Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 юни 2006, 19:40 ч.
  • Преглеждания  28 329  Мнения  37  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Нарязвате тиквичките наполовина и ги издълбаваме.

Запържваме една глава лук и едно пакетче от 250 гр.кайма.

Добавяме ситно нарязаната вътрешност на тиквичките.

Оставяме да покъкри и добавяме подправки(черен пипер,1/2 бульонче,чубрица,кимион) и едно доматче нарязано на ситно.


Оставяме да къкри докато сместа остане на мазнина.
Накрая добавяме 2 с.л галета за обединяване на сместа и пълниме тиквичките.

Всяка тиквичка увиваме във фолио и печем около 20 минути.

Ето готовите тиквички:

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 20:03 от sneji_

Реклама
# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 426
Снежи, отново си се представила блестящо, браво!

# 2
  • Мнения: 237
Браво Снежи ! smile3501Страхотна е рецептата , а и допълнена със снимков материал - перфектно  .chef

# 3
  • София
  • Мнения: 30 616
Страхотно си го представила Simple Smile
Аз тиквичките ги правя по същия начин, само че не ги режа наполовина, а ги издълбавам. После при сервиране режа на резънчета и половам с кисело мляко и чесън.

# 4
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Аз също така ги правя, но добавям бира или вино към сместа за пълнене

# 5
  • Варна
  • Мнения: 672
Браво за добре поднесената рецепта.
Белиш ли тиквичките ?Embarassed

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Браво за добре поднесената рецепта.
Белиш ли тиквичките ?Embarassed


Не, за да не се разкашкват!

# 7
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
СТрахотно изглеждат и се прави много лесно
Ще ги пробвам непременно... Като се замисля аз какви "магии" правя, за моите пълнени тиквички Joy
А сос може ли да се измисли за тях newsm78 Grinning

# 8
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Ние в къщи ги заливаме със следния сос :1 л вода ,1 зеленчуково бульонче,брашно за сгъстяване,1 чаша кис.мляко,1 жълтък
Водата и бульончето завират,сгъстяваме с размитото брашно и застройваме с кис.мляко и жълтъка.

# 9
  • София
  • Мнения: 30 616
Аз също не беля тиквичките. А заливките са въпрос на вкус. Аз съм любителка на леко пикантни заливки, мъж ми пък обича бешамелов сос Simple Smile

# 10
  • в града на младостта
  • Мнения: 114
                     Снощи  сготвих пълнените  тиквички, станаха  много  вкусни, В къщи  всички  ги харесаха. Благодаря, Снежи за  рецептата.    bouquet

# 11
  • Варна
  • Мнения: 1 656
                     Снощи  сготвих пълнените  тиквички, станаха  много  вкусни, В къщи  всички  ги харесаха. Благодаря, Снежи за  рецептата.    bouquet


Много се радвам,че са ви харесали!

# 12
  • старата столица:)
  • Мнения: 1 546
Ей,4удесна рецепта!Сори за глупавия вьпрос,ама как разбирам 4е са готови като са увити вьв фолио??? newsm78И като ги наредя в тави4ката слагам ли нещо в самата тава-вода или малко олио??? Embarassed EmbarassedИ дали ще вьрвят ако им направя нещо като заливка без да ги слагам вьв фолио??

# 13
  • Варна
  • Мнения: 6 840
Аз да питам галетата с какво може да се замени?  newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 2 141
Аз ги правя по същия начин, само че като ги разрежа наполовина първо ги запичам леко във фурната и след това ги издълбавам. Става по-лесно.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт