Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 юни 2006, 19:16 ч.
  • Преглеждания  9 023  Мнения  24  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 318
Днес опитах нещо страхотно, не можах да се сдържа и нагло измъкнах рецептата от готвача  Simple Smile Значи обърквате каймата с грах- 1 консерва от малките и морковчета нарязано на нито много ситно, нито едно. Мешате ги , размивате каймата във вода, като за обиновена мусака, слагате подправки- сол, черен пипер, малко червен, джоджан, чибрица. След като е готово и се е опекло. Взимате един пакет от картофените прета с мляко и разбивате. Заливате каймата и пак запичате за около 10-15 мин. Сервира се типло с настърган кашкавал. На мен много ми хареса!  Simple Smile

Реклама
# 1
  • Правец
  • Мнения: 2 040
А морковите сурови ли или сварени?

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Аз правя нещо подобно,само че слагам отдолу плънката,а отгоре картофеното пюре.Наистина е вкусно!

# 3
  • София
  • Мнения: 11 016
А какво значи "размивате каймата във вода, като за обиновена мусака".Аз за мусака каймата не я "размивам", запържвам я Rolling EyesПоясни, плс Praynig
Инак звучи много вкусно Crazy

# 4
  • преди Бургас - сега София
  • Мнения: 221
ето и една рецепта от мен. Правила съм я много пъти и много я харесваме у нас/повече от обикновенната мусака/
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2348

# 5
  • София
  • Мнения: 3 632
А какво значи "размивате каймата във вода, като за обиновена мусака".Аз за мусака каймата не я "размивам", запържвам я Rolling EyesПоясни, плс Praynig
Инак звучи много вкусно Crazy
И аз не размивам каймата. Как така се размива? С колко вода?

# 6
  • София
  • Мнения: 431
 И аз правя нещо подобно :

Каймата се овкусява като за кюфтета и към нея прибавям  моркови , яйца( предварително сварени и на кубчета), кисели краставички, грах, маслини и гъби. Всичко добре се омесва и се пече 20-30мин. След това слагам картофено пюре и най- отгоре настърган кашкавал и  отново запичам 10ина мин.   Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 1 318
А какво значи "размивате каймата във вода, като за обиновена мусака".Аз за мусака каймата не я "размивам", запържвам я Rolling EyesПоясни, плс Praynig
Инак звучи много вкусно Crazy

Ми аз не я запържвам, защото ме боли стомаха след това. Ти обаче може да си запържиш. А инече "размивам" ще рече, че я слагам във вода и с една вилица я намачквам за да не ми седи на големи бучки.

MIMI_DJ, ще го пробвам и в твоя вариант.
Irena80, сурови се слагат морковите.

# 8
  • Мнения: 5 876
Ама това си е жив овчарски пай, верно много е вкусно.

# 9
  • в сърцето му
  • Мнения: 1 925
Ей, страшна рецепта, тъкмо се чудех какво да направя с каймата и бях решила да правя мусака, сега ще я направя като на MIMI_DJ , страшно вкусно ми изглежда ммммм, чак ми потекоха лигите  Blush

# 10
  • Мнения: 5 876
Shepherd's pie:

# 11
  • София
  • Мнения: 1 704
Ауууу да страшна вкусотийка  Crazy

# 12
  • София
  • Мнения: 2 141
Мм, това звучи много вкусно  Peace Непременно ще я направя тази мусака!

# 13
  • СОФИЯ
  • Мнения: 3 886
Вече купих продуктите и сега отивам да я правя   bouquet

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
И аз правих нещо подобно снощи, но без картофите - само кайма с много зеленчуци. Кръстих го мозайка  Wink

   

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт