Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 18 юни 2006, 04:29 ч.
  • Преглеждания  1 114  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
много ми се е прияло гювече, но не си спомням как да приготвя нещо в гювече, преди да се омъжа изобщо не готвех и сега само търся рецепти, но нещо не можах да открия къде са гюведжетата

Реклама
# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Готварската книга на BG-mamma: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7190.0   Hug

# 2
# 3
  • Русе-Враца
  • Мнения: 956
Аз слагам сиренце,чушка,колбас,сок от доматки,картофки,олио и когато е почти готово чуквам от горе 1 яйце ! Добър апетит!   chef

# 4
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Запържвам кайма с лук и нареждам на дъното в гюве4етата. Сипвам домати от консерва(а може и с пресни), слагам гъби, сирене, кашкавал. Общо взето каквото обичаш, това можеш да сложиш. Най-отгоре се 4уква и по 1 яйце и наръсваш с магданоз.

# 5
  • Мнения: 1 629
Ако е с основа сирене, нареждам 2 средни пърчета сирене на дъното, отгоре слагам 2-3 дебели кръгчета домат, може зелена чушка, поръсвам с олио(зехтин или масло), подправям с малко черен пипер и отгоре слагам каквото имам под ръка: шунка, салам, маслини, наденица, останки от пържола(без кокали), шишче, и в идеалниат случай - суджук Grinning Може да чукнеш яйце, а може и без. Кашкавалът също е по желание, люта чушка, соев сос, въобще, каквото обичаш. После малко водичка(само напръсквам), захлупваш и печеш.  Успех!

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Аз правя гювечета в МВ, с каквото имам в хладилника. Ако слагам кайма, накъсвам я на малки късчета, слагам домати от буркан или домен сок, няколко скилидки чесън и слагам в МВ докато се посвари каймата и поизври водата на доматите. След това слагам другите продукти, най-накрая слагам сиренето и отгоре чуквам едно яйце (незабравяй да пукнеш жълтъка). Отгоре поръсвам с чубрица.

Ако не слагам кайма, на дъното на гювечето наливам дом.сок и слагам по-малко от всичко: картоф на кубчета, гъби, царевица, грах, кис.краставичка, шунка/бекон, обезкостени маслини, въртя за няколко минути в МВ и накрая сирене и яйце. На яйцето не му трябва повече от 2-3 мин.

# 7
  • София
  • Мнения: 545
Варианти има много, но любимите са:

1.Нарязвам лук, добавям смлени домати,щипка захар,вълшебен вкус,чубрица.След това нарязаните на малки парченца филе, луканка, кашкавал, сирене,пушено сирене и още поне един вид сирене(ементал, гауда).Когато е почти готово,чуквам едно яйце отгоре.

2.Дъното се намазва с масло.Слага се един ред картофено пюре,един ред запържено месо(може да е пилешко, свинско, кайма или някакъв колбас, покрива се пак с пюре и се поръсва с кашкавал.

Добър апетит! cook

# 8
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Тъй като обичам да експериментирам, каквото има в хладилника, тъкмо повод да се оползотворят продукти, останали в мини количества. За разкош задължително по едно яйце в гювече, защото без него ще е "скучно" Peace

# 9
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 417
Общо взето слагам каквото ми попадне в хладилника - лук нарязан на шайби, пресен колбас, домат /пресен/, чушка, гъби, сирене, кашкавал, топено сирене, ронена чубрица, сол.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт