Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора

Варна

Мнения: 1 656
Нарязвате тиквичките наполовина и ги издълбаваме.

Запържваме една глава лук и едно пакетче от 250 гр.кайма.

Добавяме ситно нарязаната вътрешност на тиквичките.

Оставяме да покъкри и добавяме подправки(черен пипер,1/2 бульонче,чубрица,кимион) и едно доматче нарязано на ситно.


Оставяме да къкри докато сместа остане на мазнина.
Накрая добавяме 2 с.л галета за обединяване на сместа и пълниме тиквичките.

Всяка тиквичка увиваме във фолио и печем около 20 минути.

Ето готовите тиквички:
« Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 20:03 от sneji_ »
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Снежи, отново си се представила блестящо, браво!
Цитирай


Мнения: 237
Браво Снежи ! smile3501Страхотна е рецептата , а и допълнена със снимков материал - перфектно  .chef
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Страхотно си го представила Smile
Аз тиквичките ги правя по същия начин, само че не ги режа наполовина, а ги издълбавам. После при сервиране режа на резънчета и половам с кисело мляко и чесън.
Цитирай

Карлово

Мнения: 4 021
Аз също така ги правя, но добавям бира или вино към сместа за пълнене
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Браво за добре поднесената рецепта.
Белиш ли тиквичките ?Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Браво за добре поднесената рецепта.
Белиш ли тиквичките ?Embarassed


Не, за да не се разкашкват!
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
СТрахотно изглеждат и се прави много лесно
Ще ги пробвам непременно... Като се замисля аз какви "магии" правя, за моите пълнени тиквички 35
А сос може ли да се измисли за тях newsm78 Very Happy
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Ние в къщи ги заливаме със следния сос :1 л вода ,1 зеленчуково бульонче,брашно за сгъстяване,1 чаша кис.мляко,1 жълтък
Водата и бульончето завират,сгъстяваме с размитото брашно и застройваме с кис.мляко и жълтъка.
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Аз също не беля тиквичките. А заливките са въпрос на вкус. Аз съм любителка на леко пикантни заливки, мъж ми пък обича бешамелов сос Smile
Цитирай

в града на младостта

Мнения: 110
                     Снощи  сготвих пълнените  тиквички, станаха  много  вкусни, В къщи  всички  ги харесаха. Благодаря, Снежи за  рецептата.    bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
                     Снощи  сготвих пълнените  тиквички, станаха  много  вкусни, В къщи  всички  ги харесаха. Благодаря, Снежи за  рецептата.    bouquet


Много се радвам,че са ви харесали!
Цитирай

старата столица:)

Мнения: 1 546
Ей,4удесна рецепта!Сори за глупавия вьпрос,ама как разбирам 4е са готови като са увити вьв фолио??? newsm78И като ги наредя в тави4ката слагам ли нещо в самата тава-вода или малко олио??? Embarassed EmbarassedИ дали ще вьрвят ако им направя нещо като заливка без да ги слагам вьв фолио??
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Аз да питам галетата с какво може да се замени?  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 141
Аз ги правя по същия начин, само че като ги разрежа наполовина първо ги запичам леко във фурната и след това ги издълбавам. Става по-лесно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора