Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 юни 2006, 21:31 ч.
  • Преглеждания  25 368  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 135
Кажете как правите пържолите на скара и да не са като подметка????Каквото и да правя все като бетон стават!Опитах да ги мариновам с вино и подправки,но резултатът е същият.Как в ресторантите пържолите са крехки и изпечени,а моите на нищо не приличат!!!? newsm45

Реклама
# 1
  • софия
  • Мнения: 36
Задушаваш ли ги  после в тенжерка -да си починат?

# 2
  • Мнения: 13 271
Аз ги мариновам само с няколко капки соев сос + сол и черен пипер. След изпичането (да не се препичат много!) ги слагам да се задушат в йенска тенджерка, желателно е да стоят на топло. Стават крехки и вкусни.
Но някой беше споделил, че мариновани в кока-кола за 20-на минути ставали съвсем крехки. Ако самото месо е жилаво, може би това е начинът?  newsm78

# 3
  • Мнения: 9 894
В тенджерката, където ги задушавате, сложете много наситно нарязан червен лук с магданоз и леко посолен. Като постоят пържолките в лука / обърквате ги или поразтръсквате тенджерката!/, стават голяма вкусотия. Ако пък има подръка и топла питка.................... Heart Eyes

# 4
  • Мнения: 5 286
Аз ги мариновам само с няколко капки соев сос + сол и черен пипер. След изпичането (да не се препичат много!) ги слагам да се задушат в йенска тенджерка, желателно е да стоят на топло. Стават крехки и вкусни.
Но някой беше споделил, че мариновани в кока-кола за 20-на минути ставали съвсем крехки. Ако самото месо е жилаво, може би това е начинът?  newsm78

Киселината разгражда месото - на този принцип се слага при манироването алкохол - вино, ракия, водка, каквото се сетите, също и мляко. Освен това всички подправки - пипери, кимион/чубрица, кой каквото ползва и соев сос, може и кръгчета лук между редовете с пържоли. Желателно е да се начукат и престоят поне 2 часа на студено. След като се изпекат се задушават в тенджерка задължително, а както и Сийка казва - до сервирането им - на топло. Ако може - на котлон/или на самото барбекю, в тенджера на топла водна баня.
А кока-кола определено ще разгражда твърдостта на месото,  щом разяжда ръждата от метала, но това ще е проблем за тези, които не обичат месото да сладни.
Тъй че горния метод е най-сигурен.

А на Labrex рецептичката вече докарва на друсан кебап, ама това вече е за друга тема  Rolling Eyes Embarassed

# 5
  • БГ - София
  • Мнения: 7 805
Не соля предварително месото, а след като е изпечено. Иначе като другите, задушавам в йена. Стрива ми се, че много препичаш месото.

# 6
  • Мнения: 135
Благодаря за съветите,тази вечер ще изпробваме пържолите....и ще докладвам! Heart Eyes

# 7
    Много вкусни стават, като първо се начукат - не много, след това се поръсват с чер пипер, червен пипер, чубрица и обилно се намазват с олио от двете страни. Остават се за около час, час и половина в хладилника и след това се пекат на скара.

# 8
аз пък на4уквам пържолите(но да не са много тънки),след това поръсвам със малко сол,соев сос,4ерен пипер,кимион,4убрица,ябълков оцет и олио и оставям  в хладилника да престоят поне 2-3 4аса,а най-добре е едно денонощие.Стават много крехки Simple Smile

# 9
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Два часа в прясно мляко като марината, но много зависи от коя част на тялото е пържолата. Например ако е вратна пържола, само соев сос и чер пипер и в ел. тенджера. Става супер вкусна и крехка, не може да се сбърка Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 471
Пържолите не се начукват много  , а съвсем лекичко !!
Може скарата да не много силна ,тогава стават уж изпечени но сухи  и твърди , при мен така се получаваше със старата скара !

# 11
  • София
  • Мнения: 10 857
Всъщност според мен номера е не в маринататта толкова, колкото във вида на месото. За скара е по-подходящо по-тлъстото свинско месо - врат, гърди /ребра/.
Не е  подходящо котлети, шол, и подобни сухи части.
Аз основно правя на скара врат и ребра, не ги начуквам за да останат сочни и дебелички.
Никога не са ми ставали сухи или твърди.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт