Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 507
Тази рецепта е малко необичайна. Днес я правих за пръв път. И въпреки че сложих повечко сол, а и стана прекалено гъсто, пак беше супер.
Пробвайте!

Кремсупа от леща с гъби

Продукти:
600 г леща, 250 г гъби, 1 глава лук, 3-4 клонки магданоз, 2 скил. чесън, 4-5 с.л. зехтин, сол, дафинов лист, сирене Пармезан; за крутоните: 2 филии хляб, 1 ч.л. зехтин, 1 с.л. "Пикантина"

Приготовление:
Лукът и магданозът се нарязват на ситно. В тенджера се загрява зехтин, слагат се в него. Като се позапържат, се прибавя 1 скил. чесън на дребно, 1 даф. лист, лещата. Позапържва се и се залива с 2 л вода. Разбърква се. Като заври, котлонът се намалява и ври на тих огън. След около 40 мин. лещата е готова, пасира се и се оставя на топло.
Отделно: Гъбите се нарязват на ивички. Запържват се в зехтин на силен огън, слага се втората скилидка чесън на ситно. Пържат се до златист цвят.
Крутони: нарязаният на кубчета хляб се запържва в зехтина заедно с "Пикантина"-та.
10 мин. преди сервиране в супата се слагат гъбите и се сервира с крутоните и настърган Пармезан.

Това е оригиналната рецепта. Аз я правих без Пармезан и магданоз, а вместо зехтин ползвах олио. Сложих и 4 скил. чесъм вместо 2. Пак се получи!  eat
Цитирай

Sofia

Мнения: 288
Звучи обещаващо, но имам два въпроса.
1. Гъбите пресни ли са ?
2. Накрая и те ли се пасират?

Благодаря.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Цитат на: stefania
Звучи обещаващо, но имам два въпроса.
1. Гъбите пресни ли са ?
2. Накрая и те ли се пасират?

Благодаря.



По мое виждане добре е гъбките да са пресни и май не се пасират така като чета, а се слагат запържените ивички и крутоните за разкош целички Smile
Но рабира се и аз чакам майсторката да си каже тайната Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Цитат на: Gvendolin
По мое виждане добре е гъбките да са пресни и май не се пасират така като чета, а се слагат запържените ивички и крутоните за разкош целички Smile
Но рабира се и аз чакам майсторката да си каже тайната Smile

Точно така, Gvendolin!  Smile Пресни гъби и се слагат, след като са запържени, в пасираната леща, заедно с крутоните.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.