Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 103
Вижте какво ми изпратиха!  GrinningНе мога да повярвам и се чудя дали жената, която практикува тези метОди си ги е измислила или са истина?! За вярващите в подобни цинизми =>моля ви не ми се нахвърляйте, не искам някой да ме убеждава, че това било истина, аз само споделям споделеното. Ако искате се възползвайте от съветите по долу!
"Аз съм потомка на баячки и лечителки. Забелязвам, че старите традиции някак си започват да изчезват и малко са колегите, които използват тези древни, полезни методи. Няма човек, който да не е ходил поне веднъж да му леят куршум, а другите са видели ефекта. Ще започна отвреме-навреме тук да ви пиша разни такива рецепти и ритуалчета, които ще можете да използвате и сами. Естествено, за една болест има много начини да се лекува, но аз ще ви давам само по една рецепта. Няма смисъл да се правят всички. Обикновено се избира една, според капризите на болния". Това са думи на "лечителката" явно, от нейния си сайт, явно. Така ми го пратиха, така го плесвам тука

1. За брадавици -

Взема се червен, копринен конец и се завързват на него толкова възли, колкото са брадавиците. Конецът се слага под камък а самите брадавици се мажат с мъзга, събрана от корена на орех през пролетта. Когато се вързват възлите на конеца, се брои в обратен ред, като всеки път се започва с едно по-малко. Например, ако брадавиците са 7, на първия възел броим: “7,6,5,4,3,2,1-ни едно!”. На втория възел броим: “6,5,4,3,2,1-ни едно!”. На третия: “5,4,3,2,1-ни едно!” и така нататък докато стигнем до “1-ни едно!”

2. При безсъние и плач на малко дете

Бебето или детето се къпят с вода, в която е къпана патица с пола на детето. Покрива се със син парцал от бащини гащи или маййчина рокля. Майката оставя вечер повоя на детето на пътя за да мине през него добитък (на село).


3. При заекване на детето

пече се питка, но с вода от водопад или бързей, намазва се питката с мед и се раздава на хора, които говорят бързо и правилно. Преди да се направи питката обаче се отива с детето пред църква, преди да отвори, и се чака да я отключат. Докато я отключват казвате 3 пъти “Както се отключи тази врата, така да се отключи и устата на .............”

4. Ако искаш сила да лекуваш с ръце

Ако по време на земетресение се премерят 3 педи разстояние върху земята, се придобива сила да се лекуват всякакви болести с тази ръка.

5. Ако врачка ви е дала катинар

Ако катинарът ви е даден от циганка, най-добре веднага идете и при друг, за да провери дали е за добро направен.

6. При изпадане на дебелото черво

кади се с кожа от таралеж.


7. Нощно напикаване

Със смес от гьон, зелен сапун и жълтък се маже кръста.


8. При епидемия

На кръстопът се заравя черна кокошка. С перушина от такава се кадят и хората, които искат да не ги хване епидемията.

9. Напикаване при деца

дава им се прах от изпечена кокоша воденичка.


10. Проверка има ли уроки

срещу сряда, но първа сряда от новолуние над главата на болния се троши яйце в по-широка зелена паничка, пълна с вода и 3 вълнени конеца - бял, червен, черен. На сутринта но още преди изгрев слънце, се гледа до кой конец се е опряло яйцето. Ако е до червения, значи детето е урочасано.

11. За любов

има хиляди рецепти и ритуали, както и за всички други неща, но ето една по-лесна. 2 листа от билката копитник се залепват един за друг с мед и се оставят под външния праг на избранника или избранницата.

12. Косопас

болните места се натриват с ядки от печен орех, или със зърна от брей. Мажат се и с пепел от току що изгорен въглен. Налага се и жив счукан охлюв.


13. Пиянство

освен билки се дава на болния на 3 пъти кръв от водна костенурка.


14. Ако куче вие за смърт

кажете веднага- “За главата си виеш”.Така ще умре кучето, а не някой от семейството.

15. Линаво дете

Това е болно от неизвестна болест дете, което слабее и не се чувства добре. Детето се къпе във вода, в която са къпани и куче и коте преди това.


16. Линав възрастен

Трябва да се провре болния под шипкова или лозова пръчка. Болният се придружава и придружителят разцепва пръчката, отрязва едната й половина, а с другата прави полукръг чрез забиване края й в земята. Болния се съблича гол, провира се трикратно през пръчката, оставя дрехите си закачени на храст наблизо и облича нови дрехи. По време на провирането придружителят трябва да се отдалечи и да не гледа.

17. Лишеи

Натриват се с дупето на жива кокошка, налагат се с пепелява вода или с печен яйчен жълтък. Когато се трият лишеите с пепел, да е в четвъртък и да се казва “Шара бара, гущеричка, утре, петък загуричка”


18. При болести на очите

слагат се капки от одрязана лоза - сока й. Събирайте сока при рязане на лози, защото той помага при много болести и може да ви потрябва през годината.

19. При камъни в жлъчката

пие се сок от лоза, сварена с вино. Не се яде и една седмица се кара само с ябълков сок вместо вода.

20. При лудост (шизофрения)

На болните се прави магия за раздяла, но с духовете. Отделно от това помага и следното: Изрязват се ноктите от всички пръсти на ръцете и краката, оскубва се по 1 косъм от всяка вежда и 3 косъма от главата, над челото и над двете уши. Ноктите и косите се заливат с разтопен восък в 3 восъчни питки, като се поставят в счупено яйце. Прави се дупка в земята с колче, на което е бил вързан кон да пасе, пуска се в нея яйцето и се заравя с думите: “Да се погребе болестта, тъй както и яйцето.”

21. Всякакви кожни болести

Мажат се с катран от лула или цигара. Сега може да се събира във филтърчета, които продават по аптеките.

22. За импотентност или фригидност

На жена се поставя под възглавницата вълна, напоена с магарешка кръв, а дясно мъдо на магаре, сварено във вино и изядено от мъжа, му дава огромна сила.


23. Спешна помощ при намиране на магия

Обикновено лошите магии правят друговерците (ходжи, турци и цигани-чергари). Докато потърсите маг, за да ви я развали, е добре да вземете някакви мерки, за да не се стигне до бърза смърт или болест. Ако намерите предмета, всички вкъщи преди да легнете, се изпикайте в едно гърне, полейте предмета и кажете “Еве съга им замоча очите”. После предмета хвърлете в река, или на кръстопът. Второто не е желателно, защото магията тогава се прехвърля на първия минал кръстопътя. Сложете в ъглите на дома си бучки морска сол и бързо потърсете маг. Вие не можете сам да развалите магия.


24. Мастит

Получава се от лоши енергии и зли сили.При мастит гърдите се налагат с разкиснати във вода лястовичи гнезда, с бяла или жълта глина, за да отнеме огъня. Прави се и компрес със смрадлика.


25. Хемороиди (маясъл)

Лекува се с една билка, която аз давам. Не се продава по аптеките, както и още много други, затова и не я пиша. Хемороидите са 7 болести накуп. Първо се пречиства кръвта с някои билки. После се пие и моята билка. Добре е да се хапне и месо от костенурка. Поставят се и пиявици, но е добре лекар да ви ги постави, за да са стерилни. За да се отлепят пиявиците обикновено се наръсват със сол.

26. За разширени вени

Пие се чай от бял равнец и пелин, а болните места се налагат с прясно сирене.

п.п. редактирах малко, че това за камъните беше злокобно, а и адреса на магьосницата махнах да й правя излишна реклама. 

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 10:48 от hey_ya

# 1
 • Burgas
 • Мнения: 7 186
Тия писания по- скоро като магии ми звучат, отколкото като лечение. Пълни глупости, ако питаш мен. Wink
Въпросната Психеа Вероника май си е психо отвсякъде. Twisted Evil

# 2
 • София
 • Мнения: 918
Това за лявото мадо ми хареса най-много. Crazy

# 3
 • Мнения: 7 474
 doh   smile3532

Някой ако пробва да каже има ли ефект!   Mr. Green

# 4
 • Мнения: 3
Тая е за затворО.Или някое специализирано заведение Rolling Eyes

# 5
 • Правец
 • Мнения: 2 040
Това да не е извадено от филм на ужасите ...  кой нормален човек ще се лекува така ... месо от костенурка, кожа от таралеж, мЪдо ... стига толкова че ще сънувам кошмари довечера ..  Peace 

# 6
 • София
 • Мнения: 1 103
Тия писания по- скоро като магии ми звучат, отколкото като лечение. Пълни глупости, ако питаш мен. Wink
Въпросната Психеа Вероника май си е психо отвсякъде. Twisted Evil

Аз знам, че са глупости и се посмях доста, възмущавам се, че има хора, които дават такива смешни съвети. То е .....думи нямам, какво е!

# 7
 • София
 • Мнения: 553
"....жив счукан охлюв"  Sick

# 8
 • Мнения: 432
За магарешки трън съм чувала, че лекува импотентност, но за дясно магарешко мъдо...? Ха-ха, голям майтап.

# 9
 • София
 • Мнения: 183
абе нещо за лечение на хемароиди няма ли ?

# 10
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Друго не знам, но заглавието е врЪхтЪ! Joy

# 11
 • Белгия/София
 • Мнения: 27 525
Хареса ми това за косопас-а  Joy Егати идиотщините, ама са забавни, спор няма.  Joy

# 12
 • София
 • Мнения: 1 103
абе нещо за лечение на хемароиди няма ли ?

Има бе как да няма
"25. Хемороиди (маясъл)

Лекува се с една билка, която аз давам. Не се продава по аптеките, както и още много други, затова и не я пиша. Хемороидите са 7 болести накуп. Първо се пречиства кръвта с някои билки. После се пие и моята билка. Добре е да се хапне и месо от костенурка. Поставят се и пиявици, но е добре лекар да ви ги постави, за да са стерилни. За да се отлепят пиявиците обикновено се наръсват със сол."
Ето ако започнеш лечението сега до следващото пълнолудие ще си готов Joy

# 13
 • София
 • Мнения: 183
малей то и кеф ша ми достави това лечение

# 14
 • София
 • Мнения: 1 103
За тук ми светва и друг въпрос:
"За импотентност или фригидност
На жена се поставя под възглавницата вълна

Тая вълна собствена ли требва да е или на некоа друга Уфца? Не е уточнено тава... newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт