Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 489
Здравейте,
Нали се сещате - става въпрос за тези, тип зърнена закуска, които се заливат с прясно мляко. Дъщеря ми много ги обича, преди й купувах на Нескуик, но последния път взех някаква измислена марка и съответно на нея не й харесват и не иска да ги яде! А нали си падам по икономиите, взех голяма опаковка от половин килограм, която кротко си отлежава в шкафа. Crying or Very sad Хайде, дайте някакви идеи за сладкишче, в което мога да ги използвам, че нещо не се сещам  newsm78. Разчитам на помощта ви!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 20 688
Правя торта, но от корнфлейкс/люспите/.
 newsm78 , но може да стане и от топчета, просто ще ги намачкаш малко.
Ако искаш ще ти пусна рецептата.
Вчера правих тортата, но нещо има проблем и немога веднага да кача снимките.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 489
Дай рецептата, моля  Praynig
Ако може, и снимките!
Цитирай

София

Мнения: 20 688
Торта с крем Брюле и корнфлейкс

Продукти
  блат:
250 корнфлейкс - жълти люспи
400 течен шоколад

крем Брюле:
1 л. течна сметана / Хопла-сладка/
8 жълтъка
8 с.л захар
2 п.ванилия
3 желатина

желе:
300 мл сироп от ягоди
2 желатина

Начин на приготвяне:  
1.Блат: Котнфлейкса се разбърква с разтопения на водна
баня течен шоколад.
Във форма с повижно дъно се оформя пласт от сместа.
Слага се във фризера, докато се приготви Брюлето.

2.Брюле: В тенджера се слага сметаната да заври.
Прибавят се разбитите на крем жълтъци +захар +ванилия.
Бърка се непрекъснато, като заври се маха от котлона
и се прибавя разтвореният желатин ( в 3 -4 с.л вода).
Крема се охлажда в студена вода.
Излива се върху пласта от корнфлейкс.

3. Желе: Сиропа се слага да заври , маха се от котлона и
се прибавя разтвореният желатин.
Охлажда се в студена вода и се излива на тънка струя много внимателно върху
Брюлето, което трябва да е стегнало много добре.
Тортата се слага в хладилник за 1-2 часа.

 Ето и снимки:


 




« Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 16:40 от denis_d »
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 436
И аз за блат съм го ползвала, люспи са и като в рецептата на Денис с шоколад,
ама не виждам, защо да не стане и с топчета. Smile

Цитирай

Пловдив

Мнения: 489
Ще се пробва тези дни! Звучи ми страхотно! Благодаря!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 20 688
Ще се пробва тези дни! Звучи ми страхотно! Благодаря!   bouquet

  Мери Джей  пуснах ти снимките /към рецептата/.

Морена   bouquet Изглежда супер.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Морена, а рецептата за тази красота може ли?   bouquet
denis_d и твоята торта иаглежда страхотно!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 489
Ще се пробва тези дни! Звучи ми страхотно! Благодаря!   bouquet

  Мери Джей  пуснах ти снимките /към рецептата/.

Морена   bouquet Изглежда супер.

Благодаря отново! Явно е тип парфе - мноооого ги уважавам подобни тортички  Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 436
Морена, а рецептата ... 

Разбира се Smile.

Значи във форма( при мен 26см) слагаш корн флейкс-а да покрие дъното и заливаш и объркваш с 2 разтопени шоколада - това е блата. Слагаш в хладилника да стегне.
 Отгоре е :
2 коф. кис. мляко (по- добре На баба 4.5 %) или 1мл.+1 сметана...
захар, колкото желаеш
банан - 1
ягоди - на око съм слагала
2-3пак. желатин (аз 2 сложих )
Разтваряш желатина в малко( около 100тина мл) студена вода и като се разтвори, загряваш, без да завира , да стане прозрачен сироп. Прибавяш го към подсладеното мляко с добавените плодове.... заливаш блата и пак в хладилника, докато стегне.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Благодаря! Ще я направя!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 20 688
Благодаря! Ще я направя!   bouquet
И аз!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.