Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

у дома

Мнения: 2 605
Имам 1 голяяяма тиква,искам да направя тиквеник,но ще ми е нужна само половината...Как да съхраня за по-дълго време другата,ще я сложа в хладилника,но няма да издържи дълго.Седи в къщи отдавна,но не смея да я срежа Embarassed
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Режеш, белиш (по желание), в торба найлонова - и във фризера.
Цитирай

Sofia

Мнения: 948
Цитат на: buubinka
Имам 1 голяяяма тиква,искам да направя тиквеник,но ще ми е нужна само половината...Как да съхраня за по-дълго време другата,ще я сложа в хладилника,но няма да издържи дълго.Седи в къщи отдавна,но не смея да я срежа Embarassed

Зависи после на какво ще я правиш...аз я настъргвам и във фризера....После става чудесен тиквеник.
Другото е- сварявам я на крем (то всъщност само в тези два варианта я хапваме) и също го прибирам във фризера.
Предполагам, че за печене няма да можеш да се съхрани разрязана.
Помня едно време дядо купуваше една голяма бяла тиква и я прибираше в мазето, с ябълка забодена на дръжката. Така на Нова година хапвахме печена тиква Very Happy
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Ами режеш я, настъргваш я, половината ползваш за тиквеника, а другата - в камерата или фризера за следващия път.
Цитирай

София

Мнения: 1 186
Нарязваш на пярченца и в найлонови пликчета.
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Благодаря ви,значи ще я настържа и бам във фризера newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.