Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

София

Мнения: 1 318
Днес опитах нещо страхотно, не можах да се сдържа и нагло измъкнах рецептата от готвача  Smile Значи обърквате каймата с грах- 1 консерва от малките и морковчета нарязано на нито много ситно, нито едно. Мешате ги , размивате каймата във вода, като за обиновена мусака, слагате подправки- сол, черен пипер, малко червен, джоджан, чибрица. След като е готово и се е опекло. Взимате един пакет от картофените прета с мляко и разбивате. Заливате каймата и пак запичате за около 10-15 мин. Сервира се типло с настърган кашкавал. На мен много ми хареса!  Smile
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
А морковите сурови ли или сварени?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз правя нещо подобно,само че слагам отдолу плънката,а отгоре картофеното пюре.Наистина е вкусно!
Цитирай

София

Мнения: 9 152
А какво значи "размивате каймата във вода, като за обиновена мусака".Аз за мусака каймата не я "размивам", запържвам я Rolling EyesПоясни, плс Praynig
Инак звучи много вкусно Crazy
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
ето и една рецепта от мен. Правила съм я много пъти и много я харесваме у нас/повече от обикновенната мусака/
http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2348
Цитирай

София

Мнения: 3 619
А какво значи "размивате каймата във вода, като за обиновена мусака".Аз за мусака каймата не я "размивам", запържвам я Rolling EyesПоясни, плс Praynig
Инак звучи много вкусно Crazy
И аз не размивам каймата. Как така се размива? С колко вода?
Цитирай

София

Мнения: 431
 И аз правя нещо подобно :

Каймата се овкусява като за кюфтета и към нея прибавям  моркови , яйца( предварително сварени и на кубчета), кисели краставички, грах, маслини и гъби. Всичко добре се омесва и се пече 20-30мин. След това слагам картофено пюре и най- отгоре настърган кашкавал и  отново запичам 10ина мин.   Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 318
А какво значи "размивате каймата във вода, като за обиновена мусака".Аз за мусака каймата не я "размивам", запържвам я Rolling EyesПоясни, плс Praynig
Инак звучи много вкусно Crazy

Ми аз не я запържвам, защото ме боли стомаха след това. Ти обаче може да си запържиш. А инече "размивам" ще рече, че я слагам във вода и с една вилица я намачквам за да не ми седи на големи бучки.

MIMI_DJ, ще го пробвам и в твоя вариант.
Irena80, сурови се слагат морковите.
Цитирай


Мнения: 5 876
Ама това си е жив овчарски пай, верно много е вкусно.
Цитирай

в сърцето му

Мнения: 1 924
Ей, страшна рецепта, тъкмо се чудех какво да направя с каймата и бях решила да правя мусака, сега ще я направя като на MIMI_DJ , страшно вкусно ми изглежда ммммм, чак ми потекоха лигите  Blush
Цитирай


Мнения: 5 876
Shepherd's pie:

Цитирай

София

Мнения: 1 704
Ауууу да страшна вкусотийка  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 2 141
Мм, това звучи много вкусно  Peace Непременно ще я направя тази мусака!
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 604
Вече купих продуктите и сега отивам да я правя   bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
И аз правих нещо подобно снощи, но без картофите - само кайма с много зеленчуци. Кръстих го мозайка  Wink

   
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора