Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На точното място, в точния момент

Мнения: 7 886
Една приятелка ми каза да не претоплям спанака, защото ставал вреден.
И понеже тя не ми даде разумно обяснение (а аз съм си Тома Неверни), питам вас, които повече знаете: има ли нещо вярно в твърдението за опасния претоплен спанак или е поредната измишльотина?
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
За първи път чувам . Интересно ми е и на мен дали е така, защото правя и замразявам спаначени пюрета и за бебето.
Цитирай
Не мога да ти обяня защо  е вреден, но съм чела ,че не е хубаво да се претопля.
Цитирай

Monaco di Baviera

Мнения: 545
Това го чух като дойдох тук в Германия. До колкото zнам е вредно да се притопля повече от 1 път.

Спанака съдържа Нитрати, които след топлинна обработка се превръщат в Нитрит, който пък от своя страна като се свържел с някакви белтъчини става канцерогенен.

По късно мога да напиШа оЩе от вкъЩи, инфо иz немските сайтове има много, 4е тоя кредор ме иzмъ4и.  Very Happy  Very Happy  Very Happy
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Цитат на: Abadjieva
Една приятелка ми каза да не претоплям спанака, защото ставал вреден.
И понеже тя не ми даде разумно обяснение (а аз съм си Тома Неверни), питам вас, които повече знаете: има ли нещо вярно в твърдението за опасния претоплен спанак или е поредната измишльотина?


На опаковката на замразеният (аз само такъв правя Embarassed )  с едри букви пише: веднъж приготвеният спанак да не се претопля повторно и аз изпълнявам, нищо че не съм се интересувала специално защо е така...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.