«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора

Koh Samui

ћнени€: 236
и какво слагате като съставки?
÷итирай


ћнени€: 7 477
—лагам това -
лук
чесън
магданоз
чубрица
€йце
хл€б
сол
пипер
кимион
(пон€кога смлени червени чушки) Blush
овалвам в брашно!
« ѕоследна редакци€: пн, 05 юни 2006, 10:18 от Leo »
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 1 741
јз слагам лук, €йце, хл€б накиснат, сол, черен пипер, магданоз. » малко вода.
ќбикновено овалвам в брашно, но пон€кога само ги наплесквам с вода и оцет, без брашното.
÷итирай


ћнени€: 5 884
кайма(500 гр),лук(настърган или накълцан много ситно),€йце,фили€ хл€б(накиснат във вода),чубрица(пон€кога и босилек),равна чаена лъжичка сол . после овалвам кюфтетата в брашно и така ги пържа
÷итирай

¬арна

ћнени€: 997
лук
€ице
черен пипер
чубрица
пикантина/червено пакетче-става за вс€какви €сти€/
червен пипер
хл€б-накиснат
къри/ако имам/
месиш много добре-каимата тр€бва да увеличи обема си,остав€ш да престои поне 1 час и после пържиш,лично аз не ги овалвам в брашно
÷итирай

–усе

ћнени€: 695
Mного ги харесваме с фикса за кюфтета на "ћалки тайни". ƒобав€ се към каймата, овалват се в брашни и се пържат. Ѕързо и лесно.
÷итирай


ћнени€: 3 139
на 1кг. кайма:
1 €йце
2 малки глави лук
1л. чесън на прах/не всеки път
3 с.л. кисело мл€ко
1 ч.л. сода за хл€б
3 с.л. галета
50мл. вино/раки€/водка
щипка чубрица
1ч.л. кимион
щипка черен пипер
щипка червен лют
щипка мащерка или майорана
много магданоз - с изключение на зимата

мл€кото се смесва със содата и галетата, престо€ва за 10-на минтути да поеме.
ќмесва се. престо€ва 2 часа.
пак омесвам, прав€ кюфтета, овалвам в брашно

пухкави са, а онези с маги-то вече не се котират  /те съставките ми са като на маги- де Very Happy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 447
’л€б, €йце, настърган лук, черен пипер, пон€кога настъргана зелена чушка, зелена подправка според настроението - риган, салви€, джоджен... ќвалвам в брашно и пържа.
÷итирай
Ќастърган лук
€йце
галета вместо фили€ хл€б
чер пипер, кимеон, чубрица
овалват се в брашно и се пържат.
÷итирай

ƒушата ми е там, сърцето ми тук!

ћнени€: 1 190
кайма
лук /малка главичка/
€йце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хл€б /от вътрешността/
магданоз - задължително

 огато всичко се омеси го остав€м за час - два да престой в хладилника покрито със салфетка /така стават по-сочни кюфтетата/.

» след това ги пържа, пон€кога ги овалвам в брашно, пон€кога - не Peace

ƒобър јпетит chef

÷итирай

≈вропа

ћнени€: 2 928
 айма 500 гр
настърган лук / малка глава/
2 €йца
настърган кашкавал
черен пипер
сол
чубрица
магданоз
1 фили€ хл€б ,накисната във вода , без кората
ќвалвам в брашно и пържа.
÷итирай

¬идин

ћнени€: 2 657
лук
4есън
настърган картоф
магданоз
€йце
4убрица
4ерен пипер
сол
галета

ќбърквам и пържа Peace
÷итирай

Ѕ√ - —офи€

ћнени€: 7 655
кайма
лук /малка главичка/
€йце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хл€б /от вътрешността/
магданоз - задължително
“ова е и мо€та рецепта.

÷итирай

√ърци€

ћнени€: 2 344
кайма
глава лук
€йце
хл€б
черен пипер
сол
шарена сол
магданоз
÷итирай

Scotland

ћнени€: 1 776
кайма
лук /малка главичка/
€йце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хл€б /от вътрешността/
магданоз - задължително
“ова е и мо€та рецепта.


ƒа задам малко тъп въпрос. «ащо слагате сода бикарбонат?

»наче аз ги прав€ така:
кайма; сол; черен и червен пипер; чубрица; лук; €йце и хл€б. ѕържа ги овал€ни в брашно.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора