Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 246
Здравейте! Моля ви, обяснете според вас, стойността на  ANTI-TG /ТАТ/ =55,4 IU/ml при референтна стойност до 34 проблем ли е и дали това е причина за спонтанния ми аборт преди 38 дни. Другите щитовидни  хормони горе-долу са в норма:

ANTI-TPO /МАТ/=9 IU/ml  /реф.ст. до 12/
FT3=4.98 pmol/L  /реф.ст. 2.23-5.35/
FT4=18.20 pmol/L  /реф.ст. 9.14-23.81/
TSH=2.110 mIU/L  /реф.ст. 0.49-4.67/

пролактина също е малко завишен 582,06 mlU/I при реф.ст. 29,47-513,04, но май е защото си пипах гърдите  преди изследването. Благодаря ви!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 607
Не съм много запозната кой хормон точно на какво влияе, но така или иначе моята ендокриноложка ми каза, че при проблеми с хормоните на щитовидната може: да не се получи бременност или да падне плодът.
Дано някой по-запознат се включи!
Вземи мерки!
  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 246
Не съм много запозната кой хормон точно на какво влияе, но така или иначе моята ендокриноложка ми каза, че при проблеми с хормоните на щитовидната може: да не се получи бременност или да падне плодът.
Дано някой по-запознат се включи!
Вземи мерки!
  bouquet
Благодаря ти, току-що си запазих час при д-р Сарджева, ендокринолог в МЦ Еквита Варна. Виждам, че и ти си от Варна, кого посещаваш?
Цитирай


Мнения: 553
Това не е хормон, а антитяло. И както и Лили ти е отговорила, може да е причина за спонтанен иаборт или невъзможност за забременяване. Консултирай се със специалист, направи ехография на щитовидната жлеза. Този проблем се преодолява, но трябва да му обърнеш внимание.
Успех!
Цитирай

Пловдив Белащица

Мнения: 1 444
Мила, виж какво ти е писала pkoprinkova - направи ехография и ще се види дали има проблем. Аз бях с много минимално завишение 35,5 при реф.до 34, на ехографията всичко беше чисто, но ендокринолога, при който бях каза, че е проблем когато е над 100. Само се разбрахме да ги повторя антителата,  в първите хладни месеци на есента.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.