Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора

Сливен

Мнения: 367
 Чаках гости за днес и тъй като си знаех, че малкия човек няма да ме остави таз сутрин да готвя, се хванах снощи да го направя. Стигнах до десерта малко след 12 часа. Набързо забърках нещо по интуиция и 15 минути по-късно бях приключила.  Wink
Днес обрах овациите именно с десерта, така че ето и рецептата:

1,5 кофичка кисело мляко.
1 кофичка заквасена сметана
1 сладко (сложих от сливи, но мисля, че ще стане с каквото и да е)
2 пакетчета желатин (2 супени лъжици)
няколко капки ромова есенция

Желатина се оставя в 1/2 чаша вода да се накисне за няколко минути. Когато набъбне се разтапя на водна баня.
(Тук ще отворя една скоба, за да обърна внимание как се разтапя желаин, защото на мен много дълго време нищо желирано не ми се получаваше. Задължително на водна баня и в никакъв случай водата не трябва да завира. Държи се на огъня докато водата стане доста гореща, но не повече от 50*С. Оказва се, че ако желатина се нагрее над тази температура, той губи свойствата си.)
Всички останали продукти се разбъркват в купа и към тях се добавя желатина.
После купата - в хладилника.

На сутринта натроших 1 пакет какови бисквити, добавях няколко лъжици прясно мляко, една лъжица масло и 1 ванилия. И полученото тесто разстелих най-отгоре, върху вече желираната смес. Час по-късно, натопих купата за няколко секунди във вряла вода и я обърнах върху тортена чиния.

Забравих да го снимам цялото, но ето едно останало парченце:

Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Страхотно изглежда!Ще го пробвам! Peace
Цитирай

София

Мнения: 19 751
И аз правя нещо подобно - но без бисквитите.
Твоето ми хареса повече и ще го пробвам.
Цитирай

София

Мнения: 10 657
Дааа Mr. GreenТова десертче сигурно е много вкусно. Аз правя подобно с праскови от компот и бисквити /форумска рецепта/ и е фантазия наистина. И този вариант ще го опитам.
Цитирай

в сърцето на любимия

Мнения: 175
След диетата ми ще се поглезим с едно такова творение Hug
Цитирай


Мнения: 7 473
Пробвайте същото ,но с пресни ягоди , малини или боровинки! Става невероятно!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 19 751
Пробвайте същото ,но с пресни ягоди , малини или боровинки! Става невероятно!  bouquet
Непременно!
Много обичам десерти с млечни продукти /чийзкейка ми е любим/
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Зву4и вкусно, а има и представителен вид. Ще го пробвам. Мерси за рецептата   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 741
супер тъкмо имах тонове домашно сладко от какво ли не
ще опитам още дове4ера  bouquet
Цитирай

BG

Мнения: 614
Ооо това ще го пробвам задължително.
Цитирай

Бургас

Мнения: 382
не е нещо ново тази рецепта, отдавна я има във форума.
Цитирай


Мнения: 8 580
не е нещо ново тази рецепта, отдавна я има във форума.

Форумът е толкова обширен, че не е възможно всичко да изчете човек. Нищо лошо, че някъде повтарят вече дадена рецепта или някой е стигнал до нея по друг път и я споделя тук. Аз и се зарадвах, защото е лесна и вкусна!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 2 220
не е нещо ново тази рецепта, отдавна я има във форума.

Е, и? Аз не съм попадала на нея! Кенга, заквасената сметана малко кофичка ли е или голяма (колкото кисело мляко). Звучи много добре - идеален десерт за жегите!
Цитирай

София

Мнения: 212
Лесно ми се вижда,а и издлежда много вкусно!Ще я пробвам и аз и ще ви кажа дали се е харесало!!!
Тази сутрин изпробвах една рецептичка от форума-Бърза закуска-не помня на кого беше,но много се услади и на мъжа ми и на дъщеря ми ,та даже и на нейните приятелчета!Забърках с  лъжица 3 ч.чаши брашно,1 кофичка кисело мляко,2 ч.л. сода, 200-300 гр. сирене,намаслих една тавичка и сложих от полученото тесто топчета-колкото кюфтета,в/у всяко набучих по малко масълце и изпекох.Облизвах си пръстите после!!!
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 731
Чаках гости за днес и тъй като си знаех, че малкия човек няма да ме остави таз сутрин да готвя, се хванах снощи да го направя. Стигнах до десерта малко след 12 часа. Набързо забърках нещо по интуиция и 15 минути по-късно бях приключила.  Wink
Днес обрах овациите именно с десерта, така че ето и рецептата:

1,5 кофичка кисело мляко.
1 кофичка заквасена сметана
1 сладко (сложих от сливи, но мисля, че ще стане с каквото и да е)
2 пакетчета желатин (2 супени лъжици)
няколко капки ромова есенция

Желатина се оставя в 1/2 чаша вода да се накисне за няколко минути. Когато набъбне се разтапя на водна баня.
(Тук ще отворя една скоба, за да обърна внимание как се разтапя желаин, защото на мен много дълго време нищо желирано не ми се получаваше. Задължително на водна баня и в никакъв случай водата не трябва да завира. Държи се на огъня докато водата стане доста гореща, но не повече от 50*С. Оказва се, че ако желатина се нагрее над тази температура, той губи свойствата си.)
Всички останали продукти се разбъркват в купа и към тях се добавя желатина.
После купата - в хладилника.

На сутринта натроших 1 пакет какови бисквити, добавях няколко лъжици прясно мляко, една лъжица масло и 1 ванилия. И полученото тесто разстелих най-отгоре, върху вече желираната смес. Час по-късно, натопих купата за няколко секунди във вряла вода и я обърнах върху тортена чиния.

Забравих да го снимам цялото, но ето едно останало парченце:



Може ли дадеш дозировка на продуктите?
Каква сметана слагаш - малка кофичка(250г) или голяма(400г), а сладкото цяло бурканче ли е или част от него и колко грама е приблизително?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора