Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

Plovdiv

Мнения: 809
в събота вечер реших да правя пилешка пържола от бут на тиган.всичко добре но много ми залепват.има ли тайна за да не е така или просто си се лепят по тигана.много кофти защото не ги доизчаках да се изпържат хубаво и даже взеха да се поразкъсват.
Цитирай

София

Мнения: 6 544
Може би причината е в тигана. Ако е бил с незалепващо покритие вече, не знам защо са се лепяли.
Цитирай


Мнения: 1 045
Пилешките пържоли ги правим така:
Пилешките филета (гърди) се разрязват на две, ако са много дебели, да станат 2 см дебели горе-долу. Слагат се в дълбок съд, и се овалват целите в зехтин (ние само така готвим), слагат се подправките и се чака поне 30 мин. Тиганът се нагрява много, ние използваме тефлонов, и слагаме филетата. Захлупват се с капак. Това е тайната. Слага им се по време на пърженето само лимонов сок, по малко. Когато станат златисти от едната страна се обръщат, и пак се слага лимонов сок. Когато станат готови, се слагат в съд, може да си нарежеш пресен лук, чесън, и се захлупват поне 10 мин. Тези дни ще правя, ще пусна и снимка. Тайната е зехтина.... той ги обгръща и не изсъхват.
Цитирай

Русе

Мнения: 5 566
Хм, зехтина значи  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Аз ги мятам без всякаква мазнина в тефлонов тиган, ако имам време ги мариновам предварително, ако нямам - само ги наръсвам с чер пипер и сол. Рядко слагам капак на тигана, стават си и в двата случая много крехки и вкусни. Може да се добави и квасена сметана, когато пържолките са изпечени, държи се на котлона още 3-4 мин и е готово.
Цитирай

Rome

Мнения: 1 100
Аз ги мятам без всякаква мазнина в тефлонов тиган, ако имам време ги мариновам предварително, ако нямам - само ги наръсвам с чер пипер и сол...

Хм, аз все си мислех дали могат да се приготвят по този на4ин, без мазнина, досега не съм пробвала. Thinking Ще опитам и Ще дам от4ет chef
Цитирай

София

Мнения: 1 492
и аз ги правя на тиган, без мазнина, но ги мятам на оребрения тиган,грил или както се казва там и стават супер,никакво залепване. На другия не съм пробвала без мазнина.
Може да не е загрял хубаво твоя тигана.... Thinking
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 809
благодаря за отговорите,ще опитам и ще дам отговор.тези дето ги правих бяха готово мариновани.не че не ги изядохме.......... smile3508 rotfImbo
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 800
  chef Моят вариянт е:Бяло пилешко месо се нарязва по дължина с дебелина 1-1,5см така че да се образуват пържоли минавам ги с готварския чук след което поръсвам със сол и черен пипер на вкус.Овалвам в брашно и от двете страни след което ги запъртвам в зехтин докато порозовеят и от двете страни , прибавям вода в съда и ги захлупвам за 10 -тина 15 минути докато  на дъното на тигана  остане малко от соса сервираш като окрасиш с магданоз.
Цитирай


Мнения: 5 521
Ето моята рецепта за пилешки пържолки bowuu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора