Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Le 78
  • Мнения: 1 194
Здравейте!
Първото си дете кърмих една година ,като първите четири месеца никога не бях предлагала от шише (от страх от отбоване) и имахме масивен отказ от беба да пие от него. До една година така и не се научи. Тогава си бях в къщи и все някак се организирахме за редките ми отсъствия.
Второто бебе също искам да кърмя (възможно най-дълго), но ще трябва да се върна на работа , когато е на 4 месеца. Като знам условията и работното ми време не съм оптимист за дълго кърмене, но поне до 6 месеца искам да опитам.
По този повод правя проучване на пазара за шишета и биберони(много съм боса в тази област) и попаднах вчера на тази "революционна система " биберони.
http://www.maternityandnursing.com/catalog/product_info.php?products_id=788
Te са със плосък връх и нещо като решетка с дупчици, имитирайки майчиното зърно. При тях ставало безпроблемно съчетаване на кърмене и шише.
Не знам дали са познати в България, но знам ,че във форума пшат момичета които много се интересут и имат опит в кърмаческите проблеми.
Ще ми е полезно да чуя мнението ви за тези биберони, а и не само за тях, а за всичко свързано с кърмене и работа.
Благодаря предварително

# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 262
Понеже на самия сайт пише, че се препоръчва от много консултанти по кърмене - ето инфо от извора, мнения директно на консултанти по кърмене Wink
Цитат
I'm very interested in the information about the second nature bottle
system - it seems quite clear that it's not appropriate for a newborn suck
(thanks to those who posted ultrasound and suction data! So helpful!).
However, I'm wondering if this might be just the thing for a mom who has
returned to work and can't get her care provider to stop overfeeding. So
many moms can't keep up pumping for separations because the bottle is
offered at every fuss during the day, in addition to care providers who
pressure babies to finish the last drop of every bottle. I always recommend
the slowest flow nipple for moms returning to work to avoid (as Jack Newman
says) "flow preference" with the bottle and also to mitigate the tendency to
overfeed. I think this nipple could be a good solution for working moms, but
am interested in other opinions...

Thanks!
Kirsten Berggren, PhD, CLC
www.workandpump.com

Цитат
The Second Nature sample came the night before my research team had a
followup ultrasound suck exam scheduled on a 5 week old baby, so I
sanitized the bottle and brought it along. Baby was already being
supplmented with a Dr. Brown bottle. With mom's consent, we compared
tongue movements and mouth position with both bottles, each with 1 oz of
expressed milk. The Second Nature teat was very compressible, the baby
squashed it almost flat, much flatter than the breast is usually
compressed. It also required a lot of effort to get milk from it, the
baby got annoyed and gave up on it long before finishing the oz of mom's
milk.
Catherine Watson Genna, IBCLC  NYC

<< Decided to try this new bottle having heard some positive feedback.
Recommended it for about 6 months.  Results were mixed but mostly complaints
that much too slow.  At first I thought problem was g.a./strength of baby so
limited recommendation to only large and lusty souls - still had complaints
of baby rejecting outright or looking super-puzzled with zero milk transfer. >>


Цитат
When a colleague and I were testing bottle teats last year using a breast pump under precise conditions, a mother asked us about this teat. At our request, she brought one in for testing. We were using 100mmHg for our testing, which is within parameters of newborn suck/negative pressure. There was no transfer of milk via this teat at 100mmHg; it took 200mmHg to get any transfer through the one teat she brought in.

We would not suggest it be used for the neonatal period when suck is still developing -- definitely unlikely to be useful for a baby receiving supplemental feeds for ineffective BF/milk transfer or an Infant Feeding Difficulty. It may be an appropriate choice for a somewhat older baby whose BF outcomes have been consistent with Effective BF.

(If interested in the results abstract my colleague and I presented at ILCA conference as a poster presentation, just send a personal email and I'll send as an attachment.)

Karen G
Така че за голямо бебе явно ще е ок Grinning

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 16:44 от hedra

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 737
Ако се цедиш поне веднъж, докато си на работа, ще можеш да поддържаш лактацията си по-дълго време, щом искаш да кърмиш дълго. Помпата на Авент е най-добра на българския пазар.
Тези шишета ги няма у нас, но можеш да ги сравниш с физиологичния каучуков биберон на Чико, който според мен най-много се доближава до гърдата и е изключително мек, с 1 капка пуска съвсем малко,така че се налага бебето да полага повече усилия, докато суче. Освен това пасва и на авентските шишета, в случай, че решиш да се цедиш с авентска помпа, която се завинтва на тях.

# 3
  • Le 78
  • Мнения: 1 194
Здравейте. Съжалявам, че се включвам чак сега. Благодаря на момичетата, които се включиха. Хедра, ще погледна сайта. Аз живея във Франция и шишетата ги видях "на живо" в един магазин и търсех само снимка от интернет, не съм чела информацията в сайта. Просто миналият път никак не успях  да накарам бебата да пие от шише, а този път поради връщането на работа, трябва от рано да се заема със сложната задача да кърмя успешно и в същото време да науча бебо да пие от шише. Даже си мисля да започна да предлагам най-късно като стане на 2 месеца, защото на 4 аз тръгвам на работа(отсътвам от къщи 10 часа наден Sad). За това и правя проучване на пазара и се очудих на рекламите на тези шишета и факта , че в същото време никой не е чувал за тях! Да не би да има уловка някаква ми е притеснението. не искам да правя колекция от неизползвани шишета, както миналия път.Поради дългия ми работен ден си мисля, че няма да продължи дълго кърменето, но се надявам да успея поне до 6 месеца(така съветват тук за превенцията на хранителните алергии). и съм си поставила този срок. 
AQ,Помпата на Авент я имам от миналия път, не я използвах много , но съм доволна, справям се с нея.  Такива шишета, за които говориш, тук не съм виждала.Мисля да ида на сбирка на Ла лече лигата тук (имаме в квартала) да поискам съвечти, най-вече за цеденето и съхранението после на кърмата. Сега ми се струва супер сложно, но като си спомням какъв приоритет беше кърменето за мен първия път, мисля, че като дойде момента ще се справя. Пък и нали има форума Grinning
До скоро.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт