Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Видин; Италия

Мнения: 1 057
Как се готви туи 4удо? Като дете много го мразех това ядене, ама сега 4акам една гостенка, дето много го оби4а и сьм реШила да я зарадвам.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Цитат на: iri
Как се готви туи 4удо? Като дете много го мразех това ядене, ама сега 4акам една гостенка, дето много го оби4а и сьм реШила да я зарадвам.


Аз скоро правих фрикасе. Нямам претенции за рецептата, но на нас ни харесва:
Сварява се пиле (или само бяло месо) и месото се накъсва на малки парченца. В дълбок съд леко се запържва брашно и постепенно се добавя вода и се вари на бавен огън до сгъстяване (не давам пропорции, защото аз работя малко "на око", но май че беше 6-8 с. лъжици брашно на 1 л вода). Аз слагам сол и "бял" черен пипер, за да запазя цвета. След като сместта се сгъсти и заври се добавя жълтъкът от едно яйце. Връща се месото и по желание се добавя счукан чесън на вкус.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Някъде назад съм писала как се прави пиле фрикасе.
Няма да се повтарям, само ще кажа важните според мен моменти за вкусно фрикасе, защото и аз на времето го ненавиждах и не съм предполагала, че може да е толкова вкусно

1. Брашното запържвам с чисто масло
2. Компенсирам количеството брашното за сгъстяване с 3-4 жълтъка.
3. Бульона на пилето врял с морков и лук за разреждане на сместта
4. Лимон като поизтине с внимание да не падат семки и магданоз
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз добавям накрая и кисело мляко - 1 кофичка - разбито с яйцата
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.