Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 561
От скоро върви една реклама и се замислих какво точно означава "приемни родители " ? Предполагам се различава от това да осиновиш детето ? Какви са задълженията им - в смисъл само го взимат в определени дни или го взимат постоянно, без да го осиновяват?
Моля който знае да сподели - интересува ме  Hug

# 1
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  • Мнения: 4 258
Напиши си в търсачката приемно семейство -има много информация!Имаше и тема за това скоро тук,потърси на следващата страница евентуално Thinking!Който иска да стане такъв родител,го проучват около три месеца,три вида е приемната грижа-дългосрочна,краткосрочна и спешна!Всички тези деца след настаняването си в евентуално семейство имат нужда от много време да се адаптират с новият начин на живот и отношения!Ако има родители,те могат да си посещават детето в новият дом след предварителна уговорка!Изобщо тук нещата са малко по-сложни!Във всеки отдел за закрила на детето има обучени служители,които биха ти дали най-точна информация!
  bouquet поздравления за решението,но първо проучи и прецени-трябват много и здрави нерви и много свободно време!

# 2
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Ами май не е толкова лесно и приятно колкото изглежда. До колко знам, но не съм добре информирана. Дават ти различни деца във различно време на различна възраст с различни проблеми. Някой деца са доста трудни и проблемни. За което ти плащат (мисля некъде беше в размер на една минимална заплата на дете ли newsm78, някъде бях чела), но ти не можеш да избираш децата които ти дават. Абе и аз се изказах, ама ако греша моля поправете ме. И на мен ще ми е интересно да науча нещо повече.

# 3
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 5 438
Приемни родители са такива, които отглеждат деца, но те са временно при тях. Например тук има доста родители, които имат алкохолни, психически, наркотични проблеми / или от друго естество/ и не могат да се грижат за децата. Или децата са малтретирани и растат в нездравословна среда. Тогава се настаняват в приемни семейства. На различна възраст са и по различно време се настаняват / т.е. може през декември да дойде едно детенже да живее в семейството, а следващото след 2 години/. Родителите им имат право да ги виждат / при тежките случаи има режим на свиждането/, както и след време, ако се прецени, че семейната среда се е подобрила, детето се връща обратно. Приемното семейство получава пари / вид заплата/

Тук има много такива семейства / дано и в България станат повече/. Най- често отглеждат  5 деца едновременно, но има  и случай с по 11-12. Много често приемните семейства имат и свои собствени деца.

Тинка79, понякога отглеждането на собственото ти дете може да не е лесно и приятно, но е доста крайно така да се изказваш. Собствените деца са също с проблеми.
 Аз изпитвам голямо уважение към хора, решили се на  такава  постъпка, защото няма по-благородно нещо от това да дариш едно дете с любов и щастливи детски дни. 

# 4
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Тинка79, понякога отглеждането на собственото ти дете може да не е лесно и приятно, но е доста крайно така да се изказваш. Собствените деца са също с проблеми.
 Аз изпитвам голямо уважение към хора, решили се на  такава  постъпка, защото няма по-благородно нещо от това да дариш едно дете с любов и щастливи детски дни. 
Напълно съм съгласна с теб, че понякога и собствените ни деца могат да бъдат трудни, но смятам че проблема е в родителите до известна степен, а не толкова в децата. Въз основа на това казах, че може да са проблемни деца. Като се има предвид в какви семейства са живели, алкохолици, побойници, наркомани и т.н.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт