Соева кайма и соеви продукти?

  • 6 214
  • 19
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Имам соева кайма и мислех да я направя на мусака с тиквички и картофи. Чудя се обаче дали ще се получи  newsm78?
Ако някой има по-добра идея за ястия със соева кайма ще съм благодарна.  bouquet
Ако имате рецепти и с други соеви продукти, споделете ги Simple Smile.

# 1
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Майка ми често прави такава мусака и се получава.

# 2
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Майка ми прави каймата на кюфтета-баща ми ги нагъваше сладко-сладко докато не разбра от какво са  hahaha...Е,после пък имаше повече за нас Laughing...Много са вкусни,овкусяват се както обикновените

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей, ако те интересува, мога да ти пусна рецептата за ягодов крем от тофу.

# 4
  • Мнения: 5 877
Правила съм мусака от соева кайма, кюфтета - хубави са. Използвам я за всичко, за което бих използвала обикновената кайма.
Соевите кубчета правя на нещо като кебап, добавям повече подправки от обикновеното и задължително цедя водата, с която са се варили (важи и за каймата).

# 5
  • София
  • Мнения: 35 817
Много обичам соевите кубчета и по-големите, като каренца парчета.
Пристрастена съм към тях.
Правя ги по най-бързият начин - накисвам ги в бульон , слагам им много подправки и малко олио - пека във фурната и си ги хапвам.
Само аз ям в къщи такова нещо, но много ги обичам - 'потрепервам' за тях...и много ми е чудно защо newsm78

ПП Мога да ти пусна рецепта за Тофу с кокос и пилешко, ако обичаш по-екзотични неща.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.

# 7
  • София
  • Мнения: 35 817
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.
На опаковката би трябвало да пише.  newsm78 Аз го накисвам 20-25' в  горещ бульон за да омекне.

# 8
  • Мнения: 119
Аз съм ползвала за мусака и пълнени чушки, никак не е лошо, но пък кюфтетата от соя хич не ми харесват. А за рецепти с тофу и аз ще съм много благодарна момичета   bouquet

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.
На опаковката би трябвало да пише.  newsm78 Аз го накисвам 20-25' в  горещ бульон за да омекне.
Нищо не пише на опаковката, тя е прозрачна и отгоре има лепнат етикет, че е соева кайма и срок на годност.
Като ги накисна после изцеждам ли, в смисъл изстисквам ли с ръка или само да отцедя остатъчния бульон?

# 10
  • София
  • Мнения: 35 817
Тофу с кокос и пиле

продукти:
1-2 сл олио
100-200 гр.тофу
1 сл соев сос
1-2 щ. кокос

зеленчуци на жулиени
/зелен лук, морков, домат/
1-2 сл олио

оризови спагети - накиснати

пилешко месо на кубчета
сос  с къри/ може суха смес
смлени бадеми за овалване
кокос за овалване

Начин на приготвяне:
В купа: пил.месо на кубчета+ сос с къри - маринова се 3-4'

Тиган: олио + оваляните парченца месо в бадеми и после в кокос- пържи се.

Тиган: 1- 2сл олио + зеленчуците - пържи се 1-2'
+накиснатите спагети

Тиган: 1-2 сл олио + кубчета Тофу - пържи се 1-2'
+ 1 сл соев сос +1- 2 щ. кокос

Всичките неща се смесват и сервират в чиния

# 11
  • Мнения: 7 914
Аз прявя всичко което мога със соя...

дори съм я накисвала и в студена вода, колкото да набъбне newsm10

а може и ако ястието изисква доматено пюре, да я накиснеш в пурето +вода! smile3521

# 12
  • София
  • Мнения: 35 817
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.
На опаковката би трябвало да пише.  newsm78 Аз го накисвам 20-25' в  горещ бульон за да омекне.
Нищо не пише на опаковката, тя е прозрачна и отгоре има лепнат етикет, че е соева кайма и срок на годност.
Като ги накисна после изцеждам ли, в смисъл изстисквам ли с ръка или само да отцедя остатъчния бульон?
Не съм купувала кайма, но според мен трябва да се накисне.
Аз слагам толкова вода колкото да се поеме от продукта.
Може би ти трябва да сипеш гореща вода  до 1/2 или 2/3 от сухата кайма./Слага се в съд с капак/ Той се намокря на принципа на реването - от долу на горе си дърпа водата/ ама го обясних ooooh!/
Ако е повече - ще трябва да я изстискваш и мисля че ще е много мокра.
Дано някой с опит да се включи.
Аз така бих процедирала.

# 13
  • София
  • Мнения: 35 817
Здравей, ако те интересува, мога да ти пусна рецептата за ягодов крем от тофу.
Аз я искам natalyna   Благодаря предварително.

# 14
  • Мнения: 119
Това с тофуто ще го пробвам непременно, благодаря denis d  Hug

Общи условия

Активация на акаунт