Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 юни 2006, 08:00 ч.
  • Преглеждания  7 742  Мнения  38  Онлайн  1
Отговори
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Момичета как правите палачинките? Аз ги приготвям по най стандартния начин, яйца, брашно и вода или прясно мляко, ако имам. Но ми се иска да пробвам и други варианти. Аз пробвах да ги направя с оризово брашно (подходящи са за деца които не са захранени с глутен) и станаха много вкусни, само дете трябваше по често да разбърквам сместа понеже оризовото брашно много бързо се утаява.

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 063
И аз ги приготвям по-стандартния начин,защото така ги обичаме, но могат да се правят и с кисело мляко или с бира.Ако те интересува ще потърся рецептата.

# 2
  • На небето
  • Мнения: 5 520
И аз ги приготвям по-стандартния начин,защото така ги обичаме, но могат да се правят и с кисело мляко или с бира.Ако те интересува ще потърся рецептата.
Това за кис. мляко звучи интересно ще ми дадеш ли рецептата. Стават и с газирана вода. Но още не съм пробвала.

# 3
  • Мнения: 1 063
ПАЛАЧИНКИ
1 коф.кис. мляко,3 яйца,1ч.л. сода за хляб,1/3п. масло,5 с.олио, брашно за рядко кексово тесто(като гъста боза), щипка сол.
Содата се угасява в млякото,разбиват се яйцата,слага се солта,брашното.Сместа почива около 20мин.В силно затоплен тиган(тефлонов по възможност) се намазва много малко олио,слага се от сместа и се пържи.

ПАЛАЧИНКИ  ІІвид
4яйца,1 коф. кис. мляко,1 ч. ч.вода,брашно, щипка сол.
Начинът на приготвяне е същият както при другите.
Рецептите са от книгата на Росица Генчева.

# 4
  • Мнения: 237
По стандартния начин , но съм пробвала и тези , стават по-пухкави .
Палачинки:
1 чаена чаша прясно мляко,
1 чаена чаша газирана вода,
4 кафени чашки брашно,
3 яйца,
1 супена лъжица захар,

# 5
  • Мнения: 93
Палачинки (катми)
1\2 кубче мая
2ч. ч. вода
2ч. ч. брашно
2 яйца
малко сол и захар
Сместа се оставя да почива около 20-тина минути. След това с черпак вземаме от сместа и я изливаме в затоплен и намазан с мазнина тиган.

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Аз ги правя от 2-3 яйца, брашно на око, чаша прясно мляко, вода, 3-4 с.л. кис. мляко, 1 к.чашка нещо газирано, щипка сода и 1/2 ч.л. захар. Консистенцията е като боза. Напоследък не ползвам бяло брашно и ги правя с някакво тъмно - типово + пълнозърнесто и пак стават. Правя ги на тефлонов тиган и мазнина не слагам - аз май дадох рецепта за диетични палачинки  Grinning

# 7
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
По стандартния начин ги правя от яйца,брашно и прясно мляко,само че слагам колкото цели яйца,толкова и жълтъци(примерно 2 яйца+2 жълтъка),за да не стават нито жилави,нито късливи.

# 8
  • Мнения: 901



Палачинки с оризово брашно


240 мл оризово брашно
3 яйца(3 белтъка)
160 мл мляко(вода)
1 с л олио(масло)
1/2 ч л сол

по желание

2 ч л захар
1 с л розова вода
1/2 ч л ванилова есенция

• Яйцата се разбиват с млякото и маслото.
• Брашното се пресява и всичко се омесва добре.
• Тесто си почива 1 час.

# 9
  • София
  • Мнения: 21 477
Правя ги с яйца+брашно+газирана вода+ванилия +1сл олио.
Ако нямам газирана вода - чешмяна+сода за хляб.
Когато са с вода стават по пухкави.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 11 637
И аз тези дни се бях зачела за палачинките, ето темата.
Аз напоследък предпочитам мързеливия вариант, много се харчи у нас  Grinning и днес за закуска правих, страхотна е.

# 11
  • Мнения: 6 037
1 и половина чаша брашно;
1 чаша мляко;
1 чаша вода;
1 яйце и 2 желтъка.
Бъркам с вилица. После разбивам с миксер белтъците на сняг, но не чак толкова много.

После добавям към останалата смес разбитите белтъци.

Накрая сместа я прекарвам през гевгир, за да се махнат бучките.

Много вкусни стават!  chef  chef  chef

# 12
  • DE
  • Мнения: 1 881
Аз ги правя от 2-3 яйца, брашно на око, чаша прясно мляко, вода, 3-4 с.л. кис. мляко, 1 к.чашка нещо газирано, щипка сода и 1/2 ч.л. захар. Консистенцията е като боза. Grinning
Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 2 141
Не мога да не похваля палачинките на свекърва ми  Peace Стават невероятно вкусни. Приготвят се много лесно и досега не съм имала фал. Ето и рецептата:

3 чаени чаши брашно;
1 чаена лъжичка сода за хляб;
1 чаена лъжичка сол;
1 кофичка кисело мляко;
1 кофичка хладка вода (ползвам тази от киселото мляко);
3 яйца.

В купа изсипвам брашното с лъжичката сол. В киселото мляко слагам содата и разбърквам, след това изсипвам при брашното. Разбърквам леко с тел. След това постепенно добавям хладката вода като бъркам непрекъснато с телта. Накрая добавям яйцата и пак разбърквам. Става много бързо.

# 14
  • На небето
  • Мнения: 5 520
Много благодаря за идеите. Ще изпробвам повечето от тях, но много се заинтригувах с тези от киселото мляко, омлета с палачинки и със старите палачинки.  Peace
И аз тези дни се бях зачела за палачинките, ето темата.
Аз напоследък предпочитам мързеливия вариант, много се харчи у нас  Grinning и днес за закуска правих, страхотна е.
Тук открих супер рецепти. Благодаря.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт