Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юни 2006, 13:45 ч.

Пресни дребни картофчета

  • 1 822
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 27
Споделете как ги готвите!

# 1
  • София
  • Мнения: 22 403
Задушавам ги в равни части олио и вода/в тенджерка/.
Когато се позачервят(1-2 мин преди да ги махна) им слагам сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз и зелен лук.
Оригиналната рецепта е с копър, но аз много не го обичам с картофи. Може 50:50 - магданоз:копър.

Друг вариант е да ги опържиш цели с люспата - стават много вкусни.
Или да ги опечеш в тавичка с олио, сол,черен, червен пипер и розмарин.

# 2
  • най-шареното място
  • Мнения: 7 861
Най-често:
Добре измити /никакво белене/ в йенска тенджера с олио.
В микрото /микровълнова печка/, през това време салатата и после на масата с копър и сирене. Просто, вкусно, и супер бързо. Wink
Иначе има и една индийска рецепта - пак небелени, но в тава и с къри, джинджифил, кимион, и каквото ти харесва и после с почистени домати на кубчета. И тя става за микро, но задължително без капак и разбъркваш.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 741
Стандартното - задушени с мнооооооооого копър  Wink

# 4
  • Мнения: 5 876
Задушени с копър, обаче потривам ръце да крадна варианти. Това индийското ще го пробвам задълже.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10

# 6
  • Мнения: 513
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10

Като ръсиш тавата със сол поръси и малко черен пипер.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 416
Всички изброени варианти до тук +ЧЕСЪН!След като станат готови добавям  две скилидки пресован чесън,стават разкошни! Hug  bouquetВървят много с  beer

# 8
  • София
  • Мнения: 1 492
Аз ги слагам за малко да поврат и веднага в тавата с малко олио да се запекат,стават с коричка. После слагам чесън, копър и мъничко оцет.Става разкош/ не е салата/

# 9
  • Варна
  • Мнения: 672
В тенджера с капак с малко олио, като непрекъснато се друсат . Когато хванат златиста коричка чуквам няколко яйца, разбити с копър и сол. Подрусвам още 1-2 пъти поднасям с бира.

# 10
  • София
  • Мнения: 545
Измивам ги хубаво, без да ги беля и ги слагам в тавичка,разбърквам ги добре с разтопено олио и ги слагам във фурната.Когато се запекат ги заливам със заквасена сметана , нарязан пресен лук,копър и вълшебен вкус.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 732
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10
Аз също ги правя така, само че без водичка Naughty Слагам само олио или масло и сол Mr. Green
Стават фантазия Grinning Много бърза и лесна рецепта

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт