Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Вчера си купих от промоцията с миксерчето ,но нещо не се получи пяна,а нали това трябва да е ефекта,имам и шейкър и с него се получавашв и си мисля че аз някъде греша в употребата му Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 386
Явно ти не правиш нещо както трябва.Аз процедирам така:
слагам 1 1/2 ч.л. нес кафе + 1 1/2 ч.л.захар + 2-3ч.л.студена вода.Разбарквам и добавям вода или мляко.Става страхотно.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Разбъркваш в това което е като предпазител  и после добавчш в останалата вода ,която е в чаша така ли? Rolling Eyes
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
А със шейкър може ли да се прави нескафе фрапе и как?
Цитирай


Мнения: 386
Ами аз да ти кажа честно си разбърквам направо в чашата.Според мен този предпазител е да не се изкриви,но аз го ползвам от месец и му няма още нищо.Е ти ако искаш го използвай.
Цитирай


Мнения: 1 823
Това дето му викате "предпазител" е просто мерителна чашка и не се разбива в него-като стане на пяна как ще се изсипе в нормална чаша,а?
Затова си се разбива в чашата, в която ще се консумира после.
А номера е да се сложи кафето, захарта, малко вода за да се разбие и после да се налива постепенно вода /докато работи миксера/, докато пяната се качи до ръба на чашката. Същото упражнение може да се направи и с мляко /сметана/.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
 ooooh!ами и аз в началото го направих в чашка,но с пълна чаша вода и след това че чудех дали не е предназначен предпазителя за това,ама май съм скарана с новите техники ooooh!
С шейкъра слагаш кафето захарта и пълниш с вода до където е отбелязано и клатиш и трябва да се получи Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 439
Аз слагам 1 ч.л. нескафе + около 50 мл прясно мляко и разбивам. Става ми супер пияна, след това добавям още малко мляко и малко вода. Не слагам захар!
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Този път стана макар и пяната да не беше много сигурно трябва повече да се бърка,а аз използвах миксера и за разбиване на кисело мляко за таратор Crazy
Цитирай


Мнения: 5 306
А номера е да се сложи кафето, захарта, малко вода за да се разбие и после да се налива постепенно вода /докато работи миксера/, докато пяната се качи до ръба на чашката. Същото упражнение може да се направи и с мляко /сметана/.

Пробвах този вариант и стана наистина много по-хубаво.
Цитирай

София

Мнения: 4 812
а пък моят съпруг преди години изобрети фрапето в блендер.   chefслага кафе, малко вода и много лед и разбива. по някое време добавя мляко. ледът се смила на фини кристалчета и пяната освен, че е много, става много твърда и трайна.
единственият недостатък е, че блендерът се мие по-трудно от машинката за фрапе.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 743
Аз слагам 1 ч.л. нескафе + около 50 мл прясно мляко и разбивам. Става ми супер пияна, след това добавям още малко мляко и малко вода. Не слагам захар!
И аз го правя така и винаги става супер Peace
Цитирай

София

Мнения: 272
Аз слагам Nescafe-то в чашата, захар /може и без/, наливам един пръст вода и действам с миксера. В случая важното е този един пръст вода да не е прекалено студена. Ако се сложи повече вода - също не става добра пяна. Като се получи пяната, бухам в чашата лед и доливам с вода или мляко. Аз си доливам и двете, защото само с мляко ми се струва тежко.
Цитирай

Бургас

Мнения: 127
За една чаша Нескафе Фрапе:
В чаша слагате 4гр Нескафе Класик (това са 2 мерителни лъжички), минимум 2-3гр захар, и един пръст вода. Разбивате с миксера, докато стане полу течна пяна. Добавяте 2-3 бучки лед, доливате с вода, докато пяната се вдигне до ръба на чашата (това е около 150мл водичка), слагате си сламка и леко разбърквате с нея 2-3 пъти и воала, имате си класическо черно Нескафе Фрапе.
За бяло Фрапе: правите всичко по същия начин, но след леда, сипвате по-малко вода отколкото при черното - около 120мл вода и после доливате с мляко до горе. После пак - слагате сламка, лееекичко разбъркване 1-2 пъти и готово:)
Аз лично предпочитам бялото Фрапе, само че с повече захар. Ако и вие обичате по-сладичко, си сложете повече захар при първоначалното ръзбиване, защото ако искате да си добавите после, не става - захарта не може да се разтвори, понеже течността е много студена. Ако пък пиете кафе без захар, знайте, че тук захарта е необходима за да се получи пяната, такава каквато трябва. Ако сложите 2-3гр захар, мисля, че няма да се усети на вкус, а пяната ще стане добра.
Друго,което трябва да кажа тук е, че посоченото количество Нескафе Класик е за оригиналните Нескафе фрапе чаши, които са доста големи. Ако си го правите в по-малка чаша, слагайте по-малко кафе, щото ще стане прекалено силно.
« Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 11:32 от Andry »
Цитирай

София

Мнения: 126
Виждали ли сте някъде да продават такива машинки за фрапе?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора