Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора

Koh Samui

Мнения: 236
и какво слагате като съставки?
Цитирай


Мнения: 7 477
Слагам това -
лук
чесън
магданоз
чубрица
яйце
хляб
сол
пипер
кимион
(понякога смлени червени чушки) Blush
овалвам в брашно!
« Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 10:18 от Leo »
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 738
Аз слагам лук, яйце, хляб накиснат, сол, черен пипер, магданоз. И малко вода.
Обикновено овалвам в брашно, но понякога само ги наплесквам с вода и оцет, без брашното.
Цитирай


Мнения: 5 751
кайма(500 гр),лук(настърган или накълцан много ситно),яйце,филия хляб(накиснат във вода),чубрица(понякога и босилек),равна чаена лъжичка сол . после овалвам кюфтетата в брашно и така ги пържа
Цитирай

Варна

Мнения: 997
лук
яице
черен пипер
чубрица
пикантина/червено пакетче-става за всякакви ястия/
червен пипер
хляб-накиснат
къри/ако имам/
месиш много добре-каимата трябва да увеличи обема си,оставяш да престои поне 1 час и после пържиш,лично аз не ги овалвам в брашно
Цитирай

Русе

Мнения: 695
Mного ги харесваме с фикса за кюфтета на "Малки тайни". Добавя се към каймата, овалват се в брашни и се пържат. Бързо и лесно.
Цитирай


Мнения: 3 073
на 1кг. кайма:
1 яйце
2 малки глави лук
1л. чесън на прах/не всеки път
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
3 с.л. галета
50мл. вино/ракия/водка
щипка чубрица
1ч.л. кимион
щипка черен пипер
щипка червен лют
щипка мащерка или майорана
много магданоз - с изключение на зимата

млякото се смесва със содата и галетата, престоява за 10-на минтути да поеме.
Омесва се. престоява 2 часа.
пак омесвам, правя кюфтета, овалвам в брашно

пухкави са, а онези с маги-то вече не се котират  /те съставките ми са като на маги- де Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Хляб, яйце, настърган лук, черен пипер, понякога настъргана зелена чушка, зелена подправка според настроението - риган, салвия, джоджен... Овалвам в брашно и пържа.
Цитирай
Настърган лук
яйце
галета вместо филия хляб
чер пипер, кимеон, чубрица
овалват се в брашно и се пържат.
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
кайма
лук /малка главичка/
яйце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хляб /от вътрешността/
магданоз - задължително

Когато всичко се омеси го оставям за час - два да престой в хладилника покрито със салфетка /така стават по-сочни кюфтетата/.

И след това ги пържа, понякога ги овалвам в брашно, понякога - не Peace

Добър Апетит chef

Цитирай

Европа

Мнения: 2 928
Кайма 500 гр
настърган лук / малка глава/
2 яйца
настърган кашкавал
черен пипер
сол
чубрица
магданоз
1 филия хляб ,накисната във вода , без кората
Овалвам в брашно и пържа.
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
лук
4есън
настърган картоф
магданоз
яйце
4убрица
4ерен пипер
сол
галета

Обърквам и пържа Peace
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 642
кайма
лук /малка главичка/
яйце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хляб /от вътрешността/
магданоз - задължително
Това е и моята рецепта.

Цитирай

Гърция

Мнения: 2 344
кайма
глава лук
яйце
хляб
черен пипер
сол
шарена сол
магданоз
Цитирай

Scotland

Мнения: 1 765
кайма
лук /малка главичка/
яйце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хляб /от вътрешността/
магданоз - задължително
Това е и моята рецепта.


Да задам малко тъп въпрос. Защо слагате сода бикарбонат?

Иначе аз ги правя така:
кайма; сол; черен и червен пипер; чубрица; лук; яйце и хляб. Пържа ги оваляни в брашно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора