Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 156
Знам, че се слагат пържени тиквички и патладжани във фризер за зимата! Ама не ми е ясно при пъженето трябва ли да овалвам в брашно - няма ли при размразяването да се разкашка брашнената коричка. И като се извадят зимата от фризера същия вкус ли имат?  newsm78
Помагайте - много обичам пържени тиквички и искам и зимата да си хапваме!
« Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 16:34 от Erica »
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 197
Слагала съм и тиквички,и патладжани - в пластмасови кутии,съвсем леко посолени.Ако ги размразяваш постепенно на стайна температура,не се разкашкват.А вкуса им си е 99% същият.
Между впрочем вчера пробвах тиквички на скара-разкошни са и не така мазни като пържените.Стават много бързо-нарязвам ги,леко разбърквам със сол и олио и мятам на скарата...Можеш да пробваш и тях във фризера.Като ми паднат повечко, ще се запася с диетична вкусотийка за зимата!
Цитирай

София

Мнения: 451
Аз вече трета година замразявам пържени тиквички!
Пържа ги обаче без брашно и не ги пържа до край !Оставям ги малко сурови!
Зимата като ги размразя и ги запържвам !Стават много добре !
Успех! Smile
Цитирай


Мнения: 3 156
Благодаря ви много!  bouquet Ох, а пък от идеята за скара чак лигите ми потекоха!
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 356

Между впрочем вчера пробвах тиквички на скара-разкошни са и не така мазни като пържените.Стават много бързо-нарязвам ги,леко разбърквам със сол и олио и мятам на скарата...Можеш да пробваш и тях във фризера.Като ми паднат повечко, ще се запася с диетична вкусотийка за зимата!

А скарата ти оребрена ли е или гладка? И дали ще има някаква разлика във вкуса им? Че много се навих да пробвам. След това овкусяването им е същото, нали, или има нещо по- спешъл?
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 197
Скарата ми е оребрена.После си ги хапваш,както обичаш-и с мляко,и с чесън,но и така са страхотни.Има и тефлонови оребрени тигани - на тях също става.Навила съм се да си купя-майка ми имат такъв и са много доволни - пекат си мръвките,а до тях гарнитурата/тиквички,патладжан,чушки,лук,домат/-става божествено и диетично.Тиганът е квадратен и струва 25-35 лв.Най-хубавото е,че може да се ползва и на газ/щото тия от енергото съвсем се оляха с цената на тока #Cussing out!/
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
майка ми ги прави с брашно и си ги пържи добре - така, както си ги прави по принцип. като изстинат ги слага в торбички и във фризера. като се извадят и размразяват и се притоплят. на мен ми харесват!  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 906
Пържа, отцеждам от олиото и слагам във фризера в пликче. Много добре стават.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 339
Да споделя едно божествено мезе с тиквички:

Разтапя се сланина в тиган (не се гнусете, ще се очаровате) и остатъците от нея се изваждат.
Прибавят се 2 нарязани на кръгчета тиквички. Като се запържат, се слагат нарязан пресен лук и 2 домата на кубчета. Пържи се известно време. Изважда се с решетъчна лъжица и се наръсва с пресен копър и 2-3 счукани/накълцани скалидки чесън.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.