Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Scotland

Мнения: 1 856
 Отдавна се чудя дали да пусна рецептата и днес все пак реших да го направя. Рецептата е от една стара английска книга и да ви кажа честно не предполагах колко вкусно ще е.

 1 патица около 2кг.
 3 портокала
 2 с.л. брашно
 100 гр. масло
 600 мл. бульон (пилешки или от дреболиите на патицата)
 2 с.л. сладко червено вино

 flower2Патицата се осолява и в нея се поставя кубче масло, овъргаляно в кора от настърган портокал. Намазва се с олио, налива се 150мл от бульона и се пече в предварително загрята фурна, която се намаля до 180 градуса.

 flower2За портокаловия сос се запържва брашното, налива се останалия бульон, прибавя се сока на портокалите и настърганата им кора. Прибавя се виното, малко сол и се оставя да се сгъсти.

 flower2За соса от боровинки:
 400 гр. боровинки (замразени или пресни)
 1 1/2 ч.ч. кафява захар
 сок от 1 портокал
 настъргана кора на 1 портокал
 2 с.л. сладко червено вино
 
 flower2Завират боровинките със захарта, прибавят се сока, кората на портокала и виното. Оставя се да поври 7-8 мин. след което се намачква.
 
 flower2Аз направих така: Като се опече патицата я накъсах на парченца я залях с портокаловия сос и покрих с алуминиево фолио за 20 мин. Соса от боровинки сервирах като гарнитура. За всички които решат да опитат приятен апетит!  chef
 
Цитирай

France/Antibes

Мнения: 1 465
Нана, звучи доста примамващо рецептата, но не разбрах за виното - червено сладко вино? Предполагам, че не е розе. Какво вино сложи?
Цитирай

Scotland

Мнения: 1 856
 Мисля че всякакво сладко десертно вино ще свърши работа. Аз не си спомням какво точно сложих, но щом не сме го изпили преди това значи не е струвало много. Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.