Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 5 459
Моите двете от 2-3 дни ходят да си играят сами в тяхната стая, че даже и вратата се опитват да затварят след себе си. Ама хич не ми е спокойно, преборих се поне за вратата, чувам ги, че се кикотят или нещо си говорят, ама като не ги виждам .... абе всички знаета какво е ... Confused Confused само претърчвам през 30 сек.
Качват се на дивана да гледат през прозореца, имат пързалка, отварят чекмеджетата на шкафа, абе уж е обезопасено, ама не баш, пък са и две не зная какви може да им ги родят главите.
Мъжът ми, който постоянно ми натяква, че съм се отнасяла меко казано безотговорно към децата и съм и разрешавала неща, за които все още са малкир този път пък е на обрантното мнение и ми казва, че се шашкам излишно.
Както е видно на 1.8 г. са.

# 1
 • Мнения: 1 179
Павел редовно броди сам из апартамента. Понеже вече се научи да отваря вратите и няма прегради. Докато мия чиниите например той прави обиколка, ако се забави обаче веднага тичам. Но сам не си е играл, той така или иначе не обича да се занимава сам.

# 2
 • Мнения: 1 063
След 3 годишна възраст,но стане ли подозрително тихо пак тичам.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 447
Оставям го за по 10-15 мин., колкото да свиква сам, но слухтя от коридора Simple Smile Все още не винаги се сеща как да слиза сам  от мебелите и съм нащрек. Иначе си се занимава сам, не му е скучно, но все още не мога да го оставя спокойно и да си свърша някаква работа.

# 4
 • Мнения: 2 868
От момента, в който започна да се изправя сама покрай мебелите пълзейки:))обикновено се навърта покрай мен, ако минат минути и не чувам да идва значи нещо прави и то е забранено:) тогава тичам да видя!
НО в къщи е доста обезопасено, та си позволявах този лукс...

# 5
 • Magrathea
 • Мнения: 2 771
В стаята я оставям отдавна да стои сама, но точно като теб- поглеждам през определени интервали. Особено, ако стане съмнително тиха. Сама си играе и във всекидневната, докато готвя. Това със затварянето на вратите и Нели започна да го прави отскоро. Даже идва и ме затваря в кухнята Crazy

# 6
 • Русе
 • Мнения: 5 578
О, аз още не (година и осем). Само ако е кошарата.

Не смея. Rolling Eyes

# 7
 • BG
 • Мнения: 356
      И аз оставям моето диване само в стаята, от когато почна да пълзи и после - ходи. Почти нищо няма на нивото му, но затихне ли - тичам да видя какво става. Grinning Но вратите на стаите са отворени и слухтя за него постоянно. Още не е започнал да ми затваря вратите. Grinning

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 872
О, аз още не (година и осем). Само ако е кошарата.

Не смея. Rolling Eyes
И аз така - само, ако е в кошарата. Ама той не е и за оставяне де, много е палав  Crazy

# 9
 • Филипополис
 • Мнения: 1 263
Доста рано... като проходи по-стабилно и обезопасихме стаята. Така се случи, че тогава по-често я гледа татито, а мъжете не се шашкат като нас. Той започна да я оставя сама, тя си свикна и се занимава чудесно. Стаята е обезопасена и за това съм спокойна, но естествено непрекъснато се ослушвам. По-скоро се опасявам да не падне или да не се цапардоса с нещо, подозрителната тишина не ме притеснява - най-много да съм забравила да вдигна моливите и някое списание или някоя от нейните книжки да са пострадали (или стените Laughing). Скоро махнахме и преградите на кошарата, защото от известно време изобщо не иска да седи там...
Но ако бяха две... не знам дали щях да съм толкова спокойна  Thinking

Последна редакция: нд, 11 юни 2006, 09:58 от eri

# 10
 • София
 • Мнения: 7 071
Калина не е изявявала желание да остава сама в стая, напротив непрекъснато е по петите ми, освен ако не се спотайва някъде да мишкува...Ама и аз, ако настане затишие, но не се чуват реклами от телевизора, тичам да видя. Напоследък отива в спалнята и си пуска телевизора, при положение, че този в хола работи - ако това може да се нарече желание да е сама в стая. Даже в кошарата ме е страх да я оставям, защото напоследък я заварвам със някоя токущо счупена играчка, като част от нея е в устата й   mixed037 Не знам какво прави и как успява за такова отрицателно време да си чупи играчките, ама на мен косите ми се изправят, като я видя...

# 11
 • София
 • Мнения: 705
Забелязвам по моето, а и по друг деца, че когато са сами, не правят умишлено опасни работи. Ако правят нещо опасно, не го знаят.

Но пред очите ти детето може нарочно да стъпи на края на дивана - знае, че ще го хванеш, ако пада.

Опасното е в тяхната несръчност, могат да залитнат без да искат.

Моят остава сам за по малко и слухтя. До сега е счупил 1-2 неща, но слава богу в наше присъствие. По-точно... 2 буркана, 2 чинии, една чаша и едно шише, ако си спомням всичко   smile3520

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Също така се случват неща като:
  - Пред очите ми е и е СЕДНАЛ на земята. Изведнъж губи равновесие някак, катурва се по лице и леко си цепва устната със зъбчето. Това беше, когато започваше да ходи стабилно.
  - Всеки път изтръпвам като започне да пипа черчеветата на един прозорец и гледам да го отклоня, но колкото е успял да седи там, нищо не е станало. Докато веднъж реших да го пусна да си поиграе с тях като го държа много здраво. Но, колкото повече го държа, толкова повече се дърпа и толкова по-силно си удари главата в черчеветата  Mr. Green
 - Или пък като си цепна веждата на ваната. Баща му го държеше и наистина го държеше, аз бях там.
 Примери колкото искаш. Идеята е, че дори и детето да е под надзор, нямаме пълен контрол. А когато са сами знаят, че поемат отговорност.

# 12
 • София
 • Мнения: 2 530
Около годинка. Но в началото ходех да го наблюдавам често. Сега се справя перфектно.

# 13
 • БГ - София
 • Мнения: 7 823
От момента в който започнаха да лазят и после да ходят, имат право да се разхождат из стаите. Забранила съм да играят в кухнята, банята и тоалетната, както и да излизат по балконите. Спазват го без протести. Иначе сме обезопасили и съм ги пуснала на воля.
Ако има да става беля тя ще стане и докато си там! Виктор си разби жестоко устата и се наложи да го шият, докато го държеше дядо му, така че ... давай го по-спокойно, не ги пускаш на лагер  Wink.
Успех в избора  Simple Smile.

П.С. Направо ви се чудя как така затваряте толкова големи деца в кошарата  Shocked , да знаете, че сте случили на деца  Grinning .

# 14
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 938
ми биби, не си спомням... Blush

Но ако са 2-мата --> няма проблем. Ако е само малкия, на няколко минути надничам да го видя, щото ако е много тихо, прави беля - задължително!

http://www.bgphoto.net/photos/1033/o632715390927968750.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/1033/o632715391114218750.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/1033/o632715391950625000.JPG

повтарям се, но няма как Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт