Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
..какво я правите?
Снощи за пореден път ми останаха  3-4 лъжици кайма с ориз - запържени, а нямах нито домат, нито тиквичка подръка, пък и тавата беше вече пълна с чушки. Та забърках плънката с три картофа и стана още една манджа. А някоя друга идейка да имате/за следващия път, когато няма да си пресметна дозата Smile/?
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Разпределям я в тавата, извън чушките.
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
Често ми остава от плънката. От остатъка оформям кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги слагам да врат редом с чушките /сърмите, тиквичките или там, каквото съм напълнила Wink/
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Оформям като кьофтенца, овалвам ги в брашно и ги пускам в соса да си врят с .... каквото правя.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
Слагам плънката в малък съд от йена глас, добаявм малко водичка до готовност на ориза и заливам с яйце, кисело мляко и малко брашно - запичам, преди да извадя от фурната настъргвам кашкавал / топено сиренце ( обикновено готвя в йена глас и тавичките ми са с размер, който позволява да пъхна във фурната и още един малък съд)
Цитирай

София

Мнения: 707
аз винаги бъркам сместа в по-големи количества за два пъти пълнени чушки, половината във фризера слагам..ако все пак ми остане, отварям буркан с лозови листа и между чушките пъхам сърмичките..
Цитирай

Откъм Варната

Мнения: 1 645
Често ми остава от плънката. От остатъка оформям кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги слагам да врат редом с чушките /сърмите, тиквичките или там, каквото съм напълнила Wink/


newsm10 newsm10 newsm10
И аз така
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Слагам ч в соса,няма да се хвъря храна я Stop
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
аз винаги бъркам сместа в по-големи количества за два пъти пълнени чушки, половината във фризера слагам..ако все пак ми остане, отварям буркан с лозови листа и между чушките пъхам сърмичките..
На мен не ми харесва след това плънката, оризът ми е някак тричав.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 982
благодаря, това с кюфтенцата ми хареса.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Разпределям я в тавата, извън чушките.

И аз така, само че аз не ги пека, ами ги варя, та плънката сипвам в тенджерата. Рядко обаче ми остава плънка, по-често ми остават чушки.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Често ми остава от плънката. От остатъка оформям кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги слагам да врат редом с чушките /сърмите, тиквичките или там, каквото съм напълнила Wink/
Party
Цитирай


Мнения: 1 393
Аз  го използвам за пълнени гъби, обикновено  по-големи, на фурна, става супер.
Или 3-4 пълнени домата понякога също, колкото за една бърза вечеря.
Цитирай

Пз

Мнения: 293
  :chef:Aз слагам останалата плънка отстрани на чушките така ги научих от баба и майка  в тава и печем.Свекървами пък  ги реди в тенджера ,а  към останалия ориз  прибавя малко вода  задушава до готовност на ориза и така си го изяждат.Но ние си обичаме ориз така че винаги правя с доста повече.
Цитирай

София

Мнения: 19 735
благодаря, това с кюфтенцата ми хареса.
Peace не съм се сещала за това. newsm78
Слагах я около чушките.
Благодавя за идеята.  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора