Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 27
Споделете как ги готвите!
Цитирай

София

Мнения: 19 737
Задушавам ги в равни части олио и вода/в тенджерка/.
Когато се позачервят(1-2 мин преди да ги махна) им слагам сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз и зелен лук.
Оригиналната рецепта е с копър, но аз много не го обичам с картофи. Може 50:50 - магданоз:копър.

Друг вариант е да ги опържиш цели с люспата - стават много вкусни.
Или да ги опечеш в тавичка с олио, сол,черен, червен пипер и розмарин.
Цитирай

най-шареното място

Мнения: 7 781
Най-често:
Добре измити /никакво белене/ в йенска тенджера с олио.
В микрото /микровълнова печка/, през това време салатата и после на масата с копър и сирене. Просто, вкусно, и супер бързо. Wink
Иначе има и една индийска рецепта - пак небелени, но в тава и с къри, джинджифил, кимион, и каквото ти харесва и после с почистени домати на кубчета. И тя става за микро, но задължително без капак и разбъркваш.
Цитирай

София

Мнения: 3 721
Стандартното - задушени с мнооооооооого копър  Wink
Цитирай


Мнения: 5 876
Задушени с копър, обаче потривам ръце да крадна варианти. Това индийското ще го пробвам задълже.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10
Цитирай


Мнения: 513
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10

Като ръсиш тавата със сол поръси и малко черен пипер.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Всички изброени варианти до тук +ЧЕСЪН!След като станат готови добавям  две скилидки пресован чесън,стават разкошни! Hug  bouquetВървят много с  beer
Цитирай

София

Мнения: 1 492
Аз ги слагам за малко да поврат и веднага в тавата с малко олио да се запекат,стават с коричка. После слагам чесън, копър и мъничко оцет.Става разкош/ не е салата/
Цитирай

Варна

Мнения: 672
В тенджера с капак с малко олио, като непрекъснато се друсат . Когато хванат златиста коричка чуквам няколко яйца, разбити с копър и сол. Подрусвам още 1-2 пъти поднасям с бира.
Цитирай

София

Мнения: 545
Измивам ги хубаво, без да ги беля и ги слагам в тавичка,разбърквам ги добре с разтопено олио и ги слагам във фурната.Когато се запекат ги заливам със заквасена сметана , нарязан пресен лук,копър и вълшебен вкус.
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10
Аз също ги правя така, само че без водичка Naughty Слагам само олио или масло и сол Mr. Green
Стават фантазия Very Happy Много бърза и лесна рецепта
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.