Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, България

Мнения: 1 699
Здравейте,
видях че има тема пиле с картофи и се реших да ви попитам вие как приготвяте пиле с ориз на фурна, защото ама изобщо не ми изглежда лесна работата с ориза Tired
а много обичам да го ям Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 19 728
Правя го по следният начин:
Пилето сварено в бульон (лук,сол,черен пипер, дръжки магданоз)
1 гол.глава лук, нарязана на дребно се запържва в тавата с олио.
Слага се ориза и се пържи докато стане стъклен и докато поеме олиото, после слагам черен пипер и магданоз - пържа 1 минута и наливам бульона.Прибавям и месото ( на парченца).
Ориз:бульон - 1:4.
Пека на 150-160, докато изври водата и леко се запече.
За да се отделят зърната - трябва повечко лук и олио.

ПП. Моят ориз е леко запечен, не обичаме ориз, който е като задушен.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
Ами аз първо сварявам бутчета ама не до готовност. Запържвам моркови (на кръгчета), след това добавям и лук и накрая - ориза да се оцъкли Laughing .. абе запържвам го до прозрачност. Слагам вегета, малко черен пипер(смлян) и ако е нужо сол . Слагам ориза в тава подреждам полусварените бутчета с парче масло отгоре им и наливам от бульона им в съотношение 3:1 разбира се и пека .. изваждам малко преди да е извряла напълно водата и захлупвам с друга тава за около 5 мин. и готово ... магданозче по желание. bowuu
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
       Преди и аз го правих на фура, предполагам че ще ти дадат рецепти.
Аз го правя на котлон, като сварявам пилето и междувременно отпенвам. После като направя месото на порции, леко го позапържвам и вадя в отделна чиния. В сгорещено олио, запържвам ориз, които съм измила преди това. Добавям лука и продалжавам да пържа. Колкото повече е пържен, толкова по хубав става. Добавям 3:1 бул1она от пилето и едно пилешко бул1онче, защото тия купешките пилета нямат вкус. Прибавям месото, нарязвам пресен джоджен, слагам сол и черен пипер, и внимание  Shocked докато ври на котлона НЕ СЕ РАЗБЪРКВА> Става чудесно Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Майка ми прави най-страхотния ориз на света. Оказа се, че съотношението ориз:вода, което тя спазва е 1:2,5
След като и аз започнах да го спазвам най-накрая ориза ми стана супер Mr. Green

Иначе пиле с ориз - запържвам една, две глави лук, 2 моркова на дребно (може и без тях), след това добавям ориза и пържа до стъклен. Добавям водата, черен пипер, сол, изсипвам в тава, прибавям пилешкото месо, предварително сварено, обезкостено и на дребни късчета и запичам. Става страхотно. Когато го сервирам понякога настъргвам малко кашкавал отгоре за по-богат вкус  chef Mr. Green
Цитирай


Мнения: 494
Само допълвам, че водата/бульона, с която се залива ориза е хубаво да е топла, а не студена.
Цитирай

Варна

Мнения: 793
Много зависи какъв ориз обичаш- разкашкан или на зрънца  Wink

По принцип моята рецепта е следната сварявам пилето. В тавата в която ще правя ориза запържвам една глава лук след като лука поомекне добавям  ориза и пържа, ако почне да залепва сипвам малко бульон от пилето и продължавам да бъркам най- много една две минути. След което добавям останалия бульон. Аз по принцип го правя на око, но спазвай принципа разкашкан 1:4, на зрънца 1:2,5/тогова го пробвай за да не ти остане неготов/ Пилето съм го слагала и в началото и в края зависи от готовноста му. АААА и да не забравиш подправки, сол и чер.пипер които аз слагам когато добавям останалия бульон, може и соев сос, ако имаш  Hug  
Цитирай


Мнения: 6 051
и аз така правя със запържени зеленчуци и повечко подправки /обичам да ми е по-пикантно/. напоследък обаче като ме подомързява само слагам пилето на парчета в йенска тава /може и в друга разбира се/, измития ориз, подправките, олио и вода и мятам във фурната. ориза става по слепнат ама е почти същото.
и после на всяка порция - соев сос.
Цитирай

София, България

Мнения: 1 699
Много зависи какъв ориз обичаш- разкашкан или на зрънца  Wink
на зрънца е за предпочитане Very Happy
ама какъвто съм оризояд всякак го приемам Mr. Green
Благодаря за идеите.
Ще се пробвам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.