Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 3 387
Споделете,ако имате рецепти за приготвяне на пуешко месо!  bouquet
Цитирай

Пз

Мнения: 293
  bouquetМама  прави пълнена пуйка с ориз и дреболии,а отстрани кисело зеленце.Е и аз правя ,когато ми пратят от село също по този начин.
Пробвала съм с картоф ,но нещо не ни харесва.  chef  bouquet  chef  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 399
И аз харесвам пуешко, та ще следя темата с интерес.
Иначе панирам във фритюрника.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
И аз харесвам пуешко, та ще следя темата с интерес.
Иначе панирам във фритюрника.
А някакви маринати правиш ли предварително,  да кисне месото в тях? newsm78
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
имам една изпитана рецепта:
сварявам 1 пуешко бутче в херметика с едно булъонче пилешко.обезкостявам го и накъсвам на дребни месца.Отделно в масло запържвам 1 глава лук,бекон,гъби и накрая малко доматен сок(1лъжичка)-прибавям месото и добавям 1чаша бяло вино.След като поври и се изпари виното изклучва се котлона и се нарязват кисели краставички и кашкавал на кубчета.Става много вкусно. bowuu 
« Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 01:33 от lozeva »
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Благодаря!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 19 774
От пуешко правя всичко, все едно е пилешко.
На фурна с ориз, с картофи и т.н
На хапки- пържено и т.н
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 226
Най вкусно става с кисело зеле  newsm40 и с винце зимата
Цитирай

София

Мнения: 19 774
Най вкусно става с кисело зеле  newsm40 и с винце зимата
Много го обичам така. newsm40
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Аз!
Съм фен на пуешкото.  Crazy Но рядко го срещам по магазините и съответно рядко го ям. Повече ми харесва от пилешкото, защото е по-сочно. А рецепти - където пилетата, там и пуйките, тъй де Crazy
Цитирай

София

Мнения: 3 387
В Пикадили го има! Hug  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 745
много уважаваме пуешкото. Още повече в него съотношението месо/кокал  е по-голямо, отколкото в пилешкото. И става за абсолютно всяко ядене с пиле - печено, пържено, готвено, в салати + сочна пържола+изсушено филе дори,
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Аз обикновено правя пържоли от бялото месо които панирам и ми харесват бая , при лелями съм яла от буркан желирано и също ми харесва само дето незная как да си го направя.
Цитирай


Мнения: 4 745
Аз обикновено правя пържоли от бялото месо които панирам и ми харесват бая , при лелями съм яла от буркан желирано и също ми харесва само дето незная как да си го направя.

то ти се желира в буркани.

А в буркани се прави за съхранение, вместо във фризер (който е от около 15г. масово в българските домакинства) или за по-бързо като се прибере човек от работа. Осолява се месото, изчаква се няколко часа да се поизцеди, нарежда се плътно в буркана, запечатва и се вари от 2 до 2.30часа. Като изстинат бурканите и стегнат - става така, както си го писала. Освен за директна консумация - желирано, става и за ааааааааабсолютно всяко ядене, което се прави с пиле/пуйче.
Някои предварително запичат/запържват месото, но това е вече за в друга тема -  в общи линии тогава изтича този сок, който се желира. Пак може да се постави вътре соса от запържването/запичането, и тогава свари буркана, ама не е същото.
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Аз обикновено правя пържоли от бялото месо които панирам и ми харесват бая , при лелями съм яла от буркан желирано и също ми харесва само дето незная как да си го направя.

то ти се желира в буркани.

А в буркани се прави за съхранение, вместо във фризер (който е от около 15г. масово в българските домакинства) или за по-бързо като се прибере човек от работа. Осолява се месото, изчаква се няколко часа да се поизцеди, нарежда се плътно в буркана, запечатва и се вари от 2 до 2.30часа. Като изстинат бурканите и стегнат - става така, както си го писала. Освен за директна консумация - желирано, става и за ааааааааабсолютно всяко ядене, което се прави с пиле/пуйче.
Някои предварително запичат/запържват месото, но това е вече за в друга тема -  в общи линии тогава изтича този сок, който се желира. Пак може да се постави вътре соса от запържването/запичането, и тогава свари буркана, ама не е същото.

bowuu Незная дали ще си направя ,но ще си сваля рецептата за в бъдеще !
Мерси.  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора