Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София/Дружба

Мнения: 303
Момичета, мъжа ми донесе от незнам къде гъби (печурки).
Вече съм се видяла в чудо какво да ги правя, така, че приемам идеи всякакви
 Hug
Цитирай

най-шареното място

Мнения: 7 781
запечени шапките на фурна с пълнеж по избор или само с масло, гъбена каша /добавянето на гъбен бульон я прави по-дъхава/, на фурна с картофи
Последното - варени и белени картофуи на кръгчета на един ред в намаслена тава, отгоре задушени в масло гъби с доста магданоз и с черен пипер, пак ред от картофите, отгоре заливка като за мусака, ако харесвате и както я правиш, пече се до леко зачервяване.запичане на заливката.
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
 Има един страхотен сайт ,разгледай тукPeace
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Виж тук:

Супа от гъби

Пълнени гъби

Пиле, гъби, сметана и топено сирене

Предястие с гъби

Гъби

Идеи за гъби

Ориз с гъби на фурна

....... и т.н.
Цитирай

София

Мнения: 796
Ако ви е писнало вече от гъби вкъщи, ето как можеш хем да ги запазиш, хем да им се наслаждавате (на по чашка, например  newsm10)

Мариновани печурки:
дафинов лист, бахар, черен пипер - без да жалиш - при гъбите!
Заливаш ги с марината, която си кипнала предваритено, но не трябва да е по-гореща от 50 градуса (за да не се сварят гъбките) със сол, но да не е адски много, приятно-солена да е водата. Добавяш в сместа соев сос и лимонов сок. После - в хладилника. След 4-5 часа са готови за консумация, но ако ги поднесеш с няколко капки зехтин -  smile3508 а и с чаша вино.... може и копърче.... всичко може!
Цитирай

София

Мнения: 796
А сетих се и зимния вариант на рецептата. По-скъпичко е, но вкусът е несравним!

Значи, същото, но вместо вода за марината, ги объркваш със ГОРЧИЦА, соев сос и лимон. Да постоят поне 6-7 часа.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
             половин кг кайма, много гъби, яйце, брашно, вода ( да стане на гъста каша) подправки по избор може и чесънче ( аз слагам кимион фикс за кюфтета, чубрица и черем пипер. Мяташ в намазнена тавичка и печеш ( а и малко хлебна сода да бухне ) По желание като е почти готово, може да чукнеш няколко яйца отгоре или настърган кашкавал  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.