Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 юни 2006, 14:39 ч.
  • Преглеждания  15 087  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
На мъжо му се прияли пълнени тиквички с кайма и ориз, ама аз не знам как се правят. Рових в готварската книга - нищо. С търсачката ми излизат рецепти без ориз. Ако имате някаква идия - пишете.

Реклама
# 1
  • Мнения: 236
Запържваш лук, след това слагаш каймата да се запържи, чесън, вътрешността от тиквичката, слагаш копър, магданоз, черен пипер, червен пипер, може настъргано домати или доматено пюре. Отделно си сварявам ориза и след като се свари го добавям към другата смес. Пълня тиквичките и ги нареждам в тава с малко вода и пека. След като са готови им насъргвам кашкавал и пак във фурната.

# 2
  • София
  • Мнения: 881
Точно сега ги сложих във фурната!
Аз ги направих така:
1/2 кг. кайма
1к.ч. ориз
лук
1 морков
домат
кимион, магданоз и др. подправки на вкус
Ориза го сварявам в 3к.ч. вода, докато я поемеи го омесвам със суроватакайма; слагам повечко ситно нарязан лук, защото сместта става по-мекичка; настърган, обелен домат, моркова нарязан на ситно, прибавям подправките и пълня тиквичките.
Тиквичките пресварително ги обелвам и разрязвам на две. Издълбавам внимателно с малка лъжичка вътрешността - става лесно. напълвам ги и ги слагам в плик за печене. Така хем се задушават, хем се запичат.
Добър апетит!  bouquet  

# 3
  • София
  • Мнения: 881
 Embarassed

# 4
  • Мнения: 13 294
аз ги правя така :
слагам малко лук да се задуши . прибавям измития ориз(1 чаена чаша) докато се застъкли. слагам 2 чаши вода .след като се поеме от ориза добавям каймата ,червен пипер и чубрица и сол.(може и настърган домат)
пълня издълбаните тиквички ,нареждам ги в по-широка тенджера и го варя

# 5
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
Момичета, страшни сте, благодаря ви много! Отивам да готвя!  Hug

# 6
  • BG
  • Мнения: 4 546
искам нещо да питам за тиквичките. само веднъж сам пробвала да ги направя по друг начин, освен пържени и станаха адски горчиви. трябва ли да се изцеждат или някак да се обработват, че ад не горчат?

# 7
  • Мнения: 13 294
не , не трябва . по принцип тиквичките не горчат . ако си пробвала сурова ще разбереш . явно са били скапани самите тиквички .

# 8
  • София
  • Мнения: 30 536
Ето една добре поднесена и презентирана рецепта. Само ориза трябва да си прибавиш Simple Smile

# 9
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
Тиквичките станаха супер вкусни! Комбинирах от всички рецепти по малко, запържих ориза, добавих каймата, накрая домати, напълних тиквичките и ги запекох във фурната!
Мъжо каза, че имал да ви черпи!  Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт