Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

plovdiv

Мнения: 830
Здравейте , извинявам се ако вече я има рецептата , но просто нямам време да ровя !
Който знае , да казва бързо ! Praynig
Цитирай

София

Мнения: 5 374
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=7004&highlight=%E1%E0%ED%E8%F6%E8
Ето веднага и бързо-моята тема е за разновидноси баници,споменала съм и със спанак.
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Мерси , още днес ще опитам , и ще пиша как се е получила  Exclamation   food002
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Coeur , супер стана баницата със спанак ! Спазих всичко както си го написала , само наредих отгоре парченца масло вместо да го топя и заливам . Сега чакам и останалата част от семейството да я оцени  thumbsup
И задължително ще пробвам и тази с праз , макар че вероятно само аз ще си я ям - още по-добре  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Цитат на: nadia
Coeur , супер стана баницата със спанак ! Спазих всичко както си го написала , само наредих отгоре парченца масло вместо да го топя и заливам . Сега чакам и останалата част от семейството да я оцени  thumbsup
И задължително ще пробвам и тази с праз , макар че вероятно само аз ще си я ям - още по-добре  Laughing

Много се радвам-аз правя баница и с гъби,мога и това да споделя с теб.Ще се радвам да ми пишеш пак-може и на лични.
Цитирай


Мнения: 645
Спаначено руло с шунка


Продукти  
1000 гр  спанак
350 гр  извара пълномаслена
1 бр.  яйца
200 гр  шунка
500 гр  кори за баница
 

Приготвяне

1.Измийте, кипнете и пасирайте с миксер спанака
2.Запържете го с масло
3.Добавете изварата, в която сте чукнали яйцето
4.Разстелете върху домакинско фолио една по една корите, намазани с масло
5.Разхвърлете отгоре нарязаната на парченца шунка
6.Изсипете и размажете равномерно спаначената плънка
7.С помощта на фолиото оформете рулото, като го завивате внимателно от едната страна
8.Прегънете го от двете страни добре
9.Сварете рулото на пара за 1 час
10.Преди да го сервирате, го нарежете на филийки и украсете със зелени подправки.
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Интересно звучи това руло . Ама дай ми идея как да го сваря на пара , то става дългичко , нали ?
Цитирай


Мнения: 415
Цитат на: nadia
Coeur , супер стана баницата със спанак ! Спазих всичко както си го написала , само наредих отгоре парченца масло вместо да го топя и заливам . Сега чакам и останалата част от семейството да я оцени  thumbsup
И задължително ще пробвам и тази с праз , макар че вероятно само аз ще си я ям - още по-добре  Laughing


    Аз я пробвах тази с праза и стана много хубава. Всички ядохме, дори и малчо (който е на 1г. и 2м.)  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 374
хехехех....мноого се радвам,че съм ви помогнала,момичета,аз имам една леля,която е спец по готвенето и черпя ноу хау от нея.Та....празената и гъбената баница си ги знам от нея.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.