Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 486
За повече подробности вижте тук:

http://www.consulbulgaria-ny.org/news/news_item.asp?NewsID=67

# 1
  • Мнения: 4 630
Не ми се отваря линка

# 2
  • Мнения: 486
Много странно, при мен се отваря без проблеми. Ето и текста:

Българското училище към Генералното консулство

на Република България в Ню Йорк

обявява прием на ученици от 1 до 12 клас за учебната 2006/2007 г.

От 1 юни до 1 септември 2006 г. ще се приемат записвания за ученици от 1-ви до 12-ти клас за учебната 2006/2007 г., която ще започне на 9 септември (събота) 2006 г.

Необходими са следните документи:

   1. фотокопие на акта за раждане на ученика;
   2. фотокопие на удостоверението за последния завършен клас в Р. България (за учениците от 2 до 12 клас).

 

Документите ще се приемат, след предварително обаждане на

тел. 917-238-6326 √ г-жа Анета Кацарова.

Българското училище беше открито през 2005г., със специално разрешение от Министерството на образованието и науката на Р. България., с цел съхранение и развитие на чувството за национална принадлежност и създаване на условия за продължаване на образованието в училища на територията на Р. България. Обучението по български език и литература се осъществява от квалифициран и одобрен от Министерството на образованието и науката преподавател, по утвърдените в България учебни програми. Занятията се провеждат в събота и неделя, в сградата на ГК √ Ню Йорк.

Учениците се разпределят по класове, въз основа на притежаваните от тях удостоверения за последен завършен клас в Р. България. В първи клас ще се приемат деца, които са навършили, или в календарната година на постъпването, навършват 7 години. По писмено изразено желание на родителите, в  първи клас може да постъпват и деца, които са навършили 6 години.

В края на учебната година на учениците се издават удостоверения за проведеното обучение, подписани от Посланика на Р. България в САЩ. Въз основа на този документ, те имат право да не полагат приравнителен изпит по български език и литература, след завръщането си в Р. България.
# 3
  • Мнения: 4 630
Мерси Ели   bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт