Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
 До сега винаги съм правила дробчетата пържени, с лук или на фурна, но днес ги направих по " особенни" и станаха прекрасни. Та значи:
Първо, леко ги посварих, след което ги пържих със завидно количество пресен лук. Като се запържиха им прибавих брашно, но не разтворено във вода а направо в олиото. Преди да почне да загаря сложих 3 с,л. доматен сок и налях малко вода, колкото да не загаря брашното. Сложих соев сос, червен пипер, връзка магданоз и пресен джоджан , черен пипер и малко листенце дафинов лист.
                   Опитайте и вие. Да ви е сладко  chef  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 580
Преди две вечери правих по тази рецепта, и тя ми е от нета. Това ни беше вечерята. Very Happy

Топло предястие с пилешки дробчета

1 п. пилешки дробчета
 1с.л. "Вегета" / понеже нямах, сложих чер пипер и сол/
 1 п. обикновена трапезна майонеза
 250-300 гр. мариновани гъби /  нарязах пресни печурки, пак по липса на мариновани/
 1 водна чаша - вино /бяло,червено/или бира
 2 глави червен лук

Начин на приготвяне:

Измиват се добре дробчетата и се поставят в тавичка за печене.
Поръсват се с "Вегета"-та, изсипват се гъбите и майонезата и се объркват много добре - докато се разнесе добре майонезата.
Накрая се сипва виното и пак леко се обърква.
Пече се на 180-200 градуса - 20-25 мин.
Да ви е сладко! Love

Моят начин беше - всичко обърках в тавата, залях с виното и...........във фурната!

Получи се доста вкусно нещо. Опитайте!  chef

« Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 20:10 от labrex »
Цитирай

София

Мнения: 1 041
labrex, не се ли посваряват малко първо или директно сурови ги мяташ във фурната?
Цитирай


Мнения: 8 580
labrex, не се ли посваряват малко първо или директно сурови ги мяташ във фурната?

Не, не е нужно да ги вариш, те стават готови много бързо.
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Thanks   bouquet
Любимият е луд на тема дреболийки, пък аз съм склонна да го глезя още  hahaha
Ама ша ми мине ....  Whistling
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз ги задушавам с много лук (може и гъби) и като са готови им слагам заквасена сметана и става едноооооо  Blush
Цитирай


Мнения: 8 580
Thanks   bouquet
Любимият е луд на тема дреболийки, пък аз съм склонна да го глезя още  hahaha
Ама ша ми мине ....  Whistling

Колкото по-дълго те държи, толкова по-добре и за двама ви! 1dating

И като си погледнах рецептата, видях, че съм пропуснала лука - нарежи червен лук, така на полумесеци. Аз изобщо я попреправих рецептата, но това, дето се получи, се хареса много вкъщи и от тримата ми мъжове! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 730
Дробчета в микровълнова


Измиваш и почистваш добре,осоляваш и разбъркваш с 2 с.л брашно и малко черен и червен пипер в йенска тавичка.
Заливаш с малко мазнина/олио,масло/,затваряш с капака.Пускаш за около 20минути, и когато са полуготови-покриваш със слой топено сирене и кашкавал.Махаш капака и оставяш още 5-10мин. да се разтопи кашкавала.

Невероятно е,пробвайте.
Цитирай

София

Мнения: 19 746
Аз ги задушавам с много лук (може и гъби) и като са готови им слагам заквасена сметана и става едноооооо  Blush
И аз ги правя точно така... сол и черен пипер , супер е ! Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Дробчета по ловджийски

Дробчетата се запържват с лук, като поомекне лука се слага шунка и кис.краставички на кубчета, гъби, сол и черен пипер.
Цитирай

София

Мнения: 19 746
Дробчета по ловджийски

Дробчетата се запържват с лук, като поомекне лука се слага шунка и кис.краставички на кубчета, гъби, сол и черен пипер.
Това ще го пробвам тези дни. Сигурно може да заменя шунката с бекон. newsm78
Цитирай

София

Мнения: 45
Наскоро в "Туканъ" ядох пилешки дробчета - пържени както обикновено, но след това залети със сос от вино, мед и сусам. Бяха невероятно вкусни, мисля да се пробвам да ги направя така вкъщи.
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
labrex, не се ли посваряват малко първо или директно сурови ги мяташ във фурната?

Не, не е нужно да ги вариш, те стават готови много бързо.

Аз винаги ги кипвам и изплаквам за да падне пяната.
Цитирай

София

Мнения: 19 746
Наскоро в "Туканъ" ядох пилешки дробчета - пържени както обикновено, но след това залети със сос от вино, мед и сусам. Бяха невероятно вкусни, мисля да се пробвам да ги направя така вкъщи.
И ще кажеш после рецептата   Praynig
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Ето нещо малко нестандартно,но доста вкусно!  Peace
ПРОДУКТИ:
400-500 гр. пилешки дробчета ,150-200 гр. пресни печурки ,50 гр. стафиди ,100-150 гр. бекон ,1-2 глави кромид лук ,50-60 гр. масло ,черен пипер ,сол на вкус ,ако ви се намира 5-6 зърна кардамон/хел/ ,кубче бульон - каквото имате
ПРИГОТВЯНЕ:
Изкиснете за няколко часа дробчетата във вода или мляко. Нарежете печурките ,лука и бекона на ивици. Поставете всички продукти и подправки в плоска открита тавичка, добавете 100 мл. вода, разбъркайте и запечете при 220 гр за 20-30 мин. Гарнирайте с картофено пюре или варени картофи. Да ви е сладко! Ако случайно ви остане пасирайте става страшен пастет! Wink
 

 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора