Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Даваха я през седмицата но не успях да я запиша.Моля за рецептата,ако някой може да я пусне Praynig
Цитирай
Ягодова наслада
Неслучайно някои сортове на този изкусителен плод носят имената на кралски особи...
6/6/2006
Списък на необходимите продукти:

за блата:
100 г масло
50 г смлени орехови ядки
3 ч. ч. корнфлейкс
1 ч. ч. захар

за крема:
300 г ягоди
250 мл готварска сметана
150 мл прясно мляко
3 жълтъка
1 капсула ванилова есенция
1 пакетче сметана на прах
1 пакетче желатин
3-4 с. л. захар

Начин на приготвяне:
 1. Захарта се карамелизира в тиган. След това се сипват корнфлейксът и смлените орехови ядки, разбърква се на слаб огън и се сваля от котлона.
   2. Карамелизираната смес се разпределя върху хартия за печене и щом се охлади, се смила. Една малка част (1 к. ч.) се отделя за поръсване на сладкиша.
  3. Жълтъците се разбиват със захарта. Сметаната се загрява, без да се кипва. Налива се в жълтъците, разбърква се добре и сместа се връща в тенджерата. Загрява се, докато се сгъсти, и се ароматизира с капсула ванилова есенция.
  4. Желатинът се залива с 5-6 с. л. студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и се налива в охладения крем.
   5. В смления карамелизиран корнфлейкс се налива разтопеното масло, хубаво се смесва и се разпределя в подходяща тава, като се притиска добре с лъжица. Отгоре се налива пласт крем, а върху него се нареждат нарязаните на малки парчета ягоди.
 
 6. Ягодите се заливат с останалия крем, десертът се покрива и се оставя в хладилник, докато стегне напълно. След това се поръсва с отделения карамелизиран корнфлейкс и е готов за сервиране.
 
 
 Хехе аз първо мисля да пробвам тази на Сладка хапка, на Звездев ще почака
Цитирай
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.