Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 4 юни 2006, 15:08 ч.
 • Преглеждания  2 157  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
 • Turku, Finland
 • Мнения: 3 634
А де?

Сега ще ме овайкате съвсем... не още не съм се научила, че този моя бившия ми е причинил толкова много мъка (па що още има да ми причинява... леле мале).
Днес ми се обади по телефона и ме държа да си говорим цели 2 часа. Смях се... и ревах през тези 2 часа. Сега не ми е до смях вече, до рев ми е.
Говорихме за всичко, за старите протъркани неща дето аз явно май мога все да си ги вадя и търкам все едно са си чисто нови. Все за едно и също... и все аз го вадя на дневен ред.
Та... каква стана тя... аз посъветвана от една приятелка направо го попитах ако има тази възможност, би ли се върнал обратно. И той какво? Ми нито отрече, нито и прие... иди разбери.
На края му казах, че сега питам, ама да не излезе посе, че той иска а то вече е твърде късно. (А на туй ми изказване той прихна да се смее, била съм го изнудвала... Казах му, че не го изнудвам, просто такова е положението и искам да знам).
Казах му, че го обичам (няма да го лъжа я... щото вече аман от лъгане- лъжа себе си, лъжа и вас, лъжа всички останали... само децата ми знаят, че мама обича тати) и както и да суча и въртя все ще си го обичам. Обаче, не мисля да сложа живота си в пауза и да седя и да гледам и чакам ще реши ли той да се върне при нас.
Та как да спра да го обичам? Как да притъпя любовта?

Също и от 28 април се водя с гадже... но пък не знам гаджълъка с него как ще го бъде... живеем на 300 километра един от друг. Виждаме се когато можем, той тук е бил 2 пъти, а аз при него веднъж. Има 3 деца които вижда когато на майка им й изнася. Уикенда когато бяхме там те бяха при баща си и когато майка им разбра, че там има някаква жена и друго дете и О, боже! Гръм, мълнии и пепел се засипаха по главите ни.
Никога преди не съм била толкова псувана и ругана както този уикенд. Дори пристигна да си прибира челядта (която пък не искаше да си ходи защото с нас беше по- весело) и тогава ме наплю лично лице в лице.
Да не забравя да отбележа, че тази жена живее, сгодена е и е бременна от друг мъж. Та не разбирам защо тогава би трябвало да й е толкова трудно да приеме, че бившият й мъж си има приятелка.
Та към приятеля ми имам чувства, но пък бившия звънне ли и аз съм айдеее готова да се хвърля на врата му, стига само той да поиска. Голяма каша... ма си е моя. И не знам как ще го бъде с нас двамата (мен и гаджето). Аз не бих искала да се местя (евентуално) да живея в друг град. И без това едвам съм се нагодила сега в този (хем тук съм живяла и преди), а и сега Оливер започва училище тук (специализирано училище за деца с дисфазия) и аз кандидатствах и сега ме викат на изпит (на 15 юни) и ако го взема на есен и аз ще бъда ученичка (да ми стискате палци). Той пък от своя страна и той не би искал да се мести защото там са децата му, а и работното му място (на което печели доста добре), а дойде ли тук и нямааа... Та не знам... аз не бих искала да бъда тази която да направи компромис. Според мене на него ще му е много по- лесно да се премести тук (както и да пътува до тук за да ме види, а не аз да се люшкам 4 часа с влак в едната посока заедно с 2 деца... па да не говорим за цените на билетите ... отиване и връщане закръглено - 100 евро... ми сори, аз такива пари нямам вече), но пък човека си мисли за работното място (и не го виня) и за децата (и за това го не виня) та не знам.
Да не ви казвам само колко е подтискащо това незнание за бъдещето. По принцип съм от типа хора които обичат да правят планове за бъдещеото и да знаят поне горе долу какво ще става... а аз в момента съм съвсем в задънена улица от към чувства, отношения и въобще цял живот.
Ще се намеря в лудницата на края.
Хич ме няма в успокояванията и в даването на съвети, но знам, че вас ви бива... та помощ!!!!

Реклама
# 1
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 048
МИла МОФ - прегръдки и много се радвам, че си признаваш и то най-вече ПРЕД СЕБЕ СИ - за своята любов. Браво за смелостта.
ЗА това какво да правиш - уви нямам съвет. Мисля си, че признаването на истината ще те освободи от лъжовната "свобода" в личен план и най-после ще успееш да намериш верен път към щастието си.
Аз поне ми трябваха много години, ясно съзнание, че всичко е бита карта, но най-много ми помогна това, че тоя дето си падах по него си намери сериозна приятелка. НАистина готина мадама - тогава вече нямаше как да искам дори и да ми се искаше - не ми даваше съвестта...
Но първата крачка е явното съзнаване на чувствата ти.

За "гаджето"... ми пусни се по течението - не прави планове, защото при тези редки срещи - излишно е. Остави нещата да вървят по своя път. Аз съм като теб, и затова повървай - ноистина е по-добре чувствата и взаимоотношенията да бъдат оставени на спокойното им развитие - без планове, без спец. намеса... Не да не мислиш, а просто да не прибързваш и без планове - каквото стане!

Успех! Бъди сигурна, че не си единствена в преживяванията си! Смелост и търпение.

# 2
 • Мнения: 4 772
Мила мамче от Финландия,
Много си объркана наистина!
Вземи вземи живота си в ръце!
Не ни казвай само колко е потискащо това незнание за бъдещето. Ние знаем това! Незнанието за бъдещето е само.... в твоята глава. Естествено, то зависи и от решенията на други хора. Знам, много е лесно така отстрани да ти кажа - зарежи бащата на децата. Дори незнам аз как бих постъпила, ако ми зачука на вратата. Знам обаче как ТРЯБВА да постъпя. И така трябва да постъпиш и ти. Едно време, когато бях бременна, една умна жена ми каза една умна мисъл, която виждаш на аватара ми. Опитвам се да си я припомням всеки път, когато изпадна в някакво .....
настроение...

Знам само едно: всичко е в главата. Дали животът ти е хубав или лош - това зависи от теб и от твоето виждане.... реално - за живота. Всички - колкото и да се опитваме да го отречем - искаме да имаме мъж до себе си! Не искат само тези - безкрайно разочарованите.
Даже вече незнам, дали не е по-добре да имаш някой до себе си - бил той и предателя! отколкото да си сам и самотен. Но това е просто един период от живота - самуването - през който трябва да минеш, за да научиш ред неща.
За себе си знам - бащата на детето си аз не уважавам - което всъщност беше трагедията на нашите отношения. А като няма уважение, не може да има и друго. След случилото си - надали и ти уважаваш бащата на детето си - а как ще живееш с човек, който не уважаваш. Аз лично не бих могла, но това е вече въпрос на лично решение.
С всичко това искам да ти кажа - вземи решение! Сама за себе си. Никой друг не може да ти помогне. И когато го вземеш - ще кажеш - ето, това съм аз.
Ето - аз също си признавам , че го обичам оня сульо, което прави и мен същия сульо. Ми човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи. Ужасно ми е тежко, но не питам - какво да направя? Защото знам какво трябва да се направи - предполагам е много лесно, за тоя който го може - а именно - да не обичаш лекета. Да се влюбваш в свесните мъже, а не в нехранимайковците. Но това е една всеизвестна склонност на женското съсловие - свестните мъже просто са безинтересни. А ние искаме ново, различно, интересно. И затова попадаме на мухльовците и цял живот си теглим последствията от това. В момента, в който го осъзнаеш това, вземането на решения би трябвало да стане по - лесно за тебе.
Може би малко се отнесох. Дано съм от полза.  Hug  bouquet

# 3
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 759
Иди на фризъор, лакирай си ноктите и недей да правиш планове-нито за мъжа си, нито за гаджето.Плановете все излизат криви.Докато се чудиш кого от тези двамата обичаш повече,изведнъж, съвсем непланирано ще се появи трети.....

Ходи на плуване, на сауна, излизай по-често с децата, запълни си деня от сутрин до здрач и лека-полека всичко ще со дойде на мястото.


 Hug Hug Hug

# 4
 • UK
 • Мнения: 3 394
ей моф, опасна си Sunglasses

къде все ги намираш тези неустоими мъже на мили разстояние  Money
няма ли някой умопомрачаващ съсед (не знам дали за скандинавците такъв епитет може да се използва Mr. Green), който да е свободен, без бивши, да печели супер пари, да е страхотен любовник и да е сръчен.....бла бла нещо подобно newsm78 newsm78 newsm78

# 5
 • Turku, Finland
 • Мнения: 3 634
ей моф, опасна си Sunglasses

къде все ги намираш тези неустоими мъже на мили разстояние  Money
няма ли някой умопомрачаващ съсед (не знам дали за скандинавците такъв епитет може да се използва Mr. Green), който да е свободен, без бивши, да печели супер пари, да е страхотен любовник и да е сръчен.....бла бла нещо подобно newsm78 newsm78 newsm78

И да има, ще трябва да е луд да живее с всичките си пари дето изкарва в квартал като този в който аз живея.
Инак бившия днес като чу, че със сегашния сме се запознали преди година в нета и като ми дръпна реч за това как хора се срещат на истински места, не из виртуалното пространство... Аз му напомних, че освен из нета и пясъчника на двора по други места много много не се движа. А из пясъчника освен пясък и някоя и друга мама такива свободни мъже няма (тоест, има 2 екземпляра, ама като знам какво правят като им ги няма дечицата и ми призлява).
Предполагам за бившия ми място за завръзване на връзки ще да е кръчмата... а за такова мероприятие на мен ми трябва бавачка за децата (бившия дори и за това не става, а и не ги иска... както и днес ми каза (цитирам: по- добре е да не идват сега когато бабата (живее с бабата на новата си жена) е на умиране... после могат да дойдат... (на мен ми се приповръща след това му изказване)) та си седя скромно и кротко в къщи и си джиткам из нет пространството. Него го не знам какво си мисли, че съм се хванала с първия простак дет съм срещнала ли? (греши де... аз първите простаци ги затрих отдавна)

ДИВАНЕ... няма да се събереме... както казах, няма да си пропилявам шансовете пък и младостта и нервите в очакване на кога принца ще реши, че си иска семейството обратно... Па нали е и женен... ми да си седи женен с оная, ама и да не ми се обажда и бърка в очите един вид, че боли. Не ща да го знам... ама искам да се обажда и пита ние как сме, а аз да му се хваля ли хваля и го карам да се чувства отвратително. Това си е заслужил той!
А ако се съберем... ми та то ще е само и единствено проблеми... Знам си аз, че е по- добре да се не събираме и направо да го забравя.
Да я затворя тази врата от живота ми и да я заключа и хвърля ключа на някъде.

Каси и Надето... написали сте доста истини. Аз самата знам кое е правилното и най- доброто за мене. Проблема при мене е, че сърцето казва обичай, а ума ми повтаря колко съм глупава да обичам и как трябва да забравя, да продължа на пред вмест да тъпча на едно място. Знам как ТРЯБВА да постъля (ум), но част от мене не ми позволява (сърце).

# 6
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 048
Каси, права си за нещата, но не всеки може да постъпи така.
ТИ успя - много съм щаслива! НОи при теб натиска да постъпиш правилно идваше от ясното съзнание, че една истерясала и пречупена бъдеща мама, не носи добре бебето си - затова всички те "натискахме" да направиш както е правилно.
Уви при МОФ този допълнителен стимул липсва - тя колкото и да си страда - си го прави на себе си, а повярвай, човек е добър мазохист /боже ти ли не знаеш Wink/.
Хубаво ще е ако обаче вникнем във факта, че не винаги е добре и даже разумно да имаш твърди планове - мечти и желания - да, ноа твръди планове... Особено когато ги диктува сърцето... Затова МОФ горе главата и карай без планове, но с ясното съзнаване на това КАКВО ИСКАШ! Защото това е летвата - твоите стремежи, които не бива да падат под опр ниво, нали?

ЦЕлувки и успех и спокойно, сигурна съм, че лека полека нещата ще си влезнат в руслото. НО беше много важно да спреш дъ твръдиш "мразя го", когато всъщност го обичаш - защото осъзнаването е първата и най-важната стъка към изцелението /поне в психоанализата/. Хората плащат луди палри на психиатри, аз се радвам, че ти сама се справи - значи си тръгнала във вярната посока и то сама без чужда помощ! Ще стане и чудото на изцелението само бъди търпелива и не се самозалъгвай повече!

# 7
 • София
 • Мнения: 2 327
Както обичам да казвам - Животът е това, което ни се случва докато си правим ДРУГИ планове.  Simple Smile
МОФ-че, няма да спреш да го обичаш. Ако чувствата ти са били истински, ще си останат. Трябва да се научиш да живееш с тях и да можеш да допуснеш друг човек в живота си. Трудно е. Хората сме мазохисти и обичаме драмите, колкото по ни е гадно, толкова повече се залепяме за някой. Дала си си сметка за много неща. От тука нататък само напред. Не рови в миналото, не си припомняй. Живей в настоящето.
Имаш ново гадже - много хубаво. Ама не го мисли как ще се съберете. Гаджета сте от един месец. Рано е за такива неща. Не мисли за това което ви пречи, а за това което ви събира и се радвай на връзката ви (то това дет си го писала за жена му не е много радостно, ама...)

# 8
 • София
 • Мнения: 6 317
Ух, аз съм се отказала от всякакви планове свързани с живота ми - каквото и да ми поднесе, все ще го пре/изживея. Няма друг начин. Мечти имам бол, но не и планове, защото каквото както и да го планирам, винаги изскача нещо, което да обърка плановете Simple Smile.

За любовта - не можеш да се спреш ей така да го обичаш, то само трябва да си дойде. За жалост сме безсилни и не можем да диктуваме на сърцата си какво да чувстват. Дано мине, наистина... Защото не е хубаво да се тормозиш. А за новата ти връзка - не си прави планове, просто живей за мига с този човек, независимо че не е лесно. Каквото има да става ще стане.

Горе главата!   bouquet

# 9
 • Мнения: 4 772
Каси, права си за нещата, но не всеки може да постъпи така.
ТИ успя ...
Ами ами - не съм успяла въобще - казвам на МОФчето - дано поне тя да успее, аз съм бита карта - ще се влача така докат оня не ни забрави, щото друг като гледам няма откъде - по градинките не ходят....

# 10
 • Turku, Finland
 • Мнения: 3 634
... щото друг като гледам няма откъде - по градинките не ходят....

Аааа! И ти си забелязала, а?

То в днешно време де се срещат свестни мъже/жени?
В кръчмите ли? Де?

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 3 727
На работа се завързват контакти. МИслила ли си да започваш нещо?
А оня господин как реагира бившата му като те нагруби?

# 12
 • Turku, Finland
 • Мнения: 3 634
На работа се завързват контакти. МИслила ли си да започваш нещо?
А оня господин как реагира бившата му като те нагруби?

Работа не, но кандидатствах за мед. сестра и изпита е на 15 юни та да видим (то съм го писала по- горе). За работа... долнопробни истории предполагам мога да работя, но работата е там, че смятам че ителигентността ми стига за нещо по- велико от пърженето на бургери (предишното ми работно място).

А това което си питала за господина... ами не мисля, че ме защити изобщо, но му намекнах за това по- късно. Той ми е казвал, че е обиждал новия мъж на бившата си жена пред нея и пред децата им и може би за това се не захваща да ме защитава което въобще не е извинение.
Казах му, че каквото и да ми каже тя на мене не би ме наранило толкова колкото факта, че той няма да ме защити. Та да видим.

# 13
 • Мнения: 4 772
... щото друг като гледам няма откъде - по градинките не ходят....

Аааа! И ти си забелязала, а?

То в днешно време де се срещат свестни мъже/жени?
В кръчмите ли? Де?
Абе не в кръчмите, ама деее??? Тия в кръчмите ги зАрежи. Чрез познати според мен. Тамън да са проверени.  Wink Аз поне така съм го планирала.  Wink И дъъъъълго дъъъъълго познанство преди това.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 332
Работа не, но кандидатствах за мед. сестра и изпита е на 15 юни та да видим (то съм го писала по- горе). ....

А това което си питала за господина... ами не мисля, че ме защити изобщо, но му намекнах за това по- късно. Той ми е казвал, че е обиждал новия мъж на бившата си жена пред нея и пред децата им и може би за това се не захваща да ме защитава което въобще не е извинение.
Казах му, че каквото и да ми каже тя на мене не би ме наранило толкова колкото факта, че той няма да ме защити. Та да видим.

МОФ-и, ще ти стискам палци за 15-ти юни, защото наистина новата работа ти предлага и нови срещи.
За гаджето ти - наистина нека засега така си вървят нещата; странно ми стана това обиждане на новите половинки на разведените вече, но ти си знаеш най-добре...
За бившия ти - хич не те заслужава, добре си е при новата, за съжаление той знае, че не ти е безразличен все още (меко казано) и си вдига самочувствието, като ти се обажда и ти играе по тънката струна... абе егоист и мръсник е според мен, но както и сама си казала - на сърцето си не можеш да заповядваш... дано да го преболедуваш по-скоро  Hug.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт