Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 юни 2006, 18:48 ч.

Като в ресторант?

  • 1 440
  • 6
  •   1
Отговори
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
   Смятам да приготвя пилешки крилца ( като в ресторантите ), но незнам, пържат ли се, пекат се на скара ли? Обработвас ли се предварително? Какви подправки се използват? newsm78 Ако има някой , който е правил нека сподели  bouquet

# 1
  • Мнения: 1 490
Виж в Готварската книга горе, там има много идеи за пилешки крилца Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 10 860
Пускам ти две невероятни рецепти за пилешки крилца.

Мариновани пържени пилешки крилца

500-600гр. пилешки крилца

МАРИНАТА
5-6 с.л кисело мляко
1 с.л кетчуп
1 с.л мед
1 люта чушка
2-3 с.л лимонов сок
1/4 ч.л сух джинджифил

ПАНИРОВКА
1 кафена чашка царевично брашно
1 кафена чашка галета
1/2 ч.л червен пипер
2-3 с.л сусам
1 ч.л сол
олио за пържене

Отстраняваш мъничката кост на крилцата.
Крилцата се мариноват в маринатата /можеш да ги оставиш колкото време имаш, но колкото повече, толкова по-добре/
Преди пържене ги овалваш в панировката и пържиш в умерено силен огън и олио като количество да стига до средата на крилцата.

Печени крилца със сусам

500 гр. пил. крилца
2 с.л сусам

МАРИНАТА
4 с.л соев сос
1 ч.л горчица
2 с.л лимонов сок
1/2 ч.л чесън на прах
1 ч.л мед

Крилцата тр. да престоят в маринатата поне 1 час, а най-добре 24 часа.
След като отлежат се поставят върху решетка, под която има тава с вода, за да течат в нея соковете от крилцата.
Пекат се 10 мин. в вредварит. загрята фурна на 200 градуса. След това се обръщат и се намазват с останалата част от маринатата и се поръсват със сусама. Пекат се още 10 мин. и се поднасят с резени лимон.


Гарантирам ти, че са адски вкусни и двата варианта.

# 3
  • BG
  • Мнения: 4 546
крилата ги измивам и нареждам в съвсем леко намазнена тавичка. поръсвам със сол, червен пипер и соев сос. слатгам малко биричка в тавичката и на всяко крило по парченце маргарин отгоре. заеввам с фолио и пека 30мин. после свалям решетката на фурната най-ниско и пека така 15мин. после я слагам пак на нормално положение, махам фолиото, мажа пак с маргарин и пека още 15мин.

Вивиан, по колко минути горе-долу пържиш от всяка ктрана? че пърженето не ми е силна страна  Embarassed

# 4
  • София
  • Мнения: 10 860
Честно казано на око пържа - горе долу по 5-7 минути на страна, на среден огън, и като порозовеят ги обръщаш. В никакъв случай на силен огън - отвън изгарят, вътре не са готови.

# 5
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
         Снощи направих прословутите крилца, държах ги в марината от кисело мляко, соев сос, чесън , чер пипер, вегета и куркума. Вечерта ги изпържих и станаха невероятни, но действително не трябва да се пържат в много горещо олио, за да не прегарят само от вън. Благодаря за рецептите. Вие сте невероятни. 

# 6
  • BG
  • Мнения: 4 546
аз ги пържих по 20-25 минути от всяка страна  Crazy и направо се измъчих да вися над котлона. иначе станаха вкусни, но другият път по-малко ще ги държа

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт