Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 юни 2006, 10:14 ч.

Проект за рекламна кампания!!!

 • 13 575
 • 145
 •   1
Отговори
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Копирам тук проекта, моля ви вижте го.  Срокът за кандидатстване по проекта и кратък- 26 юни. Спешно трябва да сключим договори с училища за да осъществим идеите които ни развълнуваха толкова много тези дни. Моля ви мами от всички краища на България пишете ми на лични, ако имате възможност от днес или утре- тази седмица като краен срок да се видите с директори на училища във вашия град или район. Трябва да се сключат договори с тях- с училищата. Договора е изгодвен и ще ви бъде изпратен. Това е много важно за осъществяване на идеите, родени тук- нека ги изведем от форума и да заживеят живот!
********

Проект на мамите от форум „Деца с увреждания и хронични заболявания” на www.bg-mamma.com, Виртуален кабинет за родителски консултации на Speednet.БГ ООД и фондация ‘За децата"

Цели: улесняване на интеграцията на деца с увреждания в държавните общообразователни училища чрез обучение на ученици и косвено родители; развиване на чувствителност към съществуването и нуждите на такива деца

Средства:

•   обучителни екипи от две мами отиват в училище и провеждат 10-минутна презентация относно децата с увреждания, техните трудности и радости, приемат въпроси (целева група: деца)
•   Раздават книжка с информация за децата с увреждания - разкази от самите деца? Успешни истории? Съвети как да се отнсяме към дете с увреждане? (целева група деца + родители)
•   Мамите оставят плакат – ефектна снимка, която показва, че децата с увреждания съществуват, тук са, равни са, не трябва да им се подиграват (целева група: деца, родители, посетители и т.н.)За да кандидатстваме за финансиране по тази идея, имаме нужда от договори с училищата, в които ще правим обучението. Имаме нужда от мами, които да се разходят до всякакви училища, където живеят, да представят идеята на директора и да излязат победоносно с подписан договор за съвместна дейност! Договорите ни трябват до 25 –ти юни най-късно. По-късно тази седмица, когато имаме идея какви са цените на отпечатване и т.н., можем да кажем колко училища горе-долу можем да покрием. Важното е да стигнем и до няколко поне провинциални града!


Разпределение на задачите:

Ydomusch и nnnnina пишат проекта
Yosarian съветва и събира принос на мами от форума; организира срещи в ресурсния център Ломидол
Агнешка и реза – съветват по въпрос цени и фотографски и печатни услуги
Екип „грабни договор”... и го подпиши, колкото се може по-бързо


План на действие:

Краен срок 26-ти юни, понеделник.
13-15 юни: идеята се дооформя и полира (среща в Ломидол?)
15 – 21-ви юни: сключват се договори с училища; всички договори трябва да се пратят в София по куриер
13 – 20 юни – събиране на оферти и цени
20– 24 юни -  проектът се пренася върху формуляра


*******
Среща за обсъждане на въпроси свързани с проекта в Ломидол на 15 Юни Четвъртък от 11,30часа- удобно ли е това време????

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 12:54 от yosarian

# 1
 • Мнения: 816
 smile3501
Браво с удоволствие ще се включа по някакъв начин  bouquet

# 2
 • Мнения: 4 366
много добре звучи! браво момичета  bouquet
за деца на каква възраст става дума? или нямаме предпочитания?

# 3
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Училищна-от първи до 12 клас!

# 4
 • Мнения: 4 366
мисля си, че за по-големите деца можем да преработим някои от историите, които писахме вече newsm78 или поне можем да се пробваме, де...
но за мъниците ще трябва по-друг подход

# 5
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Ще има подход за всеки мисля, дори мъниците да не разберат историите, книжките ще стигнат до родителите им и ако има нещо неразбрано те ще го адаптират. Мисля че можем да направим кампанията общодостъпна- от малката главица до стария дядо(стига и той да ученик Mr. Green )
Хайде мамиии, нуждаем се от вас!!!

# 6
 • Мнения: 4 366
знаете ли, сетих се, че когато аз бях ученичка в Силистра беше много популярна историята на един съдия без ръце...имахме специален час на класния, в който обсъждахме този случай. спомням си, че бях много горда, че този човек е от моя град...ей такива истории/success stories/ от нашата реалност мисля, че са добри...
ако искате ще взънна на майка ми да ми припомни за този съдя.

# 7
 • Мнения: 485
По мое скромно мнение проектът е добър. Като човек, вътре в образователната система, мога да ви кажа, че именно работата с родителите е едно от най-слабите й звена. Затова ще е добре да наблегнете малко повече врху това.
Освен това, дори и да пропуснете този срок, не се притеснявайте-към Агенцията за хората с увреждания има текущи конкурси, т.е. може да се кандидатства по всяко време на годината, така че да имате време да доизпипате нещата, защото проект, ама наистина добре обмислен и оформен,се пише трудно и изисква време за изкристализиране на идеята , дейностите, финансирането, сроковете. Дори за наглед дребни пропуски и неточности могат да ви отнемат много точки и проектът да не бъде одобрен. Съвсем скоро ще заработи и фонд за безвъзмездна помощ за предоставяне на социални услуги в общността /съвместно между МОН и МТСП/ и това ще е също много добра възможност за кандидатстване и за по-мащабен проект.
Относно директорите-що не се обадите в инспектората да ви дадат едно писмо за подкрепа-директорите са по-добре настроени ако има такова .
Друго-защо обхващате само деца от І клас нагоре. Интеграцията започва от детската градина, а много често се пропуска предучилищната възраст.
За съжаление не мога да се включа в проекта, понеже не съм в София, но ако има нужда и възникнат неясноти, може да се обръщате към мен. Писала съм проекти  Wink
Успех!

# 8
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Обхващаме училищната възраст, защото за тях имаме почти готови материали и поради спешността на проекта. Детските градини ще са с друг подход и най- вероятно друг проект.

# 9
 • Мнения: 816
Оооо, да, и историята на Хелън Келър е много добра за тази цел  bouquet

# 10
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607

За съжаление не мога да се включа в проекта, понеже не съм в София, но ако има нужда и възникнат неясноти, може да се обръщате към мен. Писала съм проекти  Wink

А можеш можеш и ще си ни много от полза- имаме нужда от договир с училища където и да е в България- така че ако имаш желание и възможност - очакваме включване!

******
Списък на доброволците по проекта:

1.DOROTEIA - две училища
2.Logoped_Zara - колкото може повече училища, за което благодарности.
3.miroslava-1- 68 и 163 училище в Дружба 2

****
Давайте давайте- няма време Laughing

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 12:52 от yosarian

# 11
 • Мнения: 485
Това е най-лесното нещо, но кой ще  осъществи проекта в града,в който съм!?
Аз нямам време, а желаещи?

# 12
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Ми ако трябва ние ще дойдем да го осъществим:)

# 13
 • Мнения: 485
Добре тогава,заповядайте.Колко директора ви трябват?В малък или голям град или в село, в СОУ ,ОУ или НУ? Абсолютно се ангажирам чрез инспектората да ги осигуря,но трябва да имам нещо черно на бяло-писмо или нещо като план на проекта и прочие. Лично ще го занеса в инспектората и съм сигурна че няма да има проблем. Но те работят само с неща написани черно на бяло.
Чакам  Laughing

# 14
 • Мнения: 3 698
Проекта е страхотен!
Днес или утре ще видя какво мога да направя за уреждане на среща с директор на училище и после ще пиша дали мога да се включа.
На мен проблема ми е, че няма на кого да оставя Лорка дори за 10мин. и ако времето е лошо няма как да изляза...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт