Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юни 2006, 18:43 ч.

Пържени тиквички във фризер - как?

  • 1 952
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 164
Знам, че се слагат пържени тиквички и патладжани във фризер за зимата! Ама не ми е ясно при пъженето трябва ли да овалвам в брашно - няма ли при размразяването да се разкашка брашнената коричка. И като се извадят зимата от фризера същия вкус ли имат?  newsm78
Помагайте - много обичам пържени тиквички и искам и зимата да си хапваме!

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 16:34 от Erica

# 1
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 461
Слагала съм и тиквички,и патладжани - в пластмасови кутии,съвсем леко посолени.Ако ги размразяваш постепенно на стайна температура,не се разкашкват.А вкуса им си е 99% същият.
Между впрочем вчера пробвах тиквички на скара-разкошни са и не така мазни като пържените.Стават много бързо-нарязвам ги,леко разбърквам със сол и олио и мятам на скарата...Можеш да пробваш и тях във фризера.Като ми паднат повечко, ще се запася с диетична вкусотийка за зимата!

# 2
  • София
  • Мнения: 451
Аз вече трета година замразявам пържени тиквички!
Пържа ги обаче без брашно и не ги пържа до край !Оставям ги малко сурови!
Зимата като ги размразя и ги запържвам !Стават много добре !
Успех! Simple Smile

# 3
  • Мнения: 3 164
Благодаря ви много!  bouquet Ох, а пък от идеята за скара чак лигите ми потекоха!

# 4
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 948

Между впрочем вчера пробвах тиквички на скара-разкошни са и не така мазни като пържените.Стават много бързо-нарязвам ги,леко разбърквам със сол и олио и мятам на скарата...Можеш да пробваш и тях във фризера.Като ми паднат повечко, ще се запася с диетична вкусотийка за зимата!

А скарата ти оребрена ли е или гладка? И дали ще има някаква разлика във вкуса им? Че много се навих да пробвам. След това овкусяването им е същото, нали, или има нещо по- спешъл?

# 5
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 461
Скарата ми е оребрена.После си ги хапваш,както обичаш-и с мляко,и с чесън,но и така са страхотни.Има и тефлонови оребрени тигани - на тях също става.Навила съм се да си купя-майка ми имат такъв и са много доволни - пекат си мръвките,а до тях гарнитурата/тиквички,патладжан,чушки,лук,домат/-става божествено и диетично.Тиганът е квадратен и струва 25-35 лв.Най-хубавото е,че може да се ползва и на газ/щото тия от енергото съвсем се оляха с цената на тока #Cussing out!/

# 6
  • BG
  • Мнения: 4 546
майка ми ги прави с брашно и си ги пържи добре - така, както си ги прави по принцип. като изстинат ги слага в торбички и във фризера. като се извадят и размразяват и се притоплят. на мен ми харесват!  Peace

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 15 662
Пържа, отцеждам от олиото и слагам във фризера в пликче. Много добре стават.

# 8
  • out of space
  • Мнения: 7 551
Да споделя едно божествено мезе с тиквички:

Разтапя се сланина в тиган (не се гнусете, ще се очаровате) и остатъците от нея се изваждат.
Прибавят се 2 нарязани на кръгчета тиквички. Като се запържат, се слагат нарязан пресен лук и 2 домата на кубчета. Пържи се известно време. Изважда се с решетъчна лъжица и се наръсва с пресен копър и 2-3 счукани/накълцани скалидки чесън.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт