Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 966
Момичета, моля за съвет. Имам проблем с една фирма за щори (най-обикновени хоризонтални щори), които обаче вече близо месец ме разиграват.
Ще опиша историята, колкото може по-накратко.
Направих си поръчката на 30-ти май и (понеже те държали да си вземат мерките - срещу допълнително заплащане - само 2,50 лв., но го пиша, защото се оказа, че е просто губене на време) на 1-ви юни дойде някакъв майстор, който от вратата ми се накара, че не могъл да ни намери блока 1 ч. (живеем през 2 улици от офиса им), а после нарочно тропаше и говореше по гсм-то (изрично го предупредих, че децата ми спят).
Подписахме договор, според който в рамките на 5 работни дни от поръчката те ще ми доставят поръчката и им платих половината сума.
Следващата седмица им се обаждах многократно и ми обясняваха, че щорите са готови в срок, но те имали някакъв график за доставките и не могат да го променят.
На 9-ти юни дойде друг майстор (момчето поне се държеше културно) и се оказа, че 2 от 5-те поръчани щори не са измерени правилно (т.е. от първия майстор) и ги взе да ги дооправят. След като си тръгна установих, че едната щора не се затваря плътно, а кордата се усуква около държача. Обадих се във фирмата и помолих да звъннат на майстора (нямаше и 2 мин., откакто излезе). Не можело - щял да се наруши графика. Тогава ми кипна и им вдигнах скандал, че нито спазват сроковете, нито нещата са направени, нито готовите са изпипани докрай, че и после ще трябва още да чакам. Мацката в офиса се опита да ми обясни, че аз не съм дърпала правилно щорите и да натина по-силно - натиснах и държачът ме фрасна по главата и отхвърча.
Госпожицата пое ангажимент до края на деня да изпрати човек да го закачи (бях готова дори да му платя за разкарването), а в събота сутринта (на 10-ти) да ми звънне на мобилния и да се разберем кога точно във вторник (т.е. днес) да ми монтират поправените щори.
Нито дойде майстор (звъннах пак в офиса и тя каза, че били заети и щял да ми го отремонтира на място), нито госпожицата ми се обади повече.
Днес вече денят преполови, а и да ми се обади (според графиците им) трябва да се уговорим за след 2 дни чак.
Бясна съм просто и не знам какво да правя. Реално цената на капарото покрива това, което са ми донесли до сега и не съм им доплатила.
Сега се колебая дали да не звънна в офиса и данаправя луд скандал; да звъня направо на боса във фабриката (намерих телефона в нета) и на Комисията за защита на потребителите или просто да забравя за тях и да си поръчам 2-те щори другаде, а (ако изобщо се обадят) да им тегля една, защото не са си спазили условията в договора. Четох внимателно и там ясно ги пише задълженията им, а също има възможност клиентът да се откаже от поръчка, оставяйки им капарото (моето, така или иначе, си покрива изработеното).
Нямам време за сериозни разправии (изпитът ми за кандидатстването за докторантурата е след 2 седмици, а и имам куп други задачи), но не искам така да оставя нещата и да ме правят на магаре.
Мъжътми каза да се разправям, а баща ми да им тегля една. И без това не вярвам новите щори (след тези истории) да са много качествени, ако изобщо ми ги донесат.
 #2gunfire

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 12:31 от azaf

# 1
 • София
 • Мнения: 1 492
Ужас, говори с боса, ако стане работата си трай, но ако и той е като майсторите им тегли по една и си поръчай щорите другаде. Успех

# 2
 • Берлин
 • Мнения: 1 426
Естествено е да не оставяш нещата така.Аз имах подобен проблем с фирмата която ни монтира кухнята.Накрая им казах че аз повече няма да се разправям с тях и че си има органи за това.Заплаших ги и че ще повикам ако трябва телевизията и че няма да имат повече клиенти.На другия ден дойдоха и монтираха всичко което беше останало.Иначе и на мен така -монтираха половината кухня,а с другата половина нещо имаше проблем и ме бавиха 1 месец.Нито можеш да готвиш нито нищо.Знам какво е.Желая ти успех Peace

# 3
 • София
 • Мнения: 289
Аз бих се разправяла - известна скандалжийска съм #2gunfire
Аз бих направила следното: тел. в офиса с мазно гласче питам девойката :"Кво стаа?" При първи опит за отмятане в осма глуха, моля за тел. на собственика на фирмата им. Тя разбира се, отказва или дава др. легенда. Тогава казвам: "Не се притеснявайте, аз вече се обадих на сестра ми /братовчедка ми, брат ми и т.н./ , която работи в Нова телевизия /бтв и т.н/, те ще се погрижат за моя проблем. Затварям. Гаранция, че сами ще ти се обят.
Успех!  /Понякога даже е забавно и ти премахва стреса/

# 4
 • Мнения: 4 966
Оххх, аз също съм скандалджийка в това отношение, защото обичам да си отстоявам правата, ама в случая не ми се занимаваше, защото не е нещо кой знае какво, а и времето не стига, ама сега съвсем се подкокоросах.
С цеха не мога да се свържа, но говорих с някаква секретарка и се оказа, че всичко е от някакво тяхно недоразбиране между офиса (от там изпращат майсторите) и магазина (уговорката се прави с тях, а те препредават в офиса, за да може там някаква девойка да пише графици - пълна дивотия).
Пропуснах да кажа, че при петъчното ми обаждане (аз говорех много възпитано и учтиво, нищо че им търсех обяснение) мацката се опита да ми говори на "Ти", но аз така изръмжах, че веднага премина на "Вие".
На техния шеф се отказах да звъня, защото по организацията им личи какво ще ми отговори (още повече, че уставоних, че много бързо си препредават информацията при проблем, нищо че не пробват да го разрешат #Cussing out).
Реших да изчакам до довечера и (ако никой не ми се е обадил) да отида директно в офиса в края на работното им време и да им обясня за защита на потребителите, медии и подобни. След това направо ще им кажа, че се отказвам от услугите им и ще си поръчам щорите другаде.

# 5
 • Италия
 • Мнения: 5 474
Реших да изчакам до довечера и (ако никой не ми се е обадил) да отида директно в офиса в края на работното им време и да им обясня за защита на потребителите, медии и подобни. След това направо ще им кажа, че се отказвам от услугите им и ще си поръчам щорите другаде.

 Peace  Разумно решение! Успех!

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 120
Работя ( шеф съм ) на такава фирма и като цяло мога да ти кажа , че секретарката е виновна в твоя случай. Нейната задача е да се погрижи за пускането и изпълняването на поръчките и да си отбележи ( което явно не е сторила)  при еветуален проблем с грешни размери за съдействие за вашата поръчка, с цел изпреварване на други поръчки ( което също не е направила )
На твое място бих искала да разговарям с управителя на фирмата и най-малкото да му обясня що за служители има и каква е тая фирма , коята не спазва сроковете на изпълнение  #Crazy
Аз при такова отношение от страна на фирмата, бих си поръчала на друго място.
Успех и дано си получиш щорите по-бързичко.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 209
Само не разбрах коя е фирмата.

Предстои ми слагане на щори. "Стилпласт" ни слагаха и дограмата и щорите на една от стаите - доволна бях. Обаче, с остъкляването на терасата се изложиха като кифладжии и повече от 2 месеца ги гонихме за рекламация. И сега не искам да си поръчвам щорите от тях.

Та сподели името на тази фирма - да не се опаря и от тях.

# 8
 • Мнения: 4 966
Аничка, обещавам да споделя името на фирмата, за да си имат едно на ум бъдещите им клиенти, но първо искам да видя как ще действат тепърва. Не са Стилпласт.
Манди, не съм сигурна, че проблемът е в секретарката, а в разпокъсаността на управлението (или нещо подобно). Мацката в магазина е много натокана и (май) дава обещания за неосъществими неща (естествено, че това, дето не ми звънна, си е нейна вина), а пък другата мацка с графиците се прави на шефка и се опитва да "командва парада". Препращат ме към нея, а тя твърди, че са длъжни да си спазват графиците и така, което пък мен не ме интересува, защото в договора ясно пише, че считано от 01.06.2006г. ми дължат точно, своевременно и без дефекти осъществяване на услугата в рамките на 5 работни дни + 36 месеца безплатна рекламация (ремонт, без връщане).
За да не откача и да ги направя на сол (защото съм много устата) баща ми се обадил днес, докато бях в банята и говорил с мадамата от магазина. Тя започнала да обяснява, че не намерила нужно да се обади, защото още не била получила поправените щори (вчера им била дошла една доставка, но още не са я обработили и до края на работния ден ще ми се обади, защото не зависело от нея - т.е. почнаха да си прехвърлят топката). Още не се е обадила, а разговорът им е бил още преди 14 ч. Сега баща ми тръгна да си ходи, но ми обеща да иде направо до офиса им. Не знам какъв ще е резултата.

А идиотското за тях е, че имах намерение да правя голяма поръчка (добре, че реших първо да пробвам дали ще съм доволна, а не се ръснах за хиляди левове, че сигурно сега щях да съм побеляла от нерви). Бях си харесала комарник за хола (имам френски прозорец), пак за хола исках външни щори, за кухнята - остъкляване на терасата с всички екстри (дограма, комарници и щори) + тента за балкона пред детската.
Е, днес се обадих на приятелка на леля ми, която се занимава с подобни неща и мъжът й буквално след 5 мин. дойде лично да си вземе мерки, а час по-късно ми изпрати офертата. Ама, като все се натискам да си правя всичко без познати... Оказа се, че дори за едни щори и за една дограма трябва човек да има връзки в тази държава ooooh!. Много съм разочарована, а и бях си навила, че ще имам щори още преди няколко дни и сега ми е много чоглаво.
Май обаждането няма да стане днес. Дано поне утре до обяд има някакъв резултат, защото иначе (ако намеря на кой да оставя децата) ще ида чак до офиса да говоря с въпросната дама с графиците "тет-а-тет".

# 9
 • Мнения: 7 837
Кои са?
Камакс ли? Фабрика имат само те. Другите са с малки цехчета.

Ако са те, имам на кого да се обадя  Simple Smile

# 10
 • Мнения: 4 966
Кейс, ще ти пиша на лични.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 1 515
Що се ядосваш толкова много за някакви щори? В живота НАИСТИНА има по-важни неща Hug
Не ме разбирай погрешно, аз имах такъв период в който се ядосвах с разни майстори - постоянно някой не си изпълнил поръчката в срок или не е направено както искам и то защото често се получаваше така , че аз знам повече от тях по въпроса..... ама казах "майната му". И все още се занимавам с майстори - в къщи постоянно се ремонтира или поръчва нещо, просто гледам да не си хАбя нервите за такива неща.

Не че трябва да им изтърпиш всичките смотанящини и да им позволяваш да те размотават, просто малко по-спокойно го давай  Peace

Пожелавам ти, утре вече да ги монтират така както ги искаш и всичко да е наред!!!
Също и успех на изпита  bouquet

# 12
 • Мнения: 4 966
Ментолка, разбира се, че има по-важни неща, а и рядко се ядосвам на майстори (вече 3 г. постоянно иматакива вкъщи и на вилата и знам добре какво е).
В случая ме е яд по 2 причини:
1. къде беше 1-ви, колко са 5 работни дни (за работен ден те броят и събота) и кой сме днес newsm78; пък, ако имат проблем, могат да са коректни, а не да чакат аз да им се обаждам, а отсреща телешко спокойствие; а мотането ме хвърля в музиката, защото не е нещо кой-знае колко сложно (междувременно, друга фирма ми направи навсякъде окачени тавани - и с измерването, изработката и монтирането свършиха точно за 3 дни);
2. нямам цяло лято на разположение - с тези щори (сгрешените) ще знам, че спалнята ми е приключена поне за 6-7 г. напред и няма какво да правя по нея; във връзка с това - аз от своя страна мотая една фирма за почистване, защото исках тази седмица да ми изперат мокета в спалнята, а това ще стане след слагането на щорите.

А и утре няма да стане. Евентуално за края на седмицата. Оказа се, че те само представляват производителите на щорите и сега прехвърлят на тях топката, че те не си спазвали сроковете (тук е въпросът защо този, който дойде да вземе мерките, е проспал меренето и е о...л поръчката).

Иначе, аз съм много спокоен човек, ама...

# 13
 • Варна
 • Мнения: 1 515
Напълно разбирам раздразнението ти. Но аз лично предпочитам вещите в къщи ако не с любов, поне на спокойствие да са изработени, доколкото може разбира се. Иначе няма да се чувствам добре сред тях.  Crazy

Кажи поне коя е фирмата.....да имаме едно на ум
пък аз може да им пратя линк към темата, че да се замислят за напред Wink

Успех  Hug

# 14
 • out of space
 • Мнения: 7 645
Огън-жена си Азаф, искрено ти се радвам. На твое място бих провела още един разговор със секретарката като ще я уведомя, че имам телефона на шефа и наистина бих се обадила при поредно мотаене.

Ментолке, животът е изграден от дребни неща, не ти ли се е случвало нещо мъничко да ти развали настроението за доста време напред или да си насъбрала "материал" за емоционално изригване... На мястото на Азаф определено бих се вбесила.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт