Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • В най - голямото село
 • Мнения: 1 366
Виждам, че няма такава тема или ако има не я намирам.
А сигурно сме доста? Да се преброим, а?
 Peace
Дъщеря ми се казва Калина- Мария и тази година завърши 1ви клас - 134 училище, София.
Интресно ще е да се запознаем! 55 :

2.

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
И аз имам дъщеря '98 набор. Казва се Наталия. Ние сме от Пловдив. Сега се опитваме да си четем книгите от списъка, които са 30 на брой, и изучава таблицата за умножение.

# 2
 • В най - голямото село
 • Мнения: 1 366
Е как 30, при нас са 7?
А за таблицата за умножение ни предупредиха да си я понаучим. А каква беше почудата на жената в книжарницата като разбра, че купувам таблицата за да я учим лятото? А в училище какво щели да правят? И аз незнам? Цяла година само събиране и изваждане до 20. А 2 ри клас изнанагорно. Горките деца. Поне аз не си спомням след 1 ви клас да сме чели книжки? Или е било толкова отдавна...........


2.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Ами 30 книги им е списъкът. Но госпожата ни каза да прочетат поне 5 задължително. Каза, че нарочно е дала 30 просто за да имат възможност за по-богат избор. Аз искам тя да успее да прочете поне 10. При нас е задължителен и читателският дневник. Много държат на него.

За таблицата нищо не ни казаха. Не се очаква да я знаем и аз не се бях сетила изобщо, но срещнах онзи ден една майка на дете от класа на Наталка и тя каза, че са я почнали. Та аз да не остана по-назад и веднага я подпуках моята. Вчера е научила таблицата до 3. Ще видим как ще тръгне нататък. Аз също съм учила таблицата през лятото навремето.

# 4
 • Мнения: 2
Здравейте. Дъщеря ми се казва Бела. Ние сме от София и завършихме 104 ОУ. На нас пък за таблицата не ни казаха да я учим?

# 5
 • ВАРНА
 • Мнения: 75
Здравейте!Моят син се казва Валентин и сме от Варна.И ние трябва да учим таблицата.Нашия списък е от 14 книги и също трябва да правим читателски дневник плюс два преразказа и две съчинения по избор.И по възможност всеки ден по една кратка диктовка. newsm78

# 6
 • в обятията на ЛС
 • Мнения: 811
Здравейте. И моята госпожица наскоро завърши първи клас. Дадоха й списак с книги, но категорично няма да й дам да ги чете... Бих искала да създам любов към книгите, а не задължение. Сега й предложих да чете приказки, защото дългите текстове я плашат.
За лятото ще заложа на игри, спорт, английски, книжки и чат-пат диктовки.

# 7
 • София
 • Мнения: 343
Здравейте,
моето момиче също завърши 1-ви клас миналата седмица. Учи в 31 СОУ (Бастилията)
Има списък за четене през лятото - 8 книжки, от които 4 са приказки и май повечето сме и ги чели. Патиланско царство я беше започнала да я чете и скоро ще я свърши.
Пипи дългото чорапче е просто най-задължителната книга за всяко дете, според мен. Така че не се оплаквам, но за таблицата на умножение не е ли малко раничкао??? 

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Дадоха й списак с книги, но категорично няма да й дам да ги чете... Бих искала да създам любов към книгите, а не задължение. Сега й предложих да чете приказки, защото дългите текстове я плашат.

А какви книжки има във вашия списък, че няма да й дадеш да ги чете? Книжките от списъка, който дадоха на дъщеря ми са все прекрасни детски книжки - приказки на Андерсен, братя Грим и Ангел Каралийчев; Пипи; Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада; Пинокио... Много добре подбрани и изключително подходящи за нейната възраст. Ако аз й ги подбирах, едва ли бих ги подбрала по-добре.

# 9
 • в обятията на ЛС
 • Мнения: 811
dara,
извинявам се - книжките в нейния списък са прекрасни, но съм й ги чела по 5-6 пъти. Единственото изключение е "Ние, врабчетата". Мисълта ми е, че за да придобие любов към книгите трябва да й предложа нечетени, нови за нея книги. Т.е. приемам, че списъкът е задължителен, по-скоро задължително е да са четени /от мен или от нея самата/.
Не мога да я кара да чете за 9 път "Мечо Пух" - ми тя го знае наизуст.
Има и нещо друго - няма да й дам книга с думите - Трябва да я прочетеш.
Подхода при нас е - Ще ти прочета няколко страници, ако ти хареса можеш да продължиш сама.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Аз с неудобство трябва да призная, че повечето книжки от чужди автори ги имаме в къщи и сме ги чели, но тези от българските - не. На дъщеря ми Ангел Каралийчев, К. Константинов и подобни са й откровено непознати. В този смисъл, списъкът ми беше много полезен, защото ме ориентира добре.

Иначе моята има интерес към книжки и четене. Изобщо не се притеснявам, че ще я отблъсна или травмирам, ако й кажа "прочети това, сигурно ще ти е интересно". В този смисъл с "принудата" нямам проблем. Не се стресира от четенето. По-скоро я притесни броят на книжките, но й обяснихме, че ще прочете толкова, колкото иска и които й харесат. Даже заедно купихме вече 3 книжки. Покрай нея и брат й, и братовчед й запалихме даже.

# 11
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Аз съм мама на Ники. Тази година завърши първи клас.
Книжките за лятото са 10, той е прочел 3 през учебната година. Таблицата за умножение не са ни казвали да учим, нали във втори клас това ще правят.
Класната като ги изпращаше на 24 май им каза: " И да не вземете много да четете това лято. Наиграйте се хубаво Hug"
"Ние врабчетата" тя им я чете през цялата учебна година, за да свикнат с по-особения стил.
Никакви диктовки и никакво уморение, както би казала Пипи Grinning
Г-жа Димитрова е класната им и децата я обожават.

# 12
 • София
 • Мнения: 2 785
Здравейте, и Калоян завърши първи клас тази година. Книжките, които има да чете са 11, повечето приказки. Той вече почти е прочел Патиланско царство, започнал е Пипи, преполовил е Приказките на Андерсен, малко на Х чете  Grinning. Чудя се Български народни приказки кои приказки включват? Ако са на Ангел Каралийчев имаме ги. Искате ли да си сверим списъците? Нищо не ни е споменавано за таблицата за умножение  newsm78. Класната му пожела много игри и добре да си почине  Grinning.

Имам питане, може ли някъде от нет-а да се дръпне НИЕ ВРАБЧЕТАТА ?

# 13
 • Мнения: 2 792
 Ей ме и мен,  Димана и тя тази година приключи с първия клас  Laughing. Както тя обича да уточнява на въпраса "Ти първи клас ли си?"- "Да, първи завършен  Laughing"
  Нашият списък за лятото са десет книжки, моето намерение е да прочете повече, дори и да са й четени, друго е да си ги прочетеш сам. Сега чете "Алиса в огледалния свят", която я няма в списъка, сега като погледнах  Rolling Eyes. По принцип съм и определила да чете (задължително) по една глава на ден, иначе в списъкът от книжки има основно сборници с приказки.
 Таблицата за умножение не са ме предупреждавали да я упражнявам с Димана, тя сама прояви интерес преди време и аз обясних основната й логика , сега като я пробвам с леко замисляне се оправя доста добре до умножение с 5.
   Айде направо пускам списъка ни:

  1. Приказен свят-Ангел Каралийчев;
  2. Тошко Африкански- Ангел Каралийчев;
  3. Патиланско царство- Ран Босилек;
  4. Ние, врабчетата- Йордан Радичков;
  5. Български нарони приказки;
  6. Приказки-Братя Грим;
  7. Приказки-Ханс Кристиян Андерсен;
  8. Приказки- Шарл Перо;
  9. Пипи дългото чорапче- Астрид Линдгрен;
  10. Басни- Лафонтен.
 
  Не смятам да я карам да наизустява през лятото таблицата за умножение, мисля че няма да и представлява проблем Wink. Диктовки вероятно ще се правят от време на време, но смятам да наблегне най-вече на четенето.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 700
Здравейте и от мен. Нашият списък май е най-кратък:
1.   Пипи дългото чорапче
2.   Мечо Пух
3.   Доктор Дулитъл
4.   Патиланско царство
5.   Езопови басни
6.   Български народни приказки
7.   Андерсенови приказки
Повечето книги от списъка естествено вече са били четени, но лично аз бях много учудена от интереса, който прояви към Доктор Дулитъл – за няма и 4 дни е преполовила книгата, при това без да я карам и действително само в “свободното” време.
Таблица за умножение не са ни давали, но ни дадоха някакви тетрадки за самостоятелна работа по български и математика да попълваме.
Диктовки смятам да й правя от време на време, за да не забравя да пише и за да спре да използува белило.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт