Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София, Дружба 2
 • Мнения: 491
Интересно ми е как е при вас! Аз направо си прося за място, знам, че би трябвало да ти отстъпят, но като никой не го прави........ Често ми е неудобно да вдигам хората, но иначе риска да ме смажат е много голям, та срам, не срам си ги вдигам от местата за брменни и майки с деца. Днес пробвах да видя дали някой ще ми отстъпи място в претъпкан автобус и застанах на тройната седалка, на която бяха седнали само мъже. При положение, че съм с голям корем, никой от тях не ми стана. Масто ми отстъпи един дядо от задната седалка. Направо нямам думи!!!  #Cussing out#2gunfire

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 6 241
Това е егати и простотията!Бих им казала няколко думи на висок тон  Close

# 2
 • София
 • Мнения: 700
Работих почти до раждането и имах подобен проблем. Често си пъчих огромния корем под носа на седнали мъже, а те ме поглеждаха, свеждаха очи и..... и си седяха #2gunfire
Веднъж на един почти му бях положила корема си в скута му, а той се обръща все по-интензивно към момичето на съседната седалка. След 2 спирки тя иска да ми направи място, а той да се направи на мъж ми отстъпва място с думите:"Не ви видях". Казах му, че отдавна не съм получавала такъв комплимент, защото съм огромна като кит, а той не ме виждал.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 2 039
Избягвам да се качвам вече на рейсове,ама вчера ми се наложи и веднага едно момче ми отстъпи мястото си  261uu!

# 4
 • Sofia - Младост
 • Мнения: 2 243
   Ха ха ха! Да не са луди  #2gunfire! Добре че сега не пътувам никъде с грАДСКИЯ транспорт, че както имам проблеми с бременността, сигурно щях да пометна в някой автобус!!!
   Предната бременност обаче какъв скандал ми заформи една лелка, направо бях изумена! Историята е следната: В началото на 9 месец бях и с мъж ми се разхождахме по Мария Луиза и слязохме почти до Лъвов мост. Решихме от там да си вземем автобус за Младост! Да ама не сме помислили хубаво, защото разни лелки и бабиери, натоварени като магарета от Женския пазар се бутат като овце! Едва се качихме! Че никой не ми отстъпи място въпреки, че коремът ми беше огромен, то е повече от ясно, но......На една от спирките виждам, че до една лелка се освобождава място и отидох и седнах! Еййййй, като се развика тая ми ти крава, как съм могла да седна там  Shocked! Тя била пазела мястото за мъжа си  #Crazy!!! Направо ми кипна  #Cussing out! Направих я на салата и и казах, че ако родя в автобуса, тя ще е отговорна! Тая млъкна, а мъжа и я гледаше изумен и се чудеше къде да се скрие от срам!
   Сега като си спомням ми става смешно, но тогава ми идваше да я убия тая!

# 5
 • ВАРНА
 • Мнения: 318
Хич и не се учудвам миличка, не се ядосвай, малко сме далеч от Европата още, ама всички се бутаме натам. На мен преди известно време ми се случи дори да ми каже една бабушкера да стана, защото много я боляли краката, ама аз пък напук не станах, казах че съм бременна , на много висок глас, и честно казано никой не се впечатли и не отстъпи мястото на жената. Имало е и случаи, в които ми става неудобно , преди няколко дни един автобус спря , шофьора отвори прозореца и каза" Моля госпожо , минете, то скоро май никой няма да ви пусне"-това на пешеходна пътека. В крайна сметка пък сме в положение и трябва да се съобразяват с нас, дори да нямаме нужда от това внимание.

# 6
 • Мнения: 3 424
Тук винаги има място.
Е, сега по Световното не мърдам много,
че може и да са препълнени S-Bahn-ите.
Като бях бременна, ми се е случвало
да казвам в автобус, че искам място.

# 7
 • София, Дружба 2
 • Мнения: 491
benighted, много ми допадна това за грАДСКИЯ транспорт. На мен много рядко ми се налага да го ползвам, защото съм в болничен и не ходя на работа. Но когато ми се налага си ги вдигам от раз, в противен случай няма кой да ти обърне внимание. Или ще чатат вестник с академичен вид или ще зяпат през прозореца и уж няма да те видят. Днес просто реших ей така да експериментирам и вижте какво стана, чак ми стана  неудобно от стареца, който ми отстъпи място. Но ако не беше той тия тримата щях да ги направя на бъз и коприва.

# 8
 • Мнения: 177
Аз вече не съм бременна, но наскоро ми се случи случка, която явно и вас ви чака така както е тръгнало в тази държава. Преди около 2 месеца трябваше да изляза без количка и да пътувам с гадски транспорт, защото на повечето от рейсовете до Драгалевци има дръжки по средата на всички врати и качването с количка е невъзможно, защото моята количка е доста широка. Та на връщане за мой ужас хванах времето, когато всички се прибират от работа. Не стига това, ами и хлапето заспа в ръцете ми. Качих се аз, ама хвала на това че си искате, аз не мога да накарам друг да бъде в услуга на моето добро. Та качих се аз със спящото дете на ръце в претъпкания автобус и познайте дали някой стана? Тц, никой не се помръдна. Та една жена се развика в автобуса "Абе няма ли кой да отстъпи място на майката с детето" и да не си помислите че някой стана? Тц, чак след 2-3 мин. на едно младо момиче и стана неудобно защото бях точно пред носа и та успях да седна иначе сигурно до нас права с детето на ръце щях да си пътувам.
Народа много се е овълчил и, ако старите все кзват, че младото поколение за нищо не става, то и по-старото вече не отстъпва по простотия.

# 9
 • Bourgas
 • Мнения: 1 439
Онзи ден слизам аз в центъра със сестра ми и тъй като разстоянието беше малко се престраших да се кача на автобус...не само че никой не стана като ме видя, ами една тъпа лелка през цялото време ни оглеждаше от глава до пети и се правеше, че не забелязва корема ми под носа си.
На всичко отгоре след разходката решихме да хапнем дюнери и седнахме на една от многото пейки където беше шарена сянка...След 2мин. идват баба и дядо и бабето най-безцеремонно ми съобщава,че ще седне на нашата пейка, да не я печало  Nature Sunny Викам "ок" и се примирявам, че притегателната сила на пейката явно е по-силна  Confused Сяда тя, ама и дядото иска и тя блъскайки ни му прави място  Shocked След малко обаче забелязвам аз как лека полека туй бабе започва да се протяга зад сестра ми и да уж подпирайки се да заграбва още място, а аз почти съм седнала в една саксия...И накрая вече не издържа тая напаст и ми вика:"Я, си сместете малко багажа (дамските чанти тоест!) че да мога да седна по-добре"  #Crazy Е, след тази реплика като врякна сестра ми, като я наредих нахалната му бабушкера...и директно я пратихме на най-далечната пейка  #2gunfire
Е, на това вече не знам какво да му кажа  newsm78

# 10
 • София
 • Мнения: 182
Просто намам думи.Толкова са нагли,преди поне се обръщаха към прозореца,а сега ме оглеждат без никакъв срам.Една овца даже ме помоли да се поместя та да седне тя.
Абеееееееееееее

# 11
 • София
 • Мнения: 2 220
Честно казано, винаги са ми отстъпвали място... Не съм пътувала много често, но все пак. И в София се возих два пъти с маршрутка, и там имаше хора, които ми освободиха място. Дори сега ако съм с количката почти не се е случвало аз да моля да ми помогнат. Винаги някой се втурва...

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 108
Когато бях бременна винаги когато се качвах в обществен транспорт са ми отстъпвали места.Имаше случей , когато възрастен мъж отстъпи своето за да мога да седна.

# 13
 • Мнения: 2 097
Докато бях бременна доста често ми се налагаше да ползвам градският транспорт.Бях наоправо изумена от наглостта и безхаберието на българина. През всичките месеци в които трябваше да ходя по консултации и изследвания си спомням че са ми отстъпили точно 2 пъти и никога няма да забравя тези жени на които съм пожелала тайничко само най хубави неща.
Първият път беше в трамвая - претъпкано ни с мъжами стоим прави и изведнъж една жена леко в страни ме извика и започна да ми се извинява.Самата тя беше с много багаж и на мен ми стана много неудобно Embarassed
Вторият път беше мног комична ситуацията.Беше някъде средата на 9-тия месец отново пътуваме и стоим прави аз направо пъхтя от умора и тежест изведнъж мъжа ми казва една жена ти отстъпва маясто казвам:"Абе как така не ми се вярва" Поглеждам и въпросната жена ми маха на около 5-6 м в същото време към мястото се засилва една баба ама наистина със засилка    и жената като лъвица се нахвърли върху нея "Неможе да ползвате мястото,женат е бременна" Идваше ми да я разцелувам тая женица.Тези 2 случая на такова ТОЛКОВА ТРУДНО влизане в положението на жени в положение никога няма да забравя.Значи те за мен в онези моменти бяха нещо като светици.
Жалко е това унизително положение в което сме поставени когато ни най тежко и трудно.Пожелавам на бъдещите мами повече такива жени да срещат - като тези които аз срещнах Peace
                                                                                                                   

# 14
 • София
 • Мнения: 2 718
През цялата ми бременност си карах колата, само 2 пъти се возих на гр.транспорт и то защото ми се разхождаше и всички се правеха, че не ме забелязват. Честно казано много болно ми стана.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт