Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте! Регистриран потребител съм, но така ми е по-лесно да споделя. Вчера имахме годишнина от сватбата - 7 години, за която получих едно "Честита Ти годишнина", обърнат с гръб към мен, рано сутринта. Цял ден му подмятах, че поне една целувка заслужавам, поне едно цвете като не се е сетил да вземе, защото ''нямал пари''  и то под формата на шега - изобщо не съм се заяждала. Вечерта ми каза да му сложа да вечеря, защото излизаше за нощна смяна, а аз слезнах до магазина за една кола, после сипах по една водка на майка му и баба му / с тях живеем заедно и с двете ни деца - на 6,5 и 1,5 г./ да ги почерпя за наше здраве, когато той влезе в кухнята и ми се разкрещя, че не съм му принесла да яде, разсърди се и каза, че няма да вечеря. Е, вечеря все пак, защото беше гладен, но на мен ми се качи кръвното на 200 и му казах нещата така, както ги мисля - че аз не съм длъжна да му сервирам и ако го правя, то е защото имам доброто желание, а не защото съм му съпруга.
Той просто е възпитан в стил турчин - че жената е длъжна да слугува на мъжа си. Когато се оженихме и видях как баба му му маже филийки и му сервира и отсервира я помолих да не го прави, защото той вече е женен мъж и смятам че може сам да се обслужва и че аз няма да му слугувам както тя. Нейният отговор беше, че на нея й е неудобно тя да си лежи /тя спи в кухнята/ а той сам да се обслужва Shocked
Напоследък започнах аз да му сервирам, защото той иначе я кара нея, а тя като направи една физиономия - демек ти нямаш ли си жена - и аз го правя за да не се цупи тя.
Сигурно ще ми кажете, че аз съм си виновна и аз знам че е така, но въпроса ми е какво да правя? Той единствено на работа ходи, аз пазарувам с количката, влача като идиот торбите, готвя, чистя, извеждам децата, съответно сервирам и отсервирам, глада, пера, през нощта ставам аз да гледам детето - изобщо всичко което се сетите. А и секс не получавам, защото той обикновенно е изморен от работа или заспива след като се е почерпил с приятелите си. Искам да поговориме за всичко това, той ми казва да не го занимавам с глупости, той не иска развод - естествено щото така му е супер добре. Аз си мисля че го обичам все още, но вече и аз не знам какво да правя.  newsm78

# 1
 • London, Sofia
 • Мнения: 8 917
Ами явно е време да покажеш, че и ти имаш ЖИВОТ, ПРИЯТЕЛКИ, НУЖДИ - от приятелки, почивка, глезотийки и така - явно сам няма да се сети, затова ще трябва по грубият начин ти да му кажеш Peace

# 2
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
Няма да се оправи положението докато всички живеете на куп..... жалко  Rolling Eyes, но факт !

# 3
 • между два цигански квартала
 • Мнения: 1 381
Мисля, че не заслужаваш такава съдба. Всеки има право на лична свобода и да бъде уважаван. Аз лично не мога да си представя живота с такъв човек. Ами ако и ти ходиш на работа на теб кой ще ти сервира и отсервира.
Аз винаги съм вярвала и продължавам да вярвам, че когато любовта ( по скоро първоначалната страст по-утихне) е най-важно всеки да има лично пространсто и да не си губи индивидуалността.  Ави май изобщо нямате такова не само един към друг но и от факта че живеете с неговите родители.

Незнам какво да те посъветвам, защото се опасявам че този тип мъже не са много по разговорите - така, че не можете да обсъдите проблема и най-вече защото за него това едва ли е проблем. Едва ли се замисля за твоите емоции и отношението си към теб, но все пак ти си 7 год с него познаваш го най-добре.

# 4
 • Мнения: 945
Единственото, което ти остава е да се примириш. Желяzото се кове, докато е горещо, а ти вече си иzпуснала момента, когато можеш да промениш съпруга си (ако това иzобщо се променя де, zащото аz до сега не съм виждала никй да е успял).

Другият вариант е скандали, скандели, скандали, zавършващи с обиди и рев от твоя страна и в крайна сметка или още няколко пъти по 7 години нещастен брак или раzвод.

# 5
 • Мнения: 883
Това, което ще кажа не е съвет, а просто споделяне на опит. Когато се оженихме отидохме да живеем при моите родители. Къщата голяма, има място за още народ даже...НО моето семейство е така устроено като твоите свекъри. МОИТЕ роднини ме караха да прислужвам на мъжа си. Той не беше възпитан така, но там се научи точно на това. Видя, че е по-лесно и нестига, че беше зет на къща, но ако го накарах да направи нещо сам, че аз съм с бебето  и започнаха подмятания от страна на бощо ми или баба ми дори. Аз издържах 9 месеца общо и си събрахме багажа и обратно в неговия роден град - на 200 км от нашите! Сига имам прекрасно семейство, страхотни отношения, никога нищо не се забравя и не се пропуска. Вярно, че сме на квартира и пари нямаме, но за рожденния си ден миналата година получих видеокамера - купена със заем. Сега 2 години ще я изплаща, но важно е, че знае как да ме направи щастлива! А ти си помисли дали имате място там. Но това си е твое решение.

# 6
 • Мнения: 34 754
Така е научен.
Правилата в семейството се определят в началото на съжителството, после е трудно Confused при теб е още по-неприятно, след като живеете с неговите роднини  Confused не е прав, но за сега не виждам какво можеш да направиш, без да разрушиш семейството си ...

У нас, който е гладен, става и си слага на масата, яде и си отсервира, никой на никой не слугува.

# 7
 • Италия
 • Мнения: 5 474
У нас, който е гладен, става и си слага на масата, яде и си отсервира, никой на никой не слугува.

 Peace А и мъжа с каквото и да се занимава,трябва да участва в домакинската работа...да не е на хотел!Кофтито е наистина ,че доста време е минало и той си е създал стереотип....трябвало е в началото още да поставиш правилата.

# 8
 • София
 • Мнения: 819
Така е научен.
Правилата в семейството се определят в началото на съжителството, после е трудно Confused при теб е още по-неприятно, след като живеете с неговите роднини  Confused не е прав, но за сега не виждам какво можеш да направиш, без да разрушиш семейството си ...

У нас, който е гладен, става и си слага на масата, яде и си отсервира, никой на никой не слугува. Peace

# 9
 • Мнения: 238
Ужас!
Абе ти къде гледА като се омъжва?

Сега вече е доста трудничко да се превъзпита такъв тъмен балкански субект.
Ако не си готова на кардинални промени, разбира се, но от написаното се съмнявам...

# 10
 • Мнения: 6 167
не знам какво да кажа, освен, че като чета такива неща кръвното ми се качва много.
ти си си виновна, да, но има какво да се направи!
имате дечица, но не те съветвам да стискаш зъби, защото ще ти се качи на главата.
 
най-щастливите и обгрижени жени, които познавам са глезли, които правят мъжете си луди. това е истината.

малко от моя опит:
важи и за мен - обгрижвам го много, готвя, пордеждам, но наближи ли да си идва съм в банята и като изляза никога, ама никога не мириша на кухня. майка му с басмения пеньоар лекьосан мирише на спагети, аз не! преди това може душата да ми е излязла от работа, но той просто ме заварва как спокойно си седя и си чета бг мамма.

не винаги заварва перфектна картинка - да не се учи, че всичко е подредено и чисто.

много често се правя, че не знам какво ще ядем, а всъщност имам план няколко дни напред. в последния момент 'спретвам' страхотно ястие и той се възхищава, каква съм готвачка и как ги измислям така в последния момент.
че и свещ се сещам да запаля.

оплаквам се, че нямам миална машина почти всеки път , когато мия чинии.
леко, за да не досаждам, но дърпам конеца. машината се е задала. същото важи и за всичко, което се сетиш в кухнята. не може да иска перфектна съпруга, ако нямам перфектната техника в кухнята. имам почти всичко.

като направя нещо голямо - примерно подреждам гардероба ( моя мъж има най-много тениски в света) - винаги го викам и му показвам какво съм направила за него. той освен да ахне друго няма какво да каже. а да, и се чуства леко виновен , та веднага тъсри с какво да се отблагодари)

мъжа ми помага малко, но аз никога, ама никога не бутвам неговата работа. ( например боклука, сервиране и отсервиране на масата). може къщата да е зарита от боклук, но не пипвам.

винаги, ама абсолютно винаги му повтарям колко е велик и как помага!
много важно.

и друго - винаги показвам, че съм самостоятелна личност - имам приятелите си, книгите си, работата ( в която изкарвам повече в момента) тоест, с нетърпение чакам да почне световното , за да се отдам на мои забавления и занимания!

в случая момчето е научено, че има обслужващ персонал и като нищо от негова жена си станала част от този персонал ( майка, баба).
това е отвратително.

дано нещо от това, което изписах ти помогне да разбереш, че не си сервитьорка и че съпругата не е , за да сервира и отсервира. бракът е партньорство.
има начин да го манипулираш в полза на семейството ви.

 Peace
 

# 11
 • Мнения: 238
Lennie,  браво на теб!

Супер звучиш, като наръчник за перфектната манипулаторка. Wink

Ама ти не живееш с бабата, дето да те гледа накриво, че не си сервирала на мъжа си, нали? За мен проблемът на момичето е по-дълбок. Това са 7 години наслагвани навици. Едва ли господинът ще си развали обичаите току-така.

# 12
 • Мнения: 3 340
Няма да се оправи положението докато всички живеете на куп..... жалко  Rolling Eyes, но факт !

На същото мнение съм!Ти  и да се опитваш да промениш нещата,баба и мама са насреща #2gunfire,буквално се бориш срещу трима,а не срещу един!Стискам палци да се оправите скоро.

# 13
 • Мнения: 3 340
не знам какво да кажа, освен, че като чета такива неща кръвното ми се качва много.
ти си си виновна, да, но има какво да се направи!
имате дечица, но не те съветвам да стискаш зъби, защото ще ти се качи на главата.
 
най-щастливите и обгрижени жени, които познавам са глезли, които правят мъжете си луди. това е истината.

малко от моя опит:
важи и за мен - обгрижвам го много, готвя, пордеждам, но наближи ли да си идва съм в банята и като изляза никога, ама никога не мириша на кухня. майка му с басмения пеньоар лекьосан мирише на спагети, аз не! преди това може душата да ми е излязла от работа, но той просто ме заварва как спокойно си седя и си чета бг мамма.

не винаги заварва перфектна картинка - да не се учи, че всичко е подредено и чисто.

много често се правя, че не знам какво ще ядем, а всъщност имам план няколко дни напред. в последния момент 'спретвам' страхотно ястие и той се възхищава, каква съм готвачка и как ги измислям така в последния момент.
че и свещ се сещам да запаля.

оплаквам се, че нямам миална машина почти всеки път , когато мия чинии.
леко, за да не досаждам, но дърпам конеца. машината се е задала. същото важи и за всичко, което се сетиш в кухнята. не може да иска перфектна съпруга, ако нямам перфектната техника в кухнята. имам почти всичко.

като направя нещо голямо - примерно подреждам гардероба ( моя мъж има най-много тениски в света) - винаги го викам и му показвам какво съм направила за него. той освен да ахне друго няма какво да каже. а да, и се чуства леко виновен , та веднага тъсри с какво да се отблагодари)

мъжа ми помага малко, но аз никога, ама никога не бутвам неговата работа. ( например боклука, сервиране и отсервиране на масата). може къщата да е зарита от боклук, но не пипвам.

винаги, ама абсолютно винаги му повтарям колко е велик и как помага!
много важно.

и друго - винаги показвам, че съм самостоятелна личност - имам приятелите си, книгите си, работата ( в която изкарвам повече в момента) тоест, с нетърпение чакам да почне световното , за да се отдам на мои забавления и занимания!

в случая момчето е научено, че има обслужващ персонал и като нищо от негова жена си станала част от този персонал ( майка, баба).
това е отвратително.

дано нещо от това, което изписах ти помогне да разбереш, че не си сервитьорка и че съпругата не е , за да сервира и отсервира. бракът е партньорство.
има начин да го манипулираш в полза на семейството ви.

 Peace
 

newsm10
постъпвам по същия начин,но в началото когато живеехме със свеки,направо си беше ужасяващо.С манипулацийте си не се котирах,защото маминка бе насреща #2gunfire като майка Тереза,но ела да ни видиш сега,няма мама няма тате! Grinning Grinning Grinning

# 14
 • Мнения: 6 167
Lennie,  браво на теб!

Супер звучиш, като наръчник за перфектната манипулаторка. Wink

Ама ти не живееш с бабата, дето да те гледа накриво, че не си сервирала на мъжа си, нали? За мен проблемът на момичето е по-дълбок. Това са 7 години наслагвани навици. Едва ли господинът ще си развали обичаите току-така.

хехе, по-скоро владея теорията )))))

права си, случая е по-сериозен.
но не мога да я посъветвам да се разведе с тия 2 деца.
но пък може да спечели майката и бабата на своя страна.
те са жени. може да им обясни в текст ( не на него) какво й тежи и да се опитат заедно да го променят...
според мен има значение и от къде е авторката - ако е от малко населено място, с консервативно мислене...
труден казус. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт