«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

Plovdiv

ћнени€: 809
в събота вечер реших да прав€ пилешка пържола от бут на тиган.всичко добре но много ми залепват.има ли тайна за да не е така или просто си се леп€т по тигана.много кофти защото не ги доизчаках да се изпържат хубаво и даже взеха да се поразкъсват.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 126
ћоже би причината е в тигана. јко е бил с незалепващо покритие вече, не знам защо са се леп€ли.
÷итирай


ћнени€: 1 045
ѕилешките пържоли ги правим така:
ѕилешките филета (гърди) се разр€зват на две, ако са много дебели, да станат 2 см дебели горе-долу. —лагат се в дълбок съд, и се овалват целите в зехтин (ние само така готвим), слагат се подправките и се чака поне 30 мин. “иганът се нагр€ва много, ние използваме тефлонов, и слагаме филетата. «ахлупват се с капак. “ова е тайната. —лага им се по време на пърженето само лимонов сок, по малко.  огато станат златисти от едната страна се обръщат, и пак се слага лимонов сок.  огато станат готови, се слагат в съд, може да си нарежеш пресен лук, чесън, и се захлупват поне 10 мин. “ези дни ще прав€, ще пусна и снимка. “айната е зехтина.... той ги обгръща и не изсъхват.
÷итирай

–усе

ћнени€: 5 558
’м, зехтина значи  Thinking
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 655
јз ги м€там без вс€каква мазнина в тефлонов тиган, ако имам време ги мариновам предварително, ако н€мам - само ги наръсвам с чер пипер и сол. –€дко слагам капак на тигана, стават си и в двата случа€ много крехки и вкусни. ћоже да се добави и квасена сметана, когато пържолките са изпечени, държи се на котлона още 3-4 мин и е готово.
÷итирай

Rome

ћнени€: 1 100
јз ги м€там без вс€каква мазнина в тефлонов тиган, ако имам време ги мариновам предварително, ако н€мам - само ги наръсвам с чер пипер и сол...

’м, аз все си мислех дали могат да се приготв€т по този на4ин, без мазнина, досега не съм пробвала. Thinking ўе опитам и ўе дам от4ет chef
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 492
и аз ги прав€ на тиган, без мазнина, но ги м€там на оребрени€ тиган,грил или както се казва там и стават супер,никакво залепване. Ќа други€ не съм пробвала без мазнина.
ћоже да не е загр€л хубаво тво€ тигана.... Thinking
÷итирай

Plovdiv

ћнени€: 809
благодар€ за отговорите,ще опитам и ще дам отговор.тези дето ги правих б€ха готово мариновани.не че не ги из€дохме.......... smile3508 rotfImbo
÷итирай

Ancona-Italia

ћнени€: 2 800
  chef ћо€т вари€нт е:Ѕ€ло пилешко месо се нар€зва по дължина с дебелина 1-1,5см така че да се образуват пържоли минавам ги с готварски€ чук след което поръсвам със сол и черен пипер на вкус.ќвалвам в брашно и от двете страни след което ги запъртвам в зехтин докато порозове€т и от двете страни , прибав€м вода в съда и ги захлупвам за 10 -тина 15 минути докато  на дъното на тигана  остане малко от соса сервираш като окрасиш с магданоз.
÷итирай


ћнени€: 5 492
≈то мо€та рецепта за пилешки пържолки bowuu
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора