Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

БУРГАС

Мнения: 493
здравейте момичта!назначиха ми това изследване и сега трябва да чакам до утре докато се свържа с доктора защото аз съм от бургас ,а той е в софия и не преглежда днес.притеснена съм и ви моля отново за помощ.TSH -5.36 mlU/ml-референтни стойности-0.35-5.50.;LH-14,39 IU/L -референтни стоиности-1,9-12,5.;FSH-5.80 IU/L референтни стоиности-2,5-10,2.;тестостерон-0,92nmol/l -референтни стоиности-0,49-2,64.;пролактин-2961.0mlU/L -референтни стоиности 59,3-619.дотук разбрах че пролактина ми е ужасно завишен и LH също но малко.има и една забележка след тези резултати-LH:фоликуларна фаза(1.9-12.5);овулационен пик(8.7-76.3);лутеална фаза (0.5-16.9);менопауза(15.9-54);бременност-(0.10-0.15)и другото е за FSH-фоликуларна фаза (2.5-10.2);овулационен пик(3.4-33.4);лутеална фаза(1.5-9.1);менопауза(23-116.3) и бременност(0-0.9).ето това не ми е ясно ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.
Цитирай

София

Мнения: 2 120
Силно завишен пролактин, и високо ЛХ, също разликата между FSX и LX, за да са добри хормоналните трябва да е единица.
Лекарят ще ти каже какво да правиш.
Цитирай

София

Мнения: 1 321
На кой ден от цикъла прави изследванията?
Забележката, която те смущава са референтни стойности за различни етапи от цикъла, както и от състоянието на жената /бременност, менопауза/.
Ако си правила изследванията между 3 и 5-ти ден от цикъла-гледаш стойностите за фоликулярна фаза.

Както сама си установила, пролактина е много завишен-консултирай се с лекар, може би ще трябва да направиш магнитно-ядрен резонанс на хипофизата.
TSH също ти е в горна граница-ще е добре да изследваш и хормони на щитовидната жлеза.
И накрая съотношението LH:FSH също не е добре. Както е писала Дара, трябва да е почти 1, а при теб е над 2.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 493
изследването го правих на 3 ден от М.
Цитирай

София

Мнения: 5 202
ТСХ ти е много високо, до колкото знам се обсъжда референтните граници на този хормон да паднат. Нещо такова бях чула.
Цитирай


Мнения: 652
Мога да кажа само за TSH-то. Независимо че е в норма, е завишено.
Твърди се, че в България реф.стойности на TSH са силно завишени, така че правилно са те посъветвали да направиш и др.хормони на щит.жлеза. Даже при бременност е мн.важно да е под 2 /за началните седмици още по-ниско/.
Поне на мене така ми препоръчаха в Майчин дом в София.
 
Цитирай


Мнения: 553
TSH наистина е доста завишено. По последни данни се смята, че горната граница трябва да е 3, а за бременност даже 2. Изследвай и антителата на щитовидната жлеза (ТАТ и МАТ) и направи ехография на жлезата, важно е.
За пролактина не мога да коментирам, но се вижда, че е завишен, както и LH. Трябва да говориш с ендокринолог и гинеколог за тези проблеми.
Цитирай

София

Мнения: 5 202
Преди седмица правих ТСХ, стойността му е 2. При първата бременност пак бях така, проследявах на всеки 2 лунарни месеца ТСХ, беше почти до рая 2, накрая към 7ми месец падна до 1,3 май. Според наблюдаващата ми лекарка не е проблем стойност 2.
Цитирай


Мнения: 553
Преди седмица правих ТСХ, стойността му е 2. При първата бременност пак бях така, проследявах на всеки 2 лунарни месеца ТСХ, беше почти до рая 2, накрая към 7ми месец падна до 1,3 май. Според наблюдаващата ми лекарка не е проблем стойност 2.
Да, стойност 2 не е проблем, ама момичето е написало стойност над 5 все пак.
Цитирай

София

Мнения: 5 202
Мда, и коментирах нейната стойност, а това го написах по повод на твоята реплика, че при бременност стойностите трябва да са под 2. Сега съм в 12 седмица.
Цитирай


Мнения: 553
Мда, и коментирах нейната стойност, а това го написах по повод на твоята реплика, че при бременност стойностите трябва да са под 2. Сега съм в 12 седмица.
Ами на мен така ми казаха. Предполагам, че все пак 2 като гранична стойност е приемлива.
Цитирай

София

Мнения: 2 120
Изследванията на момичето са след стимулация  и неуспешна инсеминация/ не го е написала/, моля като вземете това пред вид и напишете нещо, защото аз не знам дали се променят хормоните от инсето и не мога да помогна. Само предполагам, че може да се променят, но много от вас, момичета са правили инсеминации и знаят по-добре.
« Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 14:57 от Дара »
Цитирай


Мнения: 553
Изследванията на момичето са след стимулация  и неуспешна инсеминация, моля като вземете това пред вид и напишете нещо, защото аз не знам дали се променят хормоните от инсето.
Ами не видях къде е писала за стимулацията и инсеминацията, съжалявам  Rolling Eyes
Не съм наясно в такъв случай какви промени са нормални, но сигурно е възможно от стимулацията да има някакво временно разбъркване на хормоните. Нека да пита лекаря си като се върне. Той сигурно знае защо е назначил тези изследвания.
Цитирай

София

Мнения: 64
TSH наистина е доста завишено. По последни данни се смята, че горната граница трябва да е 3, а за бременност даже 2. Изследвай и антителата на щитовидната жлеза (ТАТ и МАТ) и направи ехография на жлезата, важно е.
За пролактина не мога да коментирам, но се вижда, че е завишен, както и LH. Трябва да говориш с ендокринолог и гинеколог за тези проблеми.
Аз съм бременна в 15 г.с. и съм диабетичка от 8 години. Сега си направих изследвания на хормони. TSH ми е 0.174 при нормални граници 0.27-4.2. Моята гинеколожка ми каза, че това не е фатално при положение, че Т4, ТАТ и МАТ са ми в норма.Т4 е 13.4 при граници 9.3-17, ТАТ е 30.3 при граници 0-115, МАТ е 23.33 при граници 0-34. Какво знаете по въпроса? Много ще съм ви благодарна да ми пишете, защото моя ендокринолог е в отпуск и се налага да отложа консултацията. Rolling Eyes newsm78
Цитирай
Здравейте момичета, незнам дали точно в този форум му е мястото, но така и така видях, че пишете за TSH и реших да ви попитам...След първата ми бременност съм с хронично заболяване на щитовидната жлеза-хипотиреоидизъм. Това е намален функция на щитовидна жлеза. какви са причините няма смисъл да споменавам, че само ще се ядосам...Сега, когато синът ми е на 4 и половина години искам да имам второ дете. ОБАЧЕ този проблем с щитовидната жлеза безумно ме тревожи. Лекарят, който ме наблюдава казва, че иска да ме вземе за няколко дена в болница, за да изравним хормоните. Някоя от вас имала ли е подобен проблем или какво знаете изобщо за това? Благодаря ви предварително! Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора