Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.Кърджали

Мнения: 164
Здравейте,
Искам да Ви препоръчам следната рецепта за пица:
1.Един пакет ръчно точени кори/3 бр.кори са вътре/
2.1 яйце и 1 ч.ч прясно мляко
3.кашкавал,мариновани гъби,царевица, салам или шунка и всичко що желаете да сложите върху пицата.
Начин на приготвяна:Разстилате корите напръсквате ги със предварително разбитото яйце и прясно мляко.След което сгъваме на две напръсканата кора.Поставяме я в предварително намазнена тава/аз ползвам тавата на самата фурна/Следващата кора по същия начин и я поставяме на останалата открита част от фурната.Третата кора я напръскваме и без да я сгъваме върху двете ,но с напръсканото на долу.Върху сухата горна част на кората се залива с доматен сок и се слагат всички други продукти с които приготвяте пица по предпочитания за вида на пицата/вегетериана,мексикана,маргарита,прошуто и т./Пече се в предварително загрята фурна за 15 мин.Дано ви хареса.ДОБЪР АПЕТИТ!!!!!!!
Цитирай

София

Мнения: 19 728
За първи път чувам за такова нещо newsm78, но много си падам по всичко различно
 и нетрадиционно /за бълг-те /.
Ще го пробвам, детенцето много обича пица и всичко
 което прилича на пица. Благодаря   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 10 651
Извинямай, може иб въпроса ми е глупав, но не съм виждала до сега ръчно точени кори. Чие производство са и има ли ги масово по супермаркетите?
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Аз да си кажа мойто тесто за пица:

1 кубче мая(може и с половин), 1 ч.ч хладка вода - половин ч.ч олио, много брашно и малко сол.

Сипвам си водата и олиото+малко сол в една голяма купа, добавям брашно и меся. Като се замеси тестото, оставям да втаса. После посипвам тавата с брашно и разстилам тестото на много тънък пласт. Останалото е въпрос на въображение, какво ще наредите Laughing

Пиците стават страхотни, но е хубаво да се ядат топли още, защото като изстинат стават на подметка.
Цитирай
Извинямай, може иб въпроса ми е глупав, но не съм виждала до сега ръчно точени кори. Чие производство са и има ли ги масово по супермаркетите?

Масово по супермаркетите ги няма - намират се например по баничарници и фурни, където пекат разни пити, погачи и др. под.
Аз съм взимала такива, турски се водят, но са произвеждани в Б-я. Наистина баницата с тях става много вкусна, но за пица не би ми хрумнало да ги ползвам newsm78
Цитирай
 В магазините на МЕГА МАРИНА ги има. Мнаго вкусни пържени банички става от тях.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.