Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Научете ме

  • 14 юни 2006, 14:12 ч.
  • Преглеждания  1 394  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 30
Аз съм на 21год.Вчера ходихме на гости на сестрата на годеника ми тя беше направила пиле с ориз и грах.Сипа му да яде.И накрая той заяви: Никоя друга неможе да се мери с теб.Ти готвиш най-вкусно.Хвана ме яд аз съм млада и съм се научила на всичко обаче много се старая.За него моите яденета не са нищо особено.МОЛЯ дайте ми съвет с какво ядене  да му взема акъла. Praynig Praynig PraynigМОЛЯ

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 369
виж сега, като влезеш тук в готварската книга  и в гответесмен-дето ми е в подписа, има прекалено много неща и дори снимки, с които да го шашнеш.
Ама ако е човек, дето ".... ама на мама" - в случая "на кака"  е най-доброто - каквото и да правиш, няма да успееш.
избери - харесай си нещо според продукти, които имаш, или работиш добре с тях, пиши пак и ще ти помогнем. А ти щом го правиш с желание - ще успееш.

# 2
  • в сърцето му
  • Мнения: 1 925
Аз също съм на 21г., при нас обаче дори да не ми се получи нещо, мъжо казва, че е страхотно. Дали си добра жена не се определя по това дали готвиш и как готвиш  Peace Не се впечатлявай от думите му. Прочети в библиотеката, избирай си рецепти и ги прави.   chef Гледай сестра му да не ги прави точно тези и ще видиш, че нещата ще се оправят и как ще каже : оооо, жена ми какъв печен кашкавал прави или каква крем супа от гъби...  bowuu Най-важното е да готвиш с желание, при мен нещата са точно така, готвя за удоволствие, а не защото мъжа ми ме кара или държи да има сготвено  . Пък и тук винаги ще получиш съвет, ако имаш нужда как точно да сготвиш нещо или за тънкостите. chef Аз лично доста неща научих и съм почти фурия с всичко - хихи
Успех !
  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 30
Благодаря ви  Grinning Grinning  Grinning

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 676
.. Гледай сестра му да не ги прави точно тези ..
Много точно!
Прави различни от нея( ако можеш да знаеш репертоара и' де  Wink  Laughing) ястия и няма как да прави сравнения човека.
А идеи из нета бол. Успех !
п.п. Пък и не си ги слагай чак толкова на сърце тия негови прикзки Simple Smile .

# 5
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
п.п. Пък и не си ги слагай чак толкова на сърце тия негови прикзки Simple Smile .

Да, недей. Той е искал да й се отблагодари и да я накара да се 4увства специална. Аз също в на4алото много се впрягах, като мъж ми все се прехласваше по 4уждите манджи, десерти, та дори най-обикновени кексове, но после се усетих, 4е го прави от добри 4увства към домакинята. Той моя си е доста ящен, та така и допълнително си изпросваше  Mr. Green

# 6
  • София
  • Мнения: 30
Направо сте чудесни помогнахте а и ме развеселихте Благодаря Wink

# 7
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
 Maika ,
Цитат
та дори най-обикновени кексове, но после се усетих, 4е го прави от добри 4увства към домакинята. Той моя си е доста ящен, та така и допълнително си изпросваше 


 newsm62 rotfImbo Как ме разсмя  Hug

# 8
  • София
  • Мнения: 213
Проблемът според мен е не дали е похвалил сестра си а дали хвали теб...
А пък за да му вземеш акъла пробвай нещо изпитано - аз като се престарая да направя нещо все се издънвам, ама съм спец по прости манджи с по-разчупена украса - например на шопската салата вместо да настържеш сирене отгоре отчупи с вилица парче сирене, сложи две три пера пресен лук да стърчат и обираш точките.
Успех

# 9
  • Мнения: 5 369
сега се сетих, че моя мъж като се оженихме яде няколко пъти доматена манджа/каша в едни познати и казваше "вкусно", а у нас това беше ядене-табу. Като попитах - защо така каза, отговори, че не може да обиди хората и каже, че не яде....
Това неколкократно, обаче пък аз злобея като яде у гости неща, които у нас не иска, ама казва че на глад не издържал newsm78 newsm78

# 10
  • София
  • Мнения: 10 857
Аз бих се включила с предложение за рецепта, защото всичко останало момичетата са го казали. Аз също не бих подминала такова изказване току така, поне ще се заинатя да се науча/което така и така ще стане, всичко е до практика/ Ако не живеете заедно все още имаш идеален терен за уроци.
Връщам се на рецептата - някой по-горе беше споменал печен кашкавал. Това е супер лесно и бързо. Към него и една шопска салатка като врътнеш, прибави имаслинки, може и съвсем малко пресен босилек, става муцка.
Та:
400 гр настърган кашкавал
2 чаени чаши прясно мляко
80 грама масло /половин пакетче от малките/
4 яйца
1 кафена чашка брашно
черен пипер и сол на вкус /аз сол не слагам - кашкавала има достатъчно/

Объркваш всичко в една купа и изливаш в тавичка намазана с олио. Печеш в умерена фурна - 200 градуса до зачервяване.

Другото което може да му направиш е пиле с майонеза /става по-мазничко, ако обичате/

Нареждаш в една йена бутчета пилешки, поръсваш с някаква подправка за пиле /на Котани е много хубава, но има и други, които съъщо са хубави/, отгоре заливаш с една кофичка майонеза. Като вариант има и да я разредиш едно към едно с кисело мляко. Отгоре върху залятото настъргваш кашкавал, може  ибез, може и с гъби. Захлупваш с капака и печеш на 170 градуса около два часа. Така ще стане мозък и ще го побъркаш, тоя твоя нетактичен мъж значи!
Много ме е яд

Влизай  по-често тук, и ще видиш, ще го побъркаме!!!!!!!!!!
Ще забрави сестра си, но трябва време.

# 11
  • out of space
  • Мнения: 7 480
Точно така! Чети рецептите тук и опитвай!
Не се притеснявай да питаш- няма тъпи въпроси, тъпите въпроси са незададените въпроси...

Успех!  bouquet

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 15 299
Мога да ти кажа проста рецепта, но обира точките - пиле със синьо сирене. Една голяма заквасена сметана на Данон за 600-700гр пилешко филе. Режеш филето на по-големи хапки и и слагаш в йенска тенджера. Изсипваш сметаната и разпределяш да е около всички хапки, добре да са накиснати. Захлупваш с капака. Печеш на 200 грд. Когато е готово махаш капака и добавяш настърганото или натрошено синьо сирене - 200гр и връщаш за минутка вув фруната. Тайната е да не оставиш сиренето да заври, трябва само леко да се разтопи. Не се слага сол, сиренето е достатъчно солено.
Моя мъж не близва синьо сирене натюр и не би ял първия път от пилето, ако знаеше, че има синьо сирене, но сега това му е любимото ядене. И е лесно, и е бързо! Успех!

# 13
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Не е нужно да се мериш със сестра му. Ако не си добра в готвенето, колкото нея (според него), то си много по-добра в друга област...
Но ако искаш да станеш изкусен майстор-готвач - направи го заради себе си - заради удоволствието, което ще изпиташ накрая, а не заради мнението на някой друг... Научи се, заради собствената си потребност да се развиваш и усъвършенстваш. Прави нещата с много любов, изпитвай удоволствие от готвенето и ще видиш резултата
 Hug

# 14
  • Пз
  • Мнения: 293
  chef  chefВлизай по често в форума !!!Тук има невероятни рецепти ,а и украсите са  .................. smile3508 smile3508.Моят и дъщеря ми казват,че от както  го  намерих  готвя по хубаво и от двете баби  и не пропускат да ме похвалят навсякъде  ,kъдето ходим.Желая ти успех ,а той ще дойде скоро!!!!
Благодаря  Ви момичета за хубавите  рецепти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт