и оставиш да се отцедят. В това време задушаваш лук, добавяш една ч.чаша ориз, копър, чер пипер. В тава редиш тиквички, разстилаш ориз, пак тиквички и т.н........най-отгоре тиквички. Зависи от тавата на колко реда ще стане. Заливаш с вода и печеш. Водата зависи от ориза, при 1 ч.ч. ориз 2 1/2- 3ч.ч. вода. Може и така да се яде, а може и да му направиш заливка с кисело мляко и яйца. На мен лично студена ми е по-вкусна тая манджа. Grinning

А може и с нарязани на кубчета тиквички, объркваш с ориза и запичаш.
Аз ги правя по същия начин, а в ориза слагам и малко куркума - получава се страхотен цвят

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Аз ги правя по рецептата на Киса, но без морковите!

# 8
  • Мнения: 386
За вечеря направих и аз тиквички с ориз.Станаха.Задуших лук 2 глави,1 морков и една чушка.Добавих и тиквичките да се задушат.В олио запържих ориза + 1 с.л. оцет докато стане стъклен.Смесих ги, добавих вегета,копър и магданоз на вкус и хоп във фурната.Добре беше.

# 9
  • Габрово
  • Мнения: 252
Аз пък ги правя по много по лесен и бърз начин: - обелвам тиквичките и ги режа на кубчета, измивам ориза и слагам и ориза и тиквичките в тава, слагам чесън (няколко скилидки нарязвам) и копър, сол, червен пипер. Пека го във фурната до готовност на ориза. Става много вкусно  chef

# 10
  • Варна
  • Мнения: 6 879
Предполагам (не съм правила, но утре ще пробвам), че и в микрото могат да се сготвят тиквички, било и с ориз, запечени, с кисело млекце и яйце, кашкавалче - ще стане дори по-бързо и от фурната.  Wink

# 11
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Аз им слагам и малко къри.

# 12
  • София
  • Мнения: 294
Защо се слага оцет  newsm78?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт