Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 юни 2006, 11:49 ч.
  • Преглеждания  764  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Вн/Сф
  • Мнения: 282
Здравейте, мами!
От днес съм решила да давам на малката зеленчуково пюре. Смятам да започна с картофи, домашно приготвено. Та въпроса ми е - трябва ли да се слага по една лъжичка зехтин в пюрето? Бях чела нещо такова, но още бях бременна и не го запазих.
Приемам всякакви съвети за домашни пюрета! Hug

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 472
Аз когато правя домашни пюрета на моя син не слагам зехтин,а слагам малко кърма или АМ.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 80
Аз в началото добавях единствено кърма,за да стане пухкаво пюрето и по-познато на вкус.След това прибавях малко от водичката , в които са врели картофките.И досега процедирам така.НИЩО друго не съм слагала.За зехтина смятам , че на моята и е още рано. Беба си го хапва с охота и така Hug

# 3
  • Варна.
  • Мнения: 800
слагам зехтин, готвя в една малка тенджерка - за днес и утре, слагам една чаена лъжичка след като вече всичко е сварено и не е на огъня да не си промени състава.

# 4
  • София-там нейде в западната част
  • Мнения: 2 048
ако сега ще захранваш е добре да поизчакаш със зехтина поне месец-месец и нещо ... иначе ако вече сте се захранили - с каша или плодово пюре възраста ви е подходяща / 7-8 месеца/ да слагаш по малко количество студено пресован зехтин Екстра върджин - струва ми се че една лъжичка е много ... в началото пробвай с по-малко / няколко капки / и виж дали ще се приеме добре и ако да можеш малко да увеличиш дозата но не прекалено

# 5
  • София
  • Мнения: 1 072
Слагах и аз захтин в зеленчуковите пюренца и в супичките (когато са готови вече) преди да въведа маслото и сиренцето, но май беше  от 9 месец, а не от 7мия.  Ако ги яде и така може да поизчакаш още малко. От 10 почнах с попарата, а от 11ти вече сме на обща храна и на кухня и не му треперя толкова.

# 6
  • на запад
  • Мнения: 2 614
В домашното пюренце от картоф, не слагам нищо друго освен зеленчука, нито сол, нито зехтин, или захар.
Правя го и с тиквичка, и добавям кърма.
Приятно готвене!  chef

# 7
  • София
  • Мнения: 1 114
И аз мисля, че в първите 1-2 месеца от захранването е раничко за зехтин. На нас това ни беше първата въведена мазнина (в смисъл преди олио или краве масло) и до днес на малката й готвя с него. Екстра върджин, задължително!

# 8
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 954
Ако добавяш кърма или АМ в пюрето, няма нужда от зехтин...Ако не добавяш, можеш да слагаш няколко капки, но първо поизчакай малко - т.е. въведи и зехтина като нова храна...На този етап е по - добре да добавяш кърма или АМ.

# 9
  • София
  • Мнения: 77
На едно пюре се слагат 3-4 капки зехтин,но ако сега захранваш само с кърма или АМ.Зехтина малко по-нататък.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 559
   Добре е да въведеш зехтина по-нататък - поне месец - два след захранването. Аз още не съм го въвела - при неограничено кърмене на поискване, спокойно може да се изчака с допълнителни мазнини според мен. Въведи първо няколко храни и тогава зехтинът. Студено пресованият екстра върджин е с най-добро качество, но пък и алергените в него си стоят. А при обработката на зехтина той губи ценни вещества Rolling Eyes
    Относно картофеното пюре - сваряваш картоф и го пасираш с кърма/ам или с водата, в която си го варила (ако си го варила предварително обелен).  Не се прибавя сол (до годинката трябва да се избягва,както и захарта).

# 11
  • Италия
  • Мнения: 3 425
Здравей,
аз слагам зехтин от самото начало(т.е. 6ти месец)!Зехтина е в първите 5 нововъведени храни!
В началото го слагах след като супата е свалена от котлона,но сега го слагам когато се сетя,че иначе забравям  Blush  , а и тук се готви основно със зехтин екстра верджине!
Сол и захар в пюрето НЕ,но пък поръсвам със сирене!
  bouquet

ПП Системата за захранване навсякъде е различна,но в крайна сметка лъжицата я даваш ти  Peace 

# 12
  • Мнения: 18 979
първата мазнина, която въведох, беше захтин, сега го редувам със слънчогледово олио и масло
има готови пюрета с олио от рапица за след 4 месеца

# 13
  • Студентски град
  • Мнения: 255
Ако липсват мазнини в храната не могат да се усвояват мастноразтворимите витамини, затова аз не бих отлага дълго добавянето на зехтин към пюрето. Студенопресованият зехтинът е много добър избор, защото е богат на моно- и полиненаситени мастни киселини, витамини и други ценни  съставки е  един от най-полезните източници на мазнини. Аз редувам зехтина с рапично масло, в началото слагах по капчица, сега добавям към пюрето една тънка струйка.

# 14
  • София
  • Мнения: 2 423
Аз когато правя домашни пюрета на моя син не слагам зехтин,а слагам малко кърма или АМ.

И аз така!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт