Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 юни 2006, 14:12 ч.

Научете ме

  • 1 402
  • 22
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 30
Аз съм на 21год.Вчера ходихме на гости на сестрата на годеника ми тя беше направила пиле с ориз и грах.Сипа му да яде.И накрая той заяви: Никоя друга неможе да се мери с теб.Ти готвиш най-вкусно.Хвана ме яд аз съм млада и съм се научила на всичко обаче много се старая.За него моите яденета не са нищо особено.МОЛЯ дайте ми съвет с какво ядене  да му взема акъла. Praynig Praynig PraynigМОЛЯ

# 1
  • Мнения: 5 594
виж сега, като влезеш тук в готварската книга  и в гответесмен-дето ми е в подписа, има прекалено много неща и дори снимки, с които да го шашнеш.
Ама ако е човек, дето ".... ама на мама" - в случая "на кака"  е най-доброто - каквото и да правиш, няма да успееш.
избери - харесай си нещо според продукти, които имаш, или работиш добре с тях, пиши пак и ще ти помогнем. А ти щом го правиш с желание - ще успееш.

# 2
  • в сърцето му
  • Мнения: 1 925
Аз също съм на 21г., при нас обаче дори да не ми се получи нещо, мъжо казва, че е страхотно. Дали си добра жена не се определя по това дали готвиш и как готвиш  Peace Не се впечатлявай от думите му. Прочети в библиотеката, избирай си рецепти и ги прави.   chef Гледай сестра му да не ги прави точно тези и ще видиш, че нещата ще се оправят и как ще каже : оооо, жена ми какъв печен кашкавал прави или каква крем супа от гъби...  bowuu Най-важното е да готвиш с желание, при мен нещата са точно така, готвя за удоволствие, а не защото мъжа ми ме кара или държи да има сготвено  . Пък и тук винаги ще получиш съвет, ако имаш нужда как точно да сготвиш нещо или за тънкостите. chef Аз лично доста неща научих и съм почти фурия с всичко - хихи
Успех !
  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 30
Благодаря ви  Grinning Grinning  Grinning

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 760
.. Гледай сестра му да не ги прави точно тези ..
Много точно!
Прави различни от нея( ако можеш да знаеш репертоара и' де  Wink  Laughing) ястия и няма как да прави сравнения човека.
А идеи из нета бол. Успех !
п.п. Пък и не си ги слагай чак толкова на сърце тия негови прикзки Simple Smile .

# 5
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
п.п. Пък и не си ги слагай чак толкова на сърце тия негови прикзки Simple Smile .

Да, недей. Той е искал да й се отблагодари и да я накара да се 4увства специална. Аз също в на4алото много се впрягах, като мъж ми все се прехласваше по 4уждите манджи, десерти, та дори най-обикновени кексове, но после се усетих, 4е го прави от добри 4увства към домакинята. Той моя си е доста ящен, та така и допълнително си изпросваше  Mr. Green

# 6
  • София
  • Мнения: 30
Направо сте чудесни помогнахте а и ме развеселихте Благодаря Wink

# 7
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
 Maika ,
Цитат
та дори най-обикновени кексове, но после се усетих, 4е го прави от добри 4увства към домакинята. Той моя си е доста ящен, та така и допълнително си изпросваше 


 newsm62 rotfImbo Как ме разсмя  Hug

# 8
  • София
  • Мнения: 213
Проблемът според мен е не дали е похвалил сестра си а дали хвали теб...
А пък за да му вземеш акъла пробвай нещо изпитано - аз като се престарая да направя нещо все се издънвам, ама съм спец по прости манджи с по-разчупена украса - например на шопската салата вместо да настържеш сирене отгоре отчупи с вилица парче сирене, сложи две три пера пресен лук да стърчат и обираш точките.
Успех

# 9
  • Мнения: 5 594
сега се сетих, че моя мъж като се оженихме яде няколко пъти доматена манджа/каша в едни познати и казваше "вкусно", а у нас това беше ядене-табу. Като попитах - защо така каза, отговори, че не може да обиди хората и каже, че не яде....
Това неколкократно, обаче пък аз злобея като яде у гости неща, които у нас не иска, ама казва че на глад не издържал newsm78 newsm78

# 10
  • София
  • Мнения: 10 860
Аз бих се включила с предложение за рецепта, защото всичко останало момичетата са го казали. Аз също не бих подминала такова изказване току така, поне ще се заинатя да се науча/което така и така ще стане, всичко е до практика/ Ако не живеете заедно все още имаш идеален терен за уроци.
Връщам се на рецептата - някой по-горе беше споменал печен кашкавал. Това е супер лесно и бързо. Към него и една шопска салатка като врътнеш, прибави имаслинки, може и съвсем малко пресен босилек, става муцка.
Та:
400 гр настърган кашкавал
2 чаени чаши прясно мляко
80 грама масло /половин пакетче от малките/
4 яйца
1 кафена чашка брашно
черен пипер и сол на вкус /аз сол не слагам - кашкавала има достатъчно/

Объркваш всичко в една купа и изливаш в тавичка намазана с олио. Печеш в умерена фурна - 200 градуса до зачервяване.

Другото което може да му направиш е пиле с майонеза /става по-мазничко, ако обичате/

Нареждаш в една йена бутчета пилешки, поръсваш с някаква подправка за пиле /на Котани е много хубава, но има и други, които съъщо са хубави/, отгоре заливаш с една кофичка майонеза. Като вариант има и да я разредиш едно към едно с кисело мляко. Отгоре върху залятото настъргваш кашкавал, може  ибез, може и с гъби. Захлупваш с капака и печеш на 170 градуса около два часа. Така ще стане мозък и ще го побъркаш, тоя твоя нетактичен мъж значи!
Много ме е яд

Влизай  по-често тук, и ще видиш, ще го побъркаме!!!!!!!!!!
Ще забрави сестра си, но трябва време.

# 11
  • out of space
  • Мнения: 7 505
Точно така! Чети рецептите тук и опитвай!
Не се притеснявай да питаш- няма тъпи въпроси, тъпите въпроси са незададените въпроси...

Успех!  bouquet

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 15 545
Мога да ти кажа проста рецепта, но обира точките - пиле със синьо сирене. Една голяма заквасена сметана на Данон за 600-700гр пилешко филе. Режеш филето на по-големи хапки и и слагаш в йенска тенджера. Изсипваш сметаната и разпределяш да е около всички хапки, добре да са накиснати. Захлупваш с капака. Печеш на 200 грд. Когато е готово махаш капака и добавяш настърганото или натрошено синьо сирене - 200гр и връщаш за минутка вув фруната. Тайната е да не оставиш сиренето да заври, трябва само леко да се разтопи. Не се слага сол, сиренето е достатъчно солено.
Моя мъж не близва синьо сирене натюр и не би ял първия път от пилето, ако знаеше, че има синьо сирене, но сега това му е любимото ядене. И е лесно, и е бързо! Успех!

# 13
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Не е нужно да се мериш със сестра му. Ако не си добра в готвенето, колкото нея (според него), то си много по-добра в друга област...
Но ако искаш да станеш изкусен майстор-готвач - направи го заради себе си - заради удоволствието, което ще изпиташ накрая, а не заради мнението на някой друг... Научи се, заради собствената си потребност да се развиваш и усъвършенстваш. Прави нещата с много любов, изпитвай удоволствие от готвенето и ще видиш резултата
 Hug

# 14
  • Пз
  • Мнения: 293
  chef  chefВлизай по често в форума !!!Тук има невероятни рецепти ,а и украсите са  .................. smile3508 smile3508.Моят и дъщеря ми казват,че от както  го  намерих  готвя по хубаво и от двете баби  и не пропускат да ме похвалят навсякъде  ,kъдето ходим.Желая ти успех ,а той ще дойде скоро!!!!
Благодаря  Ви момичета за хубавите  рецепти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт