Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 юни 2006, 14:00 ч.

Бърза помощ - отново се издъниха

 • 2 113
 • 47
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 149
Още едно ангелче на небето.......за 1 бройка. Благодаря на Бога, че всичко се размина  Praynig
Детето (2г.) на наши семейни приятели си глътна езичето. Веднага позвъниха на БП - линейката пристигна след 2 часа. През тези 2 часа, чичото и бащата на Жорко се опитали да му отворят устата за да извадят езика, но не успяли. Успяли малко преди да дойде лекарската помощ, която уж е спешна  #Cussing out Незная как оцеля това дете, благодаря на Бога, че е живо. Пристигайки лекаря се развикал, защо са пипали детето  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Мам*а им, това са 2 часа, детенцето не можело да диша, а той вместо да види детето се нахвърлил защо някой е помогнал   Shocked чак полиция викнал  #Cussing out #2gunfire
Та мисля си, ако майката беше сама....от кого трябваше да търси отговорност...ако се беше случило най-лошото? Щеше ли дежурния или какъвто е там от БП да поеме отговорност или щеше да остане в архива, като поредната лекарска немарливост?
Бясна съм, но и щастлива, че детенце е добре  Praynig
Поста ми може да ви се стори объркан, но още ми е нервно.

# 1
 • Мнения: 4 806
потрес!!!
нямам думи...

а защо детенцето си глътнало езика?

Слава Богу, че не се е случило най-лошото...

Ама тези хора деца нямат ли?

# 2
 • Мнения: 394
Много се радвам,че всичко е приключило добре.А за скапаните лекари имам само един коментар-нещастни,некадърни смотаняци.Това е.Добре,че още едно детенце не си отиде заради некадърност и безотговорност.

# 3
 • Мнения: 1 149

а защо детенцето си глътнало езика?

Слава Богу, че не се е случило най-лошото...


Не зная, връщах се от консултация с малкия, когато видях полиция и линейка пред къщата. Всичко ми разкара бащата, до като качваха детенце в линейката

# 4
КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКИВА СЛУЧАИ , НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

# 5
 • Мнения: 1 149
КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКИВА СЛУЧАИ , НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

И аз се чудя

# 6
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 186
незнам какво се прави - знам какво мис е иска да се направи - да ги застрелям, ако беше мъжа ми щеше да ги бие аз да му помогам, с думи вече нества, бой му е майката тяхната кожа,  #2gunfire #2gunfire

# 7
 • Мнения: 4 622
КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКИВА СЛУЧАИ , НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

И аз се чудя

Трябва на всяка цена да се извади езика, иначе човек не може да диша и може да се случи най-лошото. Много е трудно да се разтвори устата и да се бръкне вътре за да се извади езика, а и трябва да се действа много бързо.
Що се отнася но немърливостта и безотговорността на нашите медици #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 8
 • Севлиево
 • Мнения: 1 662
Направо нямам думи  #Crazy Как може такова нехайство и безобразие от страна на лекаря.

Слава Богу, че детенце е добре.

# 9
 • София
 • Мнения: 883
Изкуствено дишане То се прилага, когато дишането на пострадалия е спряло или пък е значително нарушено.Това можете да познаете по цвета на кожата на лицето, устните и пръстите- той е синкав. Самостоятелното дишане може да спре при различни обстоятелства – запушване на горните дихателни пътища от чужди предмети /сняг, повърнато стомашно съдържание, гълтане на езика, при безсъзнание, притиснат гръден кош, при увреден център на дишането в продълговатия мозък /. Преди да започнете да правите изкуствено дишане, направете следното:
Почистете устната кухина от чужди тела – поставяте пострадалия в ляво странично положение; с едната ръка отваряте устата, а с другата увита в кърпа например, почиствате; изстискайте и носа.
Освободете дихателните пътища от падналия назад език. В легнало положение на пострадалия наклонете главата му максимално назад /държите на челото в това положение/, а с другата ръка хванете долната челюст и я изтеглете нагоре и напред към горната.
След това застанете на колене до пострадалия, поемете дълбоко въздух и с устните си обхванете носа или устата на пострадалия, като вкарвате въздух в дробовете му.След това отново се одърпвате и поемате въздух. Издишването на пострадалия става самостоятелно ! Не забравяйте да притискате ноздрите на носа, за да не излиза оттам въздуха, който вкарвате.Постепенно ще започнете да забелязвате промяна в цвета на кожата на пострадалия – да порозовява.

# 10
 • Мнения: 4 166
Първа помощ за деца при захласване, гълтане на език и т.н...

"...Гълтането на езика, в повечето случаи е придужено от гърч. Ако сте установили, че е така, изчакайте да премине гърча и преустановете храненето. Задължително трябва да извадите езика. Сложете детето да легне по гръб, повдигнете брадата нагоре, за да отворите дихателния път. С едната ръка дъпнете силно надолу долната челюст и с другата бръкнете с пръст на нивото на кътниците и издърпайте езика навън. Ако детето е по-голямо, има опастност да ви захапе ръката, затова си помогнете с твърд предмет и не се страхувайте, че може да го нараните. По-важно е да извадите езика..."

# 11
 • Мнения: 9 990
КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКИВА СЛУЧАИ , НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

И аз се чудя

Незная дали някой е отговорил, но бързам да напиша-трябва да се освободят дихателните пътища-главата се навежда назад и долната челюст се дърпа надолу-да се отвори устата и под този ъгъл да влиза въздух...ох как го описах само... ooooh!Езика се опитва да се хване с кърпа/ защото е хлъзгав/.
Шофьорите са ходили на курса към БЧК-там се обясняват много хубаво тези неща и нагледно...

Ами-дано всичко е ок вече... Praynig

# 12
 • Мнения: 1 149
Благодаря за информацията, ще я дам на майката да я прочете

# 13
 • Мнения: 2 467
Добре че е добре детенцето  Praynig

Като карах шофьорските курсове се ходи задължително в БЧК на лекции за оказване на помощ на ранен и бля бля ...
Лекаря водещ лекциите каза че няма такова нещо "гълтане на езика".  Като легне човек на гръб той се свива назад и така нещо си пречел (пуста глава толкова запомнила). Иначе юздичката му пречи да се сгъне и да влезе в гърлото.

# 14
 • Мнения: 8 917
 newsm09 Кошмарно!
Слава Богу, че всичко се е разминало newsm17
За "Бърза" помощ - нямам думи smile3516 smile3515 smile3511 smile3513 smile3514 newsm61

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт