Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2 274
Това е една от книгите в списъка, които големият ми син трябва да прочете през лятото. Аз имам едно издание от 68-ма година!Детето чете по 4 страници на ден, но не ми е ясно как ще успее да прочете и останалите 9 книги. Онзи ден бях в една книжарница и ми напрваи впечатление, че новото издание на Пипи  е доста по-кратко.
Книгата, която имам има 24 глави и е  от 260 стр., но форматът е друг. Кажете колко глави има книгата в новото издание!

# 1
 • Мнения: 3 038
Аз имам на издателство Пан от 2002г., има 263 страници и 25 глави. Същата е както си я спомням от детството, същите рисунки, само цветните ги няма.

# 2
 • София
 • Мнения: 2 274
 Thinking
Добре де, как ще го прочете това цялото...Мисля, че 4 страници на ден са достатъчни, все пак детето е във ваканция  Tired

# 3
 • София
 • Мнения: 4 813
с 4 страници на ден наистина няма да прочете много за едно лято. а защо чете само толкова? това са около 10-15 минути детско четене  newsm78

виктория всяка година толкова се ентусиазира от списъка с книги, че буквално ги помита на един дъх.

а защо смяташ, че четене и ваканция се изключват взаимно? кога иначе ще има толкова свободно време да чете newsm78

# 4
 • София
 • Мнения: 2 274
Ами той сега завърши 1-ви клас и ги чете за 30- 40 мин. Спираме тук там да обяснявам думите, интонацията  и т.н.

# 5
 • Мнения: 7 823
Ами той сега завърши 1-ви клас и ги чете за 30- 40 мин. Спираме тук там да обяснявам думите, интонацията  и т.н.
Може той като си прочете 4-те страници ти да му прочетеш още 10-тина или да довършиш главата. Така хем той ще се упражнява, хем заедно ще правите нещо, а и ще се увлече в историята. Аз бях така като малка, от това че се затруднявах със самото четене губех представа за книгата и цялостното действие и не обичах да чета  Embarassed . Преодолях проблема с времето, като се научих да чета бързо.

# 6
 • Мнения: 974
10 книги в първи клас  #Crazy
Господи какво ме чака Shocked

Според мен е ужасно много и детето не може да се справи, ще си загуби цялата ваканция в четене...може би е добър вариант да му помагаш, за да ги мине всичките книжки.
Например да се редувате 1 глава той да си чете и една глава ти....така детето ще се упражнява в четенето и все пак ще минете повечето книжки като съдържание.
Но пак се изумявам 10 книги ooooh!

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 1 440
10 книги в първи клас  #Crazy
Господи какво ме чака Shocked

Според мен е ужасно много и детето не може да се справи, ще си загуби цялата ваканция в четене...може би е добър вариант да му помагаш, за да ги мине всичките книжки.
Например да се редувате 1 глава той да си чете и една глава ти....така детето ще се упражнява в четенето и все пак ще минете повечето книжки като съдържание.
Но пак се изумявам 10 книги ooooh!

Такова е и моето мнение  Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 2 274
И аз си мислех, да се редуваме в четенето...
И така ще направя.
Благодаря за отговорите.   bouquet

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 706
Миналата година го минахме и ние това с десетте книги за едно лято. От начало наистина се редувахме, за да свикне с историята, персонажите и т.н. В крайна сметка по мнение на библиотекарката (защото ние вземахме книжките от библиотеката) Пипито винаги е присъствала в списъка за 1 клас, но изключително малко са децата на тази възраст, които я харесват за четене и я разбират. Повечето, дори не си правели труда да я прочетат цялата.
Смятам, че ако Жоро трябваше тази година да чете тази книжка, по друг начин би гледал на нея и щеше да я прочете с много по-голям интерес.
Един съвет - за да ви стигне времето трябва да си направите срок за прочитане на всяка книжка. И така примерно една книжка за една седмица. После, по колко страници (или глави) на ден, за да се съберете в тази една седмица и т.н.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 700
изключително малко са децата на тази възраст, които я харесват за четене и я разбират

Подобна констатация ми е странна, защото дъщеря ми  в момента е на 7 и половина, а я чете за втори път /миналата година започнахме ние да й я четем, но по свое желание тя довърши сама последните стотина страници. Тази година я чете наново заради училищния списък/.

# 11
 • София
 • Мнения: 4 813
специално за пипи си мисля, че е от книгите за всички възрасти. виктория от мъничка я обича, прочете я и след първи клас. на габа й я четох преди да навърши 4 и двете се забавлявахме като всяка откриваше по нещо за себе си.
кога, ако не в най-ранното си пакостливо детство, можеш да кажеш "хайде, хапчета чудесни,...."

а и в края на първи клас децата вече четат доста прилично и ако им се създаде интерес, а не усещането за неизпълнимо задължение, могат да прочетат много и да обикнат книгите.

# 12
 • Мнения: 5 876
Е, не е много обемът! Може би ако чете бавно... ами наистина, започни ти да четеш, обаче прави като Шехерезада и оставяй книгата на най-интересното място. Изведнъж нещо става ... сори, маме, не мога да ти кажа кой победи в гоненицата на покрива, защото вечерята загаря.
Книгата е прекрасна и абсолютно подходяща за възрастта. В момента на Ането й е суперлюбима, всяка вечер ни тормози да й четем главите за остров Корекоредут. Чели сме цялото нещо два пъти, отнема около седмица-десетина дни приказки преди сън. Правим плитки като Пипи, слушаме на запис една драматизация за нея (хайде да не казвам каква  Crazy), спим с крака на възглавницата  ooooh!
На лято можем да уредим и лимонадено дърво.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 788
Сега като гледам отговорите, и понеже и моя син все още не иска да я захване, си мисля, че виновен за това е главния герой - Пипи. Ами тя е момиче, пък нашите са момчета Bulb doh. Виж с Патиланско царство, нямаме проблем, взима и чете. Приказките също, пък и те са по-кратички.

Защо не смените за момента книгата?

# 14
 • София
 • Мнения: 1 671
Обемът на книгата си е такъв - това е любимата ми детска книга.
Книгата е много подходяща за деца на тази възраст. На мен майка като дете ме караше през ваканциите да си почивам в обедните часове и тогава, ако не спях, четях задължителните книжки. След първи клас децата не могат да четат бързо, но въпреки това се справят добре. А с всяка книга се подобрява четенето и правописа им - мисля, че това е основната цел на дългия списък с книги за лятото. Ако все пак ти се струват твърде много книгите, махни 2-3 от списъка - едва ли всички деца ще са ги изчели, а ако едно дете не открие удоволствие в четенето и го прави насила, едва ли ще му е много полезно упражнение. За да засилиш интереса към някоя книга можеш да провериш дали има филм по нея ( за Пипи съм гледала по "Холмарк") и да предложиш след изчитането да гледате филма.
Между другото следващата детска книга от поредицата на "Труд"  е точно Пипи  Simple Smile .

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт